به گزارش تجارتنیوز، ایلان ماسک روز گذشته در یک توییت اعلام کرد که حدود 100 دستگاه استارلینک در ایران فعال شده است. اما به نظر میرسد که امکان اتصال به اینترنت ماهواره ای برای گوشیهای هوشمند فعلا امکانپذیر نیست.
از سوی دیگر با توجه به محدودیتهای شدید اینترنتی در سه ماه اخیر نیز، کاربران ایرانی از آغاز فعالیت دستگاههای استارلینک خوشحال شدند، چراکه با فعالیت این دستگاهها اتصال به اینترنت جهانی و عبور از فیلترینگ تسهیل میشود. اما آیا همه گوشیهای تلفن همراه قابلیت اتصال به اینترنت ماهواره ای را دارند؟
کدام گوشیها به اینترنت ماهواره ای متصل میشوند؟
شهریور امسال بود که، کمپانی اپل از گوشیهای جدید خود یعنی آیفون ۱۴ رونمایی کرد. یکی از قابلیتهای جدید این گوشی هم اتصال ماهوارهای بود که همه آن را برگ برنده آیفون 14 نسبت به آیفونهای نسل قبل و گوشیهای اندرویدی عنوان کردند.
این درحالی بود که بسیاری از کاربران تصور میکردند که میتوان با آیفون ۱۴ به اینترنت ماهواره ای مثل استارلینک متصل شد، اما واقعیت اینطور نیست. اتصال ماهواره ای در آیفون ۱۴ در واقع یک پیام اضطراری است که میتواند جان انسانها را با ارسال درخواست کمک به مراکز اپل، در موقعیتهای خطرناک نجات دهد.
قابلیت ارسال پیام اضطراری از طریق ماهواره در گوشیهای سری آیفون ۱۴ اکنون در مرحله اولیه است و در حال حاضر فقط در کانادا و ایالات متحده ارائه شده است.
بنابراین، با ممنوعیت خرید و فروش آیفون 14 در کشور، بعید به نظر میرسد که این قابلیت اصلا در اختیار کاربران ایرانی هم قرار بگیرد. به این ترتیب امکان اتصال ماهوارهای آیفون ۱۴ نه در ایران فعال شده و نه با آن میتوان به اینترنت ماهواره ای متصل شد؛ بلکه کاربران فقط میتوانند یک پیام اضطراری به کمک ماهوارهها ارسال کنند.
علاوهبر گوشیهای جدید اپل، شرکت چینی هواوی هم مدتی پیش از پرچمدار جدید خود یعنی سری میت ۵۰ با قابلیت اتصال ماهوارهای رونمایی کرد.
قابلیت اتصال ماهواره ای در سری میت 50 ( 50 Mate ) هواوی شباهت زیادی به نمونه مشابه در آیفون 14 است. هواوی در توضیح این قابلیت گفته است که کاربران میتوانند با استفاده از آن در موقعیتهای مهم و اضطراری، پیامی را ارسال کنند.
این قابلیت به شبکه Beidou چین متصل است و فقط کاربران چینی میتوانند از آن استفاده کنند. بنابراین در نسخه بینالمللی میت 50 پرو که در آینده نزدیک روانه بازار خواهد شد، خبری از این ویژگی نیست. همچنین با این قابلیت فقط امکان ارسال پیام اضطراری وجود دارد و دریافت پیام یا اتصال به اینترنت امکانپذیر نخواهد بود.
اندورید 14 به اینترنت ماهواره ای متصل خواهد شد
در این میان، گوگل اعلام کرده است که قصد دارد پشتیبانی از اینترنت ماهواره ای را به سیستم عامل اندروید ۱۴ اضافه کند، اما فعلا جزئیات بیشتری در این رابطه اعلام نشده است.
با وجود اینکه به نظر میآید فعلا هیچکدام از گوشیهای هوشمند امکان اتصال به اینترنت ماهواره ای استارلینک را ندارند، اما مهمترین خبر درباره ارائه اینترنت ماهواره ای در گوشیهای موبایل، خبر همکاری تی موبایل (T-Mobile) و اسپیس ایکس بوده است. چندی پیش این دو شرکت اعلام کردند شرایطی را فراهم میکنند تا کاربران شبکه T-Mobile بتوانند به اینترنت ماهواره ای استارلینک متصل شوند، اما آزمایشهای این فناوری نیز در سال 2023 آغاز میشود. (گجت نیوز)
همچنین، طی این همکاری قرار است تنها امکان ارسال و دریافت پیام و استفاده از برخی پیام رسانها در اختیار کاربران قرار بگیرد، اما برقراری تماس صوتی یا دانلود فایل از اینترنت ماهواره ای امکانپذیر نخواهد بود. در نهایت هنوز آنطور که کاربران انتظار دارند، اینترنت ماهواره ای وارد گوشیهای موبایل نشده است و دستیابی به چنین امکانی، زمانبر خواهد بود.
در حال حاضر نیز اتصال به اینترنت ماهواره ای استارلینک به تجهیزات مخصوص نیاز دارد. این تجهیزات شامل یک دیش برای دریافت سیگنالهای اینترنتی از سوی ماهوارههای موجود در فضا و همچنین یک گیرنده میشود. کاربران برای خرید سخت افزار مورد نیاز Starlink باید حدود 599 دلار هزینه کنند و اشتراک ماهانه این اینترنت ماهواره ای نیز حدود 110 دلار خواهد بود.
حالا با این واقعیت که گوشیهای هوشمند قابلیت اتصال به اینترنت ماهواره ای استارلینک را ندارند، در اینجا باید این سوال مطرح شود که دستگاههای استارلینک آیا در اختیار کاربران عادی اینترنت قرار گرفتهاند؟
مسله اینجاست از سال ۱۴۰۲ دولت ایران دیگه اجازه ورود گوشیهای جدید به ایران را نخواهد داد.و در صورت ورود قاچاقی کلا ریجیستر نخواهند شد.یعنی یجورایی فقط الو بله.
فقط من موندم حالا این گوشیهای جدید را با هر کلکی وارد کنیم برای وصل شدن به ماهواره همون وای فای گوشی کافیه یا سیم کارت هم لازمه؟ اگه سیم کارت لازم باشه که یعنی ما مردیم ولی اگه فقط با وای فای گوشی بشه وصل شد به درک که ریجیستر نمیشه.عوضش اینترنت داریم و برای مکالمه یه گوشی ساده کافیه.
دقیقا برای مکالمه و پیامک یه گوشی ساده کافیه ،ریجستر نشه یعنی از خدمات سیمکارت های ایرانی نمیتونی استفاده کنی یعنی فکر کن جا سیمکارتش خرابه اما برای اتصال به اینترنت ماهواره ای اون قطعه سخت افزاری رو داره پس وصل میشه و اینترنتم داره میتونی هات اسپات کنی صلواتی، البته هنوز زوده شاید یکی دو سال شایدم بیشتر طول بکشه که این نسل جدید گوشیها تولید انبوه بشن و قاچاقی وارد بشن، تا اون روز که خرید و فروش قانونی ممنوعه احتمالا بخوان قاچاقشو کنترل کنن خودشون قاچاقش کنن و دستکاری کنن و … که خریدار در اون صورت باید اول تست کنه که وصل میشه و بعد خرید کنه و … از الان دارم واسه سه سال آینده تز میدم، خدا میدونه تا سه سال آینده هر روز ممکنه کلی مسیر تاریخ و آینده با یه اختراعی چیزی عوض بشه
هیچ کشوری دلش برا ایرانی جماعت نمیسوزه بلکه خود ایرانو. میخان نه مردم ایران
مهم نیست حداقل این یبار.
چند سال پیش گوشی که بلوتوث داشت پرچم دار بود الان ….
اپراتور های ایرانی برا فعال شدن یه ام ام اس کلی وعده دادن خخخخخ آخرم با هیچ کدوم نمیشد یه عکس خیلی حجم پایین رو هم فرستاد به ایلان باید پیشنهاد داد کاری کنه همه گوشی ها بدونه سیم کارت بشه سریال گوشی ها بشه شماره طرف.ببینم باز شبکه قطع کنن وصل کنن برا خودشون
آن چیزی مشخص است، تکنولوژی رو بجلو حرکت میکنه و هر روز یک خبر تازه ازش میاد ودر عصر تکنولوژی حیف است که ما درجا بزنیم و فقط تمام تلاش خودمون رو روی سیستم های پرتاب شونده و باز دارندگی اقتصاد و معیشت مردم بگذاریم
مانند ویدءو قضیه اتصال ازطریق گوشی به ماهواره خیلی باارزش اس
ایلان ماسک هم شده مثل مسولین
وعده پشت وعده
تمامش هم الکی
ایول
اصلا به صرفه نیست،۳۰ میلیون اولیه ،ماهی ۱۱۰دلار.
۵۰ میلیون سرمایه گذاری کنی باگوشی که باسیستم خوانا باشد.مگر با آن چه کار شاغی می توانی انجام دهی.مگر تریدر حرفه ای باشی روزی ۴۰،۵۰هزار دلار درآمد داشته باشی،تریدر حرفه ای با همین شرایط کار خودش را میکند،احتیاج استارلینک وامثالهم ندارد.
این مال آن یک در صد جامعه است،که با آن پز بدهند،
من پولش راهم داشته باشم چنین حماقتی نمی کنم،
که مثل دیش های ماهواره برادران نیروی انتظامی بیانند ببرند واول بسم الله ،ماجرا شروع می شود.
شکاف اقتصادی عرب با جهان سوم در تحریم راببینید،
همخوانی ندارد که هیچ با شرایط موجود وحاکم بر جامعه امکان پذیر نیست.
۱۸۰ تا می توانی اشتراک بگیری،نقش مخابرات محور محله ای تاشعاع ۲۰۰ متر،نتیجه می گیریم ،من تو اوما شماایشان
بری با خیلی کمتر از این حرف ها یک گنج یاب تهیه کنی،گزینه بهتریه.هم فاله،هم تماشا،امکان اینکه،بختت شخ شود بیشتراست،
ما عطایش را به لقایش بخشیدیم.
همان تماس وپیامک با گوشت کوبی ۱۰،۱۵ سال پیش.
داریم به سوی خوردن ریشه های درخت می رویم،کره شمالی هم به گرد پایمان نمی رسد.با این وضعی که من می بینم،
چقدر مردم بیکارند امریکا یا هر کشور ی دلش برای ما می سوزد
چقدر مردم بیکارند امریکا یا هر کشور ی دلش برای ما می سوزد
چقدر مردم بیکارند
همه مردم بیکارند