به گزارش تجارتنیوز، «دورهمی بزرگ روز برنامه نویس» چهارشنبه ۲۲ شهریورماه با همکاری سیاسفیفتی ایران (CS50x) و کمپین «#من_برنامه_نویسم» در پارک فناوری فردا برگزار شد. این رویداد که به بهانه روز برنامهنویس برگزار شد، جامعه برنامهنویسان را از سنین مختلف دور هم جمع کرد تا بتوانند درباره دغدغهها و آینده برنامه نویسی در ایران با یکدیگر صحبت کنند.
هدف از برگزاری این رویداد شبکهسازی و آموزش راهکارهای ورود برنامهنویسان به بازار کار و بهبود فرآیندهای ارتقای شغلی، همچنین گفتوگو درباره چالشها، فرصتها و آینده این حرفه در ایران بود.
مخاطبان این رویداد نیز افراد متخصص در حوزههای فنی و برنامهنویسی، افراد علاقهمند به حوزه برنامهنویسی، کارآفرینان و مدیران کسبوکار بودند. از نکات قابل جالب این رویداد میتوان به حضور نسلهای مختلف و همچنین استقبال گسترده دهه هشتادیها اشاره کرد. مانند کوچکترین شرکتکننده این رویداد که یک برنامهنویس ۱۵ ساله بود.
اولویت ما هوش مصنوعی است
در ابتدای رویداد «دورهمی بزرگ روز برنامهنویس» حسن فرهاد، مدیر پارک فناوری فردا به سخنرانی در مورد برنامههای آیندهشان برای بهینهسازی فضاهای کار اشتراکی و ایجاد شعبههای دیگر این پارک فناوری خصوصی پرداخت. به گفته مدیر پارک فناوری فردا، حوزه کاری بیشتر شرکتهایی که در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند، تلکام و هوش مصنوعی است.
نیما حبیبزاده، استاد دانشگاه مکگیل کانادا در رویداد روز برنامهنویس به صورت آنلاین حضور داشت و از چالشهایی گفت که با ورود هوش مصنوعی بر سر راه برنامهنویسها قرار گرفته است. حبیبزاده در دورهمی روز برنامهنویس، به تبدیل چالشها به فرصت اشاره کرد و ابزارهایی را برای استفاده هوشمندانه از هوش مصنوعی در برنامهنویسی به شرکتکنندگان این رویداد معرفی کرد.
افزایش چشمگیر رقم رشد مهاجرت در برنامهنویسان ایران
در ادامه این رویداد، رضا دفاعی، همبنیانگذار و مدیر فنی بقراط، محسن علیزاده، کارشناس ارشد توسعه نرمافزار هاست ایران و علی لشنی، مدیر فنی الانوس در پنل «چالشها، فرصتها و آینده برنامهنویسی در ایران» با توجه به تجربیات حرفهای خود به بررسی چالشهایی پرداختند که مدیران فنی با آنها دستوپنجه نرم میکنند.
محسن علیزاده به مسئله مهاجرت نیروهای متخصص در حوزه برنامهنویسی و کمبود نیروی کار در برخی از زبانهای برنامهنویسی اشاره کرد و گفت دیگر این روزها نمیتوان افزایش چشمگیر رقم مهاجرت را انکار کرد؛ من دیگر کسی را اطراف خود نمیبینم که قصد مهاجرت نداشته یا به آن فکر نکرده باشند.
رضا دفاعی هم افزود: نمیتوان شرایط اینترنت و فیلترینگ داخلی را نادیده گرفت.پیشرفت و توسعه نیاز به اینترنت مطلوب و باکیفیت دارد. با این شرایط برنامهنویسان در خارج از ایران بیشتر رشد خواهند کرد.
علی لشنی نیز در این نشست به جهان عظیم هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: نباید اجازه دهیم هوش مصنوعی بر ما غالب شود این ما هستیم که باید پا به پای او به روز شویم و جلو برویم.
پرتقاضاترینها در موتور جستجوی گوگل
امیرحسین امیری، مشاور ارشد دیجیتال مارکتینگ و بنیانگذار مجموعه هلپمارکتینگ در ارائهای پیرامون توسعه کسبوکار برنامهنویسان با تبلیغات گوگلی (گوگلادز) گفت: کسبوکارهای حوزههای گردشگری، صنعتی، پزشکی و نرمافزار، بیشترین تقاضا را برای تبلیغات در موتور جستجوی گوگل دارند.
همچنین فرهاد قاسمی، مدیرفنی «هاست ایران» با اشاره به ترندها و آینده برنامهنویسی از زبانهایی چون جاوا اسکریپت و پایتون بهعنوان زبانهایی یاد کرد که هر کسی باید آنها را یاد بگیرد و در عین حال به زبانهای برنامهنویسی تازهای اشاره کرد که علاقهمندان زیادی پیدا کرده اما هنوز موقعیتهای شغلیای برای آنها تعریف نشده است.
امکانات در اغلب مراکز آموزشی در این زمینه بسیار اندک است ، اساتید دانشگاه ها یا پربار نیستند و یا تجربه کمی در آموزش دارند ، منابع و کتب برای یادگیری بسیار پرهزینه است ، در مجموع می توان گفت در حوزه آموزش زبان های برنامه نویسی در مقایسه با دنیا بسیار جامانده ایم و همان جمعیت اندک دارای دانش فروان در حال مهاجرت هستند