به گزارش تجارتنیوز، در دنیای فناورانه امروزی، تراشه های الکترونیکی جزو اساسیترین و پایهترین ابزار محسوب میشود تا جایی که میتوان گفت اگر تراشههای الکترونیکی وجود نداشته باشند بسیاری از تکنولوژیها از بین میروند. به همین دلیل تولید تراشههای الکترونیکی برای کشورها، خصوصا کشورهای که جزو اقتصادهای برتر دنیا هستند بسیار راهبردی شده و همه به دنبال خودکفایی در زمینه تولید تراشههای الکترونیکی که به آن صنعت نیمههادی هم میگویند، هستند.
تولید سه برابر تراشه های الکترونیکی در ژاپن
اخیرا شرکت «دنسو» ژاپن که در زمینه تولید خودرو فعال است، میخواهد تا سال 2030 حدود 500 میلیارد ین که معادل بیش از 3میلیارد دلار آمریکا میشود در صنعت نیمههادیها یا همان تراشههای الکترونیکی سرمایهگذاری کند.
طبق گفته مدیران این شرکت، این سرمایهگذاری به این دلیل است تا حجم تولیدات تراشههای الکترونیکی ژاپن تا سال 2035 به سه برابر میزان فعلی برسد و کشور ژاپن تا حد زیادی به خودکفایی برسد.
این سرمایهگذاری قرار است در کارخانهای که توسط کارخانه تراشهسازی تایوانی در خاک ژاپن احداث میشود، انجام شود. شرکت تایوانی این کارخانه را با همکاری شرکت سونی در خاک ژاپن میسازد و شرکت دنسو فقط در آن سهم خواهد داشت.
چرخش صنعت خودرو به سمت خوردوهای الکتریکی
یکی از دلایل مهمی که این تامینکننده قطعات خودروی ژاپنی در صنعت تراشهسازی سرمایهگذاری کرده است، چرخش صنعت خودرو به سمت خودروهای الکتریکی و خودروهای متصل است.
این خودروها به دلیل استفاده از تکنولوژهای پیشرفته نیاز فراوانی به استفاده از تراشههای الکترونیکی دارند. همین اتفاق باعث افزایش درخواست کشورها میشود و اگر در این صنعت خودکفا نشوند، ممکن است در آینده دچار محدودیتهای بسیاری در تامین قطعات شوند.
شینوسوکه هایاشی، رئیس شرکت دنسو در افتتاحیه نمایشگاه پویایی و حرکت ژاپن درباره این سرمایهگذاری گفته بود: «شرکت ما برای گسترش و توسعه خود نیاز به ثبات و اطمینان نسبت به تهیه وسایل مورد نیاز دارد. از طرفی دیگر با توجه به تغییر رویکرد شرکت و حرکت به سمت خودروهای برقی، تراشههای الکترونیک مهمترین ورودی ما میشود. از همین جهت نیاز به خودکفایی در این صنعت بیش از پیش احساس میشد. او همچنین گفت که این شرکت کارکنان جدیدی را برای تخصص در برق رسانی و نرم افزار استخدام میکند.»
در چند ماه اخیر صنعت تراشهسازی به حدی اهمیت یافت که آمریکا ارسال تراشههای پیشرفته به برخی کشورها از جمله چین را محدود کرد. این محدودیت نه تنها برای چین بلکه برای کشورهایی مانند روسیه، ایران، امارات و عربستان هم لحاظ شد.
با اینکه صنعت تراشهسازی پیشنیاز بسیاری از صنایع الکترونیکی است، ولی مهمترین کاربرد آن در حال حاضر برای هوش مصنوعی است.
ساخت تراشههای هوش مصنوعی مخصوص خودروهای خودران
پیش از اقدام شرکت دنسو ژاپن، استارتاپ کنرون مستقر در آمریکا با جذب سرمایه 49 میلیون دلاری به دنبال ساخت و تقویت تراشههای هوش مصنوعی مخصوص خودروهای خودران رفته بود. کنرون تراشههای هوش مصنوعی کممصرف و قابل تنظیم مجدد تولید میکند که برای ارتباط با سیستمهای موجود، مانند حسگر خودروهای بدون راننده طراحی شده است. این تراشهها میتوانند الگوریتمهایی را برای تشخیص چهره و بدن و همچین مدلهایی را برای متن تولید و اجرا کنند.
آلبرت لیو، مدیرعامل کنرون میگوید: «نیاز به تراشه در بازار خودرو شدید است و رشد سریع این فناوری نیاز به تراشههای هوش مصنوعی را افزایش میدهد. در این مرحله ما موفق به جذب سرمایه 49 میلیون دلاری شدهایم و مجموع جذب سرمایه کنرون به 190 میلیون دلار رسیده است. این منابع، برای تقویت تلاشهای کنرون در بازار خودروسازی و گسترش اندازه تیم، با تاکید بر بخش تحقیق و توسعه استفاده میشود.»
کنرون پیش از این در بیانیهای مطبوعاتی گفته بود: «جذب بودجه جدید بهطور خاص بر گسترش تلاشهای این مجموعه برای فعال کردن هوش مصنوعی در زمینه رانندگی خودکار متمرکز است. کنرون هیچ کمبودی از رقبای خود مانند شرکتهای کوالکام و مدیاتک که به دنبال ساخت تراشه های هوش مصنوعی روی دستگاه هستند یا استارتاپهایی که نیمه هادیهای هوش مصنوعی را توسعه میدهند، ندارد.»
ژاپن متحد آمریکاست
و روی تکنولوژی هایی که از آمریکا و اروپا میگیره سرمایه گذاری می کنه و سودش رو میبره برعکس ما که میگن اسم غربو نیارید
اینها هرچی دارن از اونهاست البته به گرد پای غرب نمیرسند ولی گلیمشون رو از آب بیرون کشیدن و مشکلات اساسی ندارند.