به گزارش تجارتنیوز، در روزهای اخیر خبرهای متفاوتی در حوزه اینترنت منتشر شد. از اینترنت ماهوارهای استارلینک و کوپرنیک گرفته تا افزایش تعرفههای اینترنتی و گزارش اسپید تست از سرعت اینترنت ایران. این اخبار در حالی منتشر شد که برای بکارگیری اینترنت ماهوارهای، افزایش تعرفهها و چرایی کاهش سرعت اینترنت، وزارت ارتباطات باید پاسخ میداد.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات دولت سیزدهم، امروز (چهارشنبه 26 مهر) در حاشیه جلسه دولت به سوالهای خبرنگاران درباره این موضوعات پاسخ داد.
سرعت اینترنت ایران 80 برابر میشود
وزیر ارتباطات درباره موضوع سرعت اینترنت ایران بیان کرد: 10 سالی است که زیرساختهای ارتباطی در ایران تغییر نکردهاند. اینترنت ثابت ایران بر اساس گزارشهایی که در چند روز اخیر منتشر شده، حدود 11.9 مگابیت بر ثانیه است در حالی که میانگین اینترنت ثابت در دنیا حدود 80 مگابیت بر ثانیه است و بالاترین کشور بهطور میانگین سرعتش 240 مگابیت بر ثانیه است.
وی ادامه داد: ما پروژه فیبر نوری را مدتهاست شروع کردهایم و استان به استان در حال انعقاد تفاهم نامه هستیم تا بتوانیم سرعت را تا هزار مگابیت بر ثانیه افزایش دهیم. در حال حاضر شهر کازرون در استان فارس تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفته و در بررسی میدانی که از بعضی منازل و ادارات انجام دادیم، سرعتی معادل بر 950 مگابیت بر ثانیه داشتهاند. این عدد 80 برابر سرعت فعلی است. اینکارها باید در گذشته انجام میشد ولی در حال حاضر ما زیرساختهای اساسی را ایجاد میکنیم.
وی افزود: کمیتهای برای وضعیت اینترنت در شورای عالی فضای مجازی تشکیل شده بود و راهکارها را بررسی کردیم. اکنون حدود دو ماه است که پینگ در شبکه 30 درصد کاهش پیدا کرده است.
لزوم رعایت قواعد سرزمینی شرط آمدن اینترنت ماهوارهای است
زارعپور در رابطه با بکارگیری اینترنت ماهوارهای در ایران گفت: قبلا هم اعلام کردیم که ما به فراهم کننده اینترنت ماهوارهای که قواعد سرزمینی ایران را رعایت کند خوشآمد میگوییم. ما قواعد سرزمینی را دو سال پیش یعنی سال 1400 تصویب و برای اپراتورهای اینترنت ماهوارهای ارسال کردهایم.
پیشتر برای ایران در کمیسیون تنظیم مقررات اتحادیه بینالمللی مخابرات پروندهای برای خدمتدهی یکی از اپراتورهای اینترنت ماهوارهای باز شده بود که این اتحادیه مصوب کرد که ارائهدهندگان خدمات اینترنت ماهوارهای مخصوصا اسپیس ایکس برای خدمتدهی باید ضوابط ایران را رعایت کنند.
اما درباره افزایش تعرفه بستههای اینترنتی وزیر دولت سیزدهم گفت: ما تلاش میکنیم زیرساختها را فراهم کنیم تا اپراتورهای مخابراتی بتوانند اینترنت بهتری را به مردم ارائه کنند. ولی فعلا برنامهای برای افزایش قیمت تعرفه بستههای اینترنت نداریم. البته این حوزه دست بخش خصوصی است و اگر شرکتهای ارائه دهنده خدمات نتوانند سرمایهگذاری کنند، عملا زیرساخت شبکه ارتقا نمییابد.
سقوط 3 پلهای رتبه اینترنت ایران
این سخنان در حالی مطرح میشود که بر اساس آخرین گزارشی که سایت اسپید تست از میزان سرعت اینترنت ایران منتشر کرده است، اینترنت ثابت با افت یک پلهای در جایگاه 153 دنیا قرار دارد و اینترنت همراه نیز با سه پله سقوط در جایگاه 75 قرار گرفته است.
این گزارش نشان میدهد در ماه سپتامبر 2023، اینترنت ثابت ایران، سرعت 11مگابیت بر ثانیه برای دانلود و سرعت 2.7 مگابیت بر ثانیه برای آپلود اطلاعات داشته است.
همچنین اینترنت همراه در ایران، سرعتی معادل 31.67 مگابیت بر ثانیه برای دانلود و سرعت 9مگابیت برای آپلود داشته است
در فهرست منتشر شده هنگ کنگ با یک پله صعود در صدر جدول اینترنت ثابت است. این جایگاه قبلا متعلق به سنگاپور بود. سرعت اینترنت هنگ کنگ در این گزارش 265 مگابیت بر ثانیه اعلام شده و سرعت اینترنت سنگاپور 259مگابیت بر ثانیه است.
نکته جالب این گزارش برای اینترنت همراه این است که سه کشور همسایه ایران یعنی امارات، قطر و کویت جزو پنج کشور نخست در اینترنت همراه هستند. در این لیست امارات متحده عربی در جایگاه اول، قطر در جایگاه دوم و کویت با یک پله سقوط در جایگاه چهارم قرار دارد.
خداقوت بخاطربهبودی دراینترنت ورشدارتباطات سپاسگزارم یاعلی
اینترنتماهوارهایاگهمستقمبهگوشیوصلبشه
قانونهایشماواسهخودتونه
اینجادیگهبدجورمیسوزن
بشین تا ماسک بیاد اجازه بگیره. از دولت آمریکا هم اجازه نگرفت چه برسه اینجا . راه فقط رقابت است . اینترنت آزاد ارزان و پرسرعت و برچیده شدن بساط فیلترینگ ها. یا با رودخانه در جریان آن شنا کن و به ساحل برس یا خلاف آن آنقدر دست و پا بزن تا غرق شوی .
اره بیان قوانین شما را رعایت کنن که اینستا و توییتر و تلگرام و واتس اپ و همه را فیلتر کنین اونام ففط منتظر اجازه شمان
چرا باید از دنیا عقب باشیم . چرا گذشته را امروز بیاد میارین . چرا توجه نمیشه . پس این ده سال چکار کردید . فقط حواله به دولتهای قبل این سریالیه . چرا باید چندمین کشور باشیم . خودتون چطور قضاوت میکنید . چه دلیلی داره وقتی نظر این بود .حالا امروز بگذره تا فردا خدا بزرگ ه این عقب افتادگی نتیجشه آقای وزیر
چند سال پیش یکی از اوپراتورها کار نو ی رو راهاندازی کرد و تماس تصویری بر بستر خط تلفنی بود.که با فتوا جلوشو گرفتن.که ظاهراً ضرر هنگفتی بابت این کار شد بعد چند سال آنقدر اپلیکیشن تصویری اومد که عملا عنان کار از دست رفت
از کدوم قانون دم میزنین،،،خودتون هم میدونین هیچ کاری نمیتونین بکنین
میشه بگی کدوم قانون
ایشالله که بدون پذیرش اینترنت ازاد را به ملت بدبخت ایران هدیه دهد
سرعت اینترنت رو چطور حساب می کنن بنده برای دانلود ویندوز از ماکروسافت بیشتر از یک مگا بایت بر ثانیه سرعت نداشتم.