تجارتنیوز گزارش میدهد:
سودآوری ۱۷ برابری سکویا کپیتال/ سکویا درس خطرپذیری می دهد
سکویا کپیتال یکی از مشهورترین صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر در جهان است که با پذیرفتن خطرات سرمایه گذاری روی کسب وکارهای استارتاپی، سرمایه دو میلیارد دلاری خود را 17 برابر کرده است.
صالح سپهریفر: به گزارش تجارتنیوز ، سکویا کپیتال (Sequoia Capital) یکی از بزرگترین صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر جهان است. این صندوق طی چند سال فعالیت موفق خود توانسته سرمایه اولیهاش را ۱۷ برابر افزایش دهد.
روئلوف بوتا (Roelof Botha) که یکی از شرکای اصلی این صندوق است، به تازگی در پادکستی به بیان جزئیات بیشتری درباره موفقیت سکویا کپیتال پرداخت. بوتا به دور جدید سرمایهگذاری اخیر این شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر اشاره میکرد.
34 میلیارد ایجاد ارزش در سکویا کپیتال
در یک پادکست که به تازگی با مجریگری جیسون کالاکانیس (کارآفرین) منتشر شده، آقای بوتا گفت: «دو میلیارد دلاری که در ابتدا سرمایهگذاری کرده بودیم، ۳۴ میلیارد دلار ارزش ایجاد کرده است. اینها فقط سود تحققیافته است و بنابراین شامل ارزش سهامی که هنوز در تمام شرکتهای ارزشمند خصوصی که مالک آن هستیم، نمیشود.»
به رغم عملکرد بینظیر این صندوق، بوتا افزود که تمرکز این مجموعه بیشتر بر دور بعدی سرمایهگذاریهاست.
او گفت: «شعار ما این است که ما فقط به اندازه سرمایهگذاری بعدیمان خوب هستیم. البته از آنچه در گذشته انجام دادهایم احساس غرور میکنیم، اما در سکویا با آینده مشغولیم.»
منظورش این است که همه چیز آینده است و آنها در گذشته موفق خود فرونمی روند بلکه آن را به سکوی پرتاپ تبدیل می کنند.
5 دهه سرمایهگذاری خطرپذیر
تقریبا پنج دهه است که سکویا کپیتال در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر فعالیت دارد. سکویا کپیتال شعبههایی در سراسر جهان دارد، اما در ژوئن امسال تصمیم گرفت به فعالیتش در هند و چین پایان دهد. این صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر اعلام کرد به دلیل «پیچیدگیهای اداره یک کسبوکار سرمایهگذاری جهانی غیرمتمرکز در میان تنشهای جغرافیای سیاسی» سکویا به سه مجموعه مجزا تقسیم خواهد شد.
روئلوف بوتا همچنین برخی زمینههای تجزیه واحدهای منطقهای سکویا را تشریح کرد و خاطرنشان کرد که جدایی سکویا از صندوقهای منطقهای هند و چین در کاهش هزینههای دفتری کمک کرده است.
بوتا میگوید: «در هند و چین، ما کسبوکارهای پررونقی راهاندازی کردیم. اما اوایل امسال مدیران کسبوکارهای مختلف با هم صحبت کردند و متوجه شدیم بهتر است که هر یک از ما به طور مستقل عمل کنیم. تلاش برای فعالیت به عنوان یک شرکت واحد جهانی با یک نام جهانی هزینههای سنگینی دارد.
پس از خروج سکویا از چین، صندوق قبلی با مدیریت سرمایهگذار نیل شن، به «هونگشان» (معادل واژه «سکویا» به زبان چینی) تغییر نام یافت و صندوق بخش هند و آسیای جنوب شرقی نیز به نام «پیک ایکسوی پارتنرز» تغییر نام داد. لازم به ذکر است که واحدهای آمریکا و اروپا همچنان نام سکویا را حفظ کردهاند.
بوتا توضیح داد که چگونه صندوقها به طور مستقل از یکدیگر کار میکردند و حتی قبل از تقسیم، به طور مستقل سرمایه جمعآوری و سرمایهگذاری میکردند.
او گفت: «هر کدام از این صندوقها در حوزه فعالیت خودشان پیشتاز هستند و بر این باور بودیم که با پذیرش این استقلال، هر کدام از آنها عملکرد بهتری خواهند داشت. چون مالکیت هر صندوق مجزا بود و به صورت مستقل تصمیم میگرفت.
بنابراین عملیاتهای دفتری، مالی، اداری و امثال آن و حتی برخی اجزای فناورانه این واحدها را از هم مجزا کردیم تا هر کسبوکاری بتواند به طور مستقل رشد کند.»
نظرات