به گزارش تجارتنیوز، یکی از مسالههای مورد توجه مخالفان طرح صیانت، مسدودسازی فیلترشکنها و ویپیانها و ایجاد اینترنت طبقاتی است. به عقیده بسیاری از افراد با اجرای طرح صیانت از فضای مجازی، اینترنت ایران مشابه اینترنت ملی کشور چین خواهد شد. دلیل آن چیست؟
استفاده از فیلترشکن جرم است؟
طبق ماده ۲۰ این طرح، هرگونه فعالیت تجاری در زمینه تولید، توزیع، تکثیر و عرضه غیرمجاز VPN و فیلترشکن ممنوع خواهد بود. موردی که در نسخههای پیشین و پیشنهادی وزارت ارتباطات نیز ذکر شده بود.
با استناد به این ماده، استفاده از فیلترشکنها جرم نیست، بلکه توزیع آن جرم محسوب میشود. این نشان میدهد که در صورت اجرای طرح صیانت از فضای مجازی، افراد در صورت داشتن مجوز یا با خرید یک ویپیان از مرجع قانونی، بتوانند از فیلترشکنها و ویپیانها استفاده کنند.
از سوی دیگر به نظر میرسد که ایجاد اینترنت طبقاتی که یکی از اهداف طرح صیانت است و بحث VPN قانونی، احتمالا مرتبط با تصمیمگیریهایی درباره «اینترنت طبقاتی» است. چرا که براساس قوانین طرح صیانت استفاده از فیلترشکن جرم حسوب نشده و تنها عدهای از افراد میتوانند از ابزارهایی مانند فیلترشکنها استفاده کنند.
اینترنت طبقاتی به این معناست که کاربران براساس شغل خود به محتوای مشخصی از اینترنت دسترسی دارند که بقیه افراد به این محتوا دسترسی ندارند. به عنوان مثال سطح دسترسی یک دانشجو به اینترنت با یک فرد معمولی متفاوت است.
فیلتر فیلترشکنها مشابه اینترنت ملی چین!
با توجه به مدلی که چینیها برای اینترنت خود در نظر گرفتهاند و از سوی دیگر اخیرا سند ۲۵ ساله همکاری ایران و چین کلید خورد. این احتمال وجود دارد کمیسیون با اجرای طرح صیانت بخواهد به نوعی از اینترنت ملی چین الگوبرداری کند.
در بحث فیلتر فیلترشکنها، دولت چین هر روز با بهروزرسانی و امکانات سختافزاری و بودجههای کلان، فیلترشکنهای بیشتری را شناسایی و فیلتر میکند. در نسخه نهایی طرح صیانت هم وزارت ارتباطات ایران موظف شده است که به طور مستمر و موثر این نرمافزارها (فیلترشکن) را شناسایی و غیرقابل استفاده کند.
اغلب کارشناسان این حوزه معتقدند که با این راهکارها مسیر برای مخاطبان سختتر و پرهزینهتر میشود. در صورت تصویب طرح مجلس مهمترین اتفاقی که میافتد این است که بازار فیلترشکن رونق میگیرد.
تورو خدااااا این طرح ورش دارین دیونه شدم نمیتونم وارد تلگرام بشم
کاش نظر مردم هم یه ذره مهم بود . بابا اگه ما مردم هستیم این طرح رو نمیخوایم. به خدا قسم از گرسنگی میمیریم . درامد ما از همین اینترنته .
مخالفم صد در صد با این طرح اصلا به درد نمیخوره این کار رو نکنید مررم بد بخت میشن چین برای این این کار رو میکنه چون که خودش یه کشور ابر قدرت هست و ایران یه کشور تحریم شده هست برای چین که چیزی تحریم نیست نکنه شما فکر کردین که تحریم ها برداشته شده و ایران دیگه تحریم نیست نخیر ایران فیلتر هست بفهمید اگر این کار رو بکنید مردم بدبخت میشن
سلام
اینا مشکلشون چیه دارن واسه مردم درباره اینترنت تعین تاکلیف میکنن نمیزارند زندگیمونو بکنیم هرکاری که دلشون خاست سر مردم اوردن تنها دلخوشی هم داشتیم دارن از مون میگرن خسته شدیم بخدا بسه دیگه
خدایا بسه دیگه خدایا خسته شدیم
خیلی خوبه اگه برقرار بشه، بهش اقتصادی رونق پیدا میکنه (دارنده های پروانه کسب) مجوز دار میشوند برای تجارت خود. به صرفه برای رقابت و اقتصاد و ایجاد شغل بیشتر.
تو یا پول گرفتی یا احمقی هستی که هیچی حالیش نیست واقعا فکر میکنی این طرح رونق اقتصادی میاره
فازت چیه؟
بابا چرا با مردم اینکارارو میکنید
مردم چه هیزم تری چه به شما فروختن
الان نصف کارا با اینترنت بین المللی اتفاق می افته
دزد وقتی میخواد بره خونه ای دزدی کنه ، اول دزدگیرو قطع میکنه ،،، فضای مجازی ( آگاهی مردم ) همون دزدگیرست که باید از بین بره
در ایران همه چیز طبقاتی هست . همین کسایی که میگند اینترنت بده و فیسبوک و خیلی از شبکههای اجتماعی را فیلتر کردن خودشون ازش استفاده میکنند. میکند مرگ بر آمریکا اما بچههای خودشون اونجا زندگی میکنند.این طرح فقط برا مردم هست وگرنه اونا که استفاده میکنند. چون ادعا میکنند که اونا میدونند چی برای مردم خوبه و چی بد. اما بدانید مردم بیشتر از شما میفهمنند و با این طرحها نمیشود جلوی تبادل اطلاعات را گرفت. شما خودتون از چین یاد میگیرید. صیانت چه کلمه مسخره شده این روزها