موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # حقوق بازنشستگان # بیت کوین # قیمت سکه # قیمت دلار # بازار سهام # ارزش معاملات بورسی # صندوق طلا
چرا فین‌تک روزبه‌روز مهم‌تر می‌شود؟

فین‌تک، تلفیق تجارت و فناوری

فین‌تک، تلفیق تجارت و فناوری
فناوری در سال‌های گذشته تا حد زیادی توانسته است سبک زندگی انسان‌ها را تغییر دهد. فراگیری و افزایش ضریب نفوذ بهره‌مندی از تلفن‌های هوشمند و برخی وسایل هوشمند موجب شده تا رفتار انسان‌ها در دنیای جدید تغییر کند. ظهور فین‌تک‌ها یکی از مهمترین تغییرات در سبک زندگی مالی جامعه امروزی است.

پیشرفت فناوری تنها محدود به رشد و ارتقا گجت‌ها با قابلیت‌های بالا نیست. یکی از مظاهر پیشرفت و گسترش فناوری را می‌توان در نحوه جدید حل مسائل و فعالیت‌های روزمره جست‌وجو کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز، فناوری در سال‌های گذشته تا حد زیادی توانسته است سبک زندگی انسان‌ها را تغییر دهد. فراگیری و افزایش ضریب نفوذ بهره‌مندی از تلفن‌های هوشمند و برخی وسایل هوشمند موجب شده تا رفتار انسان‌ها در دنیای جدید تغییر کند. ظهور فین‌تک‌ها یکی از مهمترین تغییرات در سبک زندگی مالی جامعه امروزی است.

تلفیق فناوری و اقتصاد

فین‌تک‌ها از جمله نشانه‌های تغییرات در سبک زندگی و مبادلات میان انسان‌ها است. اینترنت امروزه در تمام ابعاد زندگی شهروندان نفوذ کرده است. با استفاده از گجت‌های متصل به اینترنت تقریبا تمام فعالیت‌های بانکی و مالی امکان‌‌پذیر می‌شود. امکان دنبال کردن لحظه‌به‌‌لحظه تراکنش‌ها و استفاده از کیف پول الکترونیکی نیز یکی دیگر از مزایای استفاده از فناوری در امور اقتصادی و مالی است. درست در همین نقطه است که فین‌تک‌ها متولد می‌شوند.

فین‌تک کلمه‌ای است که از دو بخش فین، مالی و تک، فناوری تشکیل شده است. فین‌تک‌ها عبارتند از استفاده بهینه از فناوری در ارائه خدمات مالی و تجاری. فین‌تک‌ها در حوزه‌های بانکداری، سرمایه‌گذاری و بیمه خدماتی را به کاربران ارائه می‌کنند. فین‌تک یا فناوری مالی به معنای کاربرد نوآورانه فناوری در ارائه خدمات مالی است.

[imp content=”حذف بروکراسی و شکست محدودیت‌های زمانی و مکانی از جمله دیگر اصولی است که فین‌تک‌ها برای رسیدن به اهداف‌شان به آن نیازمندند. “]

در همین راستا برخی کمپانی‌ها تلاش می‌کنند با استفاده از خدمات فناوری زمینه را برای بهره‌مندی بیشتر مسائل مالی فراهم کند. فین‌تک‌ها در واقع به دنبال به چالش‌کشیدن سیستم‌ها و روش‌های سنتی هستند. فین‌تک، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان حوزه فناوری را به سوی خود جلب کرده و در سال‌های اخیر مفاهیمی چون ارزهای دیجیتالی و اقتصاد فناوری محور زمینه حضور جدی این مفهوم نوظهور را مهیا کرده است.

هدف فین‌تک‌ها

تحول در صنعت مالی و ساختارهای اقتصادی یکی از مهم‌ترین اهداف فین‌تک‌ها است. در همین راستا فین‌تک‌ها به دنبال شکل‌دهی تازه به مفاهیم بانکداری اقدام می‌کنند. در این راستا رعایت برخی مسائل برای فین‌تک‌ها حیاتی است. کاهش هزینه‌ها یکی از مهمترین اصولی است که برای رسیدن به اهداف فین‌تک‌ها در نظر گرفته شده است.

حذف بروکراسی و شکست محدودیت‌های زمانی و مکانی از جمله دیگر اصولی است که فین‌تک‌ها برای رسیدن به اهداف‌شان به آن نیازمندند. به عنوان مثال امروز کسی برای پرداخت قبوض، انتقال وجه و انجام برخی فعالیت‌های بانکی به شعب فیزیکی نیازی ندارد و در هر ساعتی از شبانه‌روز امکان دسترسی به بانک و انجام فعالیت‌های بانکی مهیا است. توانایی هوشمندانه ارزیابی خطرات و ریسک‌پذیری‌ها نیز از دیگر ویژگی‌های فین‌تک‌هاست که برای رسیدن به اهداف ترسیم شده چاره‌ای جز تامین و پیروی از آنها نخواهند داشت.

فین‌تک‌ها برای کسب و کارهای کوچک و نوپا که با فناوری بیگانه نیستند جذابیت بیشتری دارد و این کمپانی‌ها در سال‌های اخیر تلاش می‌کنند بیش از پیش از تکنولوژی در ساختار خود بهره‌مند شوند. بر اساس همنی تمایل می‌توان دریافت که سرمایه‌گذاری در فین‌تک‌ها از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ حدود ۱۲ برابر رشد داشته است. همچنین آمارها نشان می‌دهند که حدود ۴۰ درصد نیروی کار در پاستخت انگلستان در بخش‌های فناوری مالی فعالیت می‌کنند. از این حیث لندن به عنوان یکی از مهمترین شهرهای اروپایی شناخته می‌شود که میزبان فین‌تک‌های زیادی است. کشورهایی چون هنگ‌کنگ و فیلیپین نیز میزبانان آسیایی فین‌تک‌ها محسوب می‌شوند.

نام‌های بزرگ فین‌تک

عنوان فین‌تک تنها به کمپانی‌های استارت‌آپی و کسب و کارهای کوچک و نوپا محدود نمی‌شود. در میان نام‌های بزرگ تجارت و فناوری با عناوینی چون پی‌پل روبرو می‌شویم که یکی از طلایه‌داران فین‌تک در دنیای فناوری است. هرچند در سال‌هایی که پی‌پل قدم به عرصه فناوری گذاشت هنوز صحبتی از فین‌تک‌ها نبود. اما این کمپانی از ظرفیت‌های نوآورانه که پیوندی میان فناوری و تجارت ایجاد می‌کرد استفاده کرده بود.

در همین راستا امروزه دسته‌بندی‌های فین‌تکی گستردگی بیش از پیش پیدا کرده‌اند. کمپانی‌های تازه تاسیس، شرکت‌های متوسط و میانه و نام‌های بزرگ را می‌توان در دایره فین‌تک‌ها دسته‌بندی کرد اما در ارتباط با دسته‌های کلی فعالیت می‌توان به مسائل مربوط به پرداخت، پول و ارزهای رمزنگاری شده مانند «بیت‌کوین» اشاره کرد. کسب‌وکارهای فناوری مربوط به بورس و سرمایه‌گذاری نیز دسته‌ای از فین‌تک‌ها را نمایندگی می‌کنند. در همین راستا سرویس‌ها و خدمات مدیریت مالی شخصی، انتقال بین‌المللی پول، بانکداری روزمره و بانک‌های بدون شعبه از دیگر دسته‌بندی‌های فین‌تک‌ها است.

paypal campus

پی‌پل از پایه‌گذاران فین‌تک‌

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی