به گزارش تجارتنیوز، اینماد که روزی برای کمک به کسبوکارهای آنلاین آمده بود در حال حاضر خودش به بزرگترین مانع برای این کسبوکارها تبدیل شده و حدود یک ماه است که بسیاری از فعالان فضای دیجیتال از مشکلات سامانه اینماد گلایهمند هستند.
این سامانه مدتی اس تبه درستی عمل نمیکند و فرایند کسب اینماد با اختلالها و باگهای زیادی مواجه است. مسئولان مرتبط، دلیل این شرایط را به روزرسانی سایت اعلام کردند و حالا هم مدعی حل شدن این چالشها شدهاند.
مشکلات سامانه اینماد تمام شده است؟
هفته گذشته مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (تتا)، اعلام کرد که فرآیند به روزرسانی سامانه اینماد به اتمام رسیده است. اما صاحبان برخی کسب وکارهای آنلاین در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشتهاند که نمیتوانند عملیات تمدید یا ثبتنام اینماد را کامل کنند.
در رابطه با اتمام فرآیند به روز رسانی سامانه اینماد، خبرگزاری مهر روز شنبه 15 مهر در خبری نوشته بود: بر اساس اعلام مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، سامانه جدید اینماد در انتهای شهریور امسال پیادهسازی و عملیاتی شد. پروژه بازنویسی این سامانه به عنوان یکی از مهمترین اقدامات مرکز تتا طی سالهای اخیر با هدف تسهیل و تسریع امور برای کاربران و کسبوکارهای اینترنتی و با توجه به بازخوردهای دریافتی از بخش خصوصی انجام شده است.
ندا مصطفوی، سرپرست معاونت تسهیل تجاری و توسعه کاربردها مرکز تتا ادعا کرد که در فراند این بهروزرسانی، اطلاعات ۱۸۰ هزار کسب و کار اینترنتی «با موفقیت» انتقال یافته و هماکنون، سامانه همانند گذشته در حال ارائه خدمات به متقاضیان است.
مصطفوی گفته بود: البته برای حدود ۲۰۰ کسب و کار از ۱۸۰ هزار کسب و کار دارای اینماد فعال در این جابجایی مشکلاتی ایجاد شد که این مشکلات در هفته گذشته به طور کامل برطرف شده ولی سایر اینمادها و درگاههای پرداخت برای کاربران قبلی سامانه همچنان بدون مشکل در حال فعالیت است.
یکی از مشکلاتی که اختلال در سامانه اینماد ایجاد میکند فراهم نشدن امکان ایجاد درگاه پرداخت الکترونیکی است، سرپرست معاونت تسهیل تجاری و توسعه کاربردها در این رابطه گفته بود: با وجود تمامی مشکلات، تمامی اطلاعات افراد برای دریافت درگاه پرداخت به سامانه شاپرک ارسال شده است و افراد میتوانند درگاه پرداخت خود را دریافت کنند.
مشکلات هنوز پا برجاست/ کسی پاسخگو نیست
اما طبق بررسیهایی که تجارتنیوز در تاریخ 25 مهر در فضای ایکس انجام داد، هنوز بعضی کسبوکارهای آنلاین از سامانه اینماد گلهمندند و در توئیتهایی عنوان کردهاند که نمیتوانند عملیات خود را برای تمدید یا ثبتنام در این سامانه تکمیل کنند و هنوز مشکلات سامانه اینماد پا برجاست.
برای مثال کاربری نوشت: «پنج هفته کامل درگیر دریافت اینماد هستیم. همچنان سایت کار نمیکند و در مراحل مختلی گیر میکند.»
کاربر دیگری نوشت: «ما هنوز موفق به دریافت اینماد نشدیم و متاسفانه در کسب و کارمون تداخل بسیار بزرگی ایجاد شده. با پشتیبانی تماس گرفتم ولی پاسخگو نیستند. تیکت زدم پاسخی داده نشده.»
در این میان، رضا خانکی، مدیرعامل و همبنیانگذار «از کی سرمایه» نوشت: «بیش از 50 بار به اینماد زنگ زدیم و هنوز جواب ندادن. سه هفته است معطل تمدید اینماد هستیم که یک لینک بده و بذاریم تو سایت کار بکنه تا بعضی فیچرهایی که توسعه دادیم کار بکنه.»
این چالشها در حالی هنوز ادامه دارد که موضوع الزام کسب و کارها به دریافت اینماد (نماد اعتماد الکترونیکی) از همان ابتدا، مخالفان و موافقان سرسختی داشت و حواشی زیادی را ایجاد کرد. برخی فعالان بخش خصوصی، این الزام را مانعی برای توسعه کسب و کارهای حوزه خرید و فروش آنلاین یا هر مجموعهای که با پرداخت آنلاین سر و کار دارد، میدانند اما مسئولان دولتی معتقدند که دریافت اینماد برای اطمینان کاربران از قانونی بودن فعالیت یک مجموعه ضروری است. هر چند منتقدان گلایه دارند که همین حالا هم برخی فعالیتهای مسالهدار موفق به دریافت اینماد شدهاند و در مقابل، غیرفعال کردن ناگهانی و بدون اطلاع قبلی اینماد برای برخی کسب و کارها، لطمههای زیادی در پی داشته است.
این بحثها پس از چندین سال از الزامی شدن دریافت اینماد برای برخی فعالیتهای آنلاین (که با نقل و انتقالات مالی همراه هستند)، تمامی ندارد اما این روزها انتقادات برخی کاربران فضای مجازی نسبت به آن افزایش یافته است. مسئولان هر بار مدعی حل این چالشها میشوند اما گلایه فعالان بخش خصوصی همچنان پاربرجاست.
هیچ پشتیبانی در سایت وجود نداره که تبکت های پشتیبانی رو پاسخ بده . ده بار تیکت زدیم دریع از بک پاسخ
سلام . من سه هفته هست در حال تلاش برای تمدید هستم . متاسفانه هر بار یک ایراد و خطا وجود داره الان که به گفته خودشون حل شده فرایند تا مرحله پرداخت انجام میشه ولی مجددا پول برگشت میخوره و تمدید انجام نمیشه