موضوعات داغ: # تعطیلی مدارس # سرما # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت سکه # پیش بینی قیمت طلا
گزارش تجارت‌نیوز از شصت و پنجمین رویداد سرمایه‌گذاری کارایا:

کارآفرینی در ایران یعنی راه‌رفتن روی آتش

کارآفرینی در ایران

مهمترین مشکلات کسب‌وکارهای آنلاین‌ در ایران مربوط به مسائل زیرساختی است؛ از اینترنت و محدودیت‌ها و کیفیت پایین آن گرفته تا رگولاتور، تورم در کشور و ریسک‌های بی‌پایانی که دارد. نکته مهم این است که مشکلات اینترنتی کسب‌و‌کارها و حوزه کارآفرینی با اینترنت طبقاتی یا هر عنوان مشابه دیگری حل نمی‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز، روز گذشته شصت و پنجمین رویداد سرمایه‌گذاری کارایا با همراهی مرکز نوآوری پست و با حضور جمعی از فعالان اکوسیستم استارتاپی، سرمایه‌گذاران نیک‌اندیش کارایا و کارآفرینان برگزار شد. در این رویداد کارآفرینی پنل تخصصی با موضوع «موانع توسعه کسب و کارهای اینترنتی» با حضور مریم نجفی دبیر انجمن تجارت الکترونیک ایران، نیما قاضی هم‌بنیانگذار علی‌بابا و رضا زرنوخی مدیرعامل صندوق توسعه تکنولوژی ایران برگزار شد.

کاهش تاب‌آوری استارتاپ‌ها

رضا زرنوخی مدیرعامل صندوق توسعه تکنولوژی ایران در این پنل از مشکلات کسب و کارهای آنلاین و ریسک‌ها و خطراتی که آنها را تهدید می‌کند، گفت: قصه کارآفرینی و سرمایه‌گذاری در ایران داستان روی آتش راه رفتن است. یک روز سنگ جلوی پایمان می‌گذارند یک روز تیغ، یک روز آتش.

فقط تفاوت‌ها در این است که گاهی یک کف‌پوشی هم به ما می‌دهند و گاهی آن را نیز از ما می‌گیرند. به واقع من هیچ‌ وقت به خاطر ندارم بازی در این میدان ساده بوده باشد. بیشترین ریسک سیستماتیک اکوسیستم استارت‌آپی در ایران تورم است.

تورم، بحران ما وی‌سی‌ها و اکوسیستم استارت‌آپی ایران است. او در پایان اضافه کرد: بحران سرمایه انسانی و ناامیدی و رگولاتوری نابه‌سامان و اعمال سلیقه‌ای از عمده‌ترین مشکلات ما هستند و همین تاب‌آوری شرکت‌ها را کم کرده است.

فراز و فرود استارتاپ‌ها در گرو شرایط اجتماعی

مریم نجفی، دبیر انجمن تجارت الکترونیک ایران در ابتدای نشست با اشاره نسبت به رشد استار‌‌آپ‌ها در دهه ۹۰ گفت: دهه نود دهه استارت‌آپ‌ها بود. سال ۹۱ و سال ۹۲ با استفاده از تجربه‌های بین‌المللی فضای مثبت و پویایی در اکوسیستم استارت‌آپی ایران رقم خورد‌. در آن سال سرمایه‌گذارانی پیدا شدند که رونق خوبی به دنیای استارت‌آپ ایران بخشیدند. سال ۹۴ توافق هسته‌ای برجام موجی از امیدواری، صلح و خروج از انزوا را برای فضای استار‌‌آپی و حتی کل فضای جامعه ایجاد کرد. حالا در مقابل این شرایط از سال ۹۷ شرایط به طور کل تغییر کرد. سال ۹۷ خروج از برجام، اتفاقات آبان ۹۸ قطعی اینترنت، رخدادهای نیمه دوم سال ۱۴۰۱ و بعد از آن طرح صیانت که همه و همه فضای استارت‌آپی و کسب و کارهای نوپا را تحت شعاع خود قرار دادند‌ و موجی از دلسردی را به همراه آوردند.

سرمایه؛ عامل رشد کسب و کارهای پلتفرمی

دبیر انجمن تجارت الکترونیک ایران در ادامه توضیح داد: وقتی از کسب و کار اینترنتی حرف می‌زنیم مگر می‌توانیم از خود اینترنت که عامل رشد فضای کلی و محیط استارت‌آپ‌هاست فاکتور بگیریم. اتفاقی که افتاد این بود که به استارت‌آپ‌ها نگاه امنیتی کردند. با نگاهی به حجم سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر در ایران درمی‌یابیم که به شدت حتی از کشورهای همسایه مثل ترکیه در این مساله عقب‌تر هستیم.

وی اضافه کرد سرمایه عامل رشد کسب و کارهای پلتفرمی است و تا نگاه امنیتی به استارت‌آپ‌ها برچیده نشود فضاهای کاری نوپا نمی‌توانند شفاف کار کنند و مشکلاتشان را حل کنند. 50 میلیون کاربر تلگرام نشان می‌دهد دیدگاه سلبی هرگز جواب نداده است. من عقیده دارم عضویت در انجمن‌ها و نهاد‌های صنفی بهترین راهکار برای شنیده شدن صداها توسط دولت و حاکمیت است.

عدالت؛ شرط توسعه اینترنت آزاد و بدون اختلال

نیما قاضی هم‌بنیانگذار علی‌بابا در پایان این نشست به بحران‌های امروز استارت‌آپ‌ها در‌ ایران اشاره کرد: برخی می‌خواهند مشکلات اینترنت کسب و کارها را با اینترنت طبقاتی یا هر عنوان مشابه دیگری حل کنند؛ مطمئن باشید ما با این موضوع از پایه مشکل داریم. عدالت، شرط توسعه اینترنت آزاد بدون قطعی و بدون اختلال همگانی است.

نظرات