موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # حقوق بازنشستگان # قیمت سکه # قیمت دلار # بازار سهام # ارزش معاملات بورسی # صندوق طلا # پزشکیان
یک کارشناس حوزه استارت‌آپ پاسخ داد:

نوسان دلار کدام استارت‌‌آپ‌ها را بیشتر متضرر می‌کند؟

نوسان دلار کدام استارت‌‌آپ‌ها را بیشتر متضرر می‌کند؟
اقتصاد ایران مدت‌هاست با نوسان نرخ ارز مواجه شده، در این شرایط کدام استارت‌آپ‌ها ممکن است آسیب بیشتری ببینند؟

مژده باقری: استارت‌آپ‌ها اکوسیستم خاصی دارند که این روزها حال و هوایشان با وضعیت اقتصادی کشور رابطه مستقیم پیدا کرده؛ از نگاه برخی کارشناسان بالا و پایین شدن نرخ دلار مستقیما در بعضی لاین‌های استارتاپی تاثیر گذاشته و عملا ادامه فعالیت را برایشان سخت و طی مسیر را صعب‌العبور کرده است.

استارت‌آپ‌های خدماتی، فروشگاهی، تبلیغاتی، گردشگری و… بخش‌های مختلفی از اکوسیستم استارت‌آپی را شکل می‌دهند. در راس هرم هر یک از این دسته‌بندی‌ها استارت‌آپ‌های قدر و به نامی فعالیت دارند و تعدای از آنها نیز با روندی عادی به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

حال خدماتی‌ها بهتر از بقیه استارت‌آپ‌ها

آرش سروری، کارشناس حوزه استارت‌آپ‌ها با اشاره به عدم نیاز استارت‌آپ‌های خدماتی به تامین‌کننده محصولات می‌گوید: استارت‌آپ‌های فروشگاهی اغلب وابسته به تامین‌کننده هستند و با بالا و پایین شدن نرخ دلار، عملا تامیین‌کننده‌ها و فروشگاه‌های ساپورت‌کننده تامین محصولات با مشکل رو به رو می‌شوند، به خصوص در حوزه‌هایی که با واردات محصولات ارتباط مستقیم دارند. همین عدم تامین بر عملکرد استارت‌آپ‌های فروشگاهی تاثیر می‌گذارد و به ضعیف شدن عملکردشان منجر می‌شود. اما استارت‌آپ‌های خدماتی کمتر با پدیده گرانی و بالا رفتن قیمت دلار در ارتباط هستند و تاثیرپذیری کمتری دارند.

وی ادامه می‌دهد: استارت‌آپ‌هایی که مستقیما با ارز ارتباط دارند بیشتر از بقیه استارت‌آپ‌ها در معرض بحران هستند. گردشگری‌ها در راس این محورند و و برای تبلیغات و استفاده از گوگل مپ و… با هزینه‌های سرسام آوری مواجهند.

[imp content=”در حوزه گردشگری برای توریست‌هایی که وارد ایران می‌شوند هزینه‌ها به کمترین شکل ممکن است و برعکس در زمینه خروج از ایران هزینه‌ها به شکل سرسام آوری بالاست. “]

به گفته سروری، هزینه‌های مارکتینگ و بازاریابی کاملا دچار بحران شده و اکثر استارت‌آپ‌ها با مشکلات پرداخت درگیر هستند.

وی اضافه می‌کند: هزینه‌هایی که تا چند ماه قبل ثبات مشخصی داشتند این روزها حداقل به رشد سه، چهار برابری رسیده‌اند که اگر به این شکل ادامه پیدا کند، در نهایت به شکست و زمین خوردن خیلی از استارت‌آپ‌ها منجر می‌شود. در حوزه گردشگری برای توریست‌هایی که وارد ایران می‌شوند هزینه‌ها به کمترین شکل ممکن است و برعکس در زمینه خروج از ایران هزینه‌ها به شکل سرسام آوری بالاست. زمانی که هزینه‌های بلیت پروازها، هتل و.. . را با چند ماه پیش مقایسه می‌کنیم متوجه می‌شویم که هزینه‌های بالا روی کار استارت‌آپ‌ها تاثیر منفی گذاشته و فعالیت آنها را با اشکالات ریز و درشت زیادی روبه رو کرده است.

صدمه در بخش تعامل استارت‌آپ‌ها

سروری در ادامه صحبت‌هایش به نکته مهمی در ادامه راه استارت‌آپ‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: بالا رفتن قیمت دلار باعث شده استارت‌آپ‌های ایرانی در زمینه تعامل، در مقایسه با کشورهای دیگر به خصوص کشورهای همسایه که رقیب جدی ما هستند؛ نقش کم رنگ‌تری داشته باشند. هزینه‌های بالایی که در نتیجه بالا رفتن دلار با آن در گیرند، امکان حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی را کاهش داده است. قیمت بلیت ورودیِ نمایشگاهی که تا دو ماه پیش معادل یک میلیون تومان بود به شش میلیون رسیده و با این سیر صعودی قیمت‌ها، عملا امکان حضور، تعامل، ارتباط، تبلیغ و مارکتینگ از استارت‌آپ‌های ما سلب شده است.

وی تصریح می‌کند: اگر با همین روند پیش برویم یک گام عقب‌تری که امروز با آن مواجه هستیم در آینده تبدیل به فاصله بزرگ می‌شود که امکان جبران آن تقریبا بعید به نظر می‌رسد.

سروری در انتهای صحبت‌هایش از واقعیت‌های تلخی که در انتظار استارت‌آپ‌هاست پرده‌برداری می‌کند و می‌گوید: واقعیت اینجاست حال اقتصاد کشور خوب نیست و این موضوع در لایه لایه جامعه رسوخ کرده و اثر گذاشته است. بدون تعارف، اگر روند اقتصادی به همین شکل پیش برود، آینده خوبی در شش ماه دوم سال در انتظار استارت‌آپ‌های کشور نیست. به نظرم یکی از راه‌های حل این بحران استفاده از نظرات و راهنمایی‌های کارشناسان حوزه‌های استارت آپی است. با حمایت دولت، هم فکری کارشناسان اقتصادی و کمک کارشناسان استارت‌آپی و برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر می‌توانیم به نوعی ثبات در اقتصاد برسیم و تعاملات و مارکتینگ استارت‌آپ‌ها ارتقا دهیم.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی