به گزارش تجارتنیوز، در حالی که آمار شکایت افراد از پیامکهای کلاهبرداری روبه افزایش است، به تازگی نیز کلاهبرداران سایبری اقدام به ارسال متنی با مضمون یارانه اقدام به کلاهبرداری از کاربران تلفن همراه میکنند.
اخیرا برای عدهای از شهروندان، پیامکی با مضمون «پیرو اصلاح نظام توزیع یارانه ها، خانوار مشمول دریافت یارانه نشدهاست»، ارسال شدهاست. در این پیامک یک لینک اعلام میشود تا شهروندان با مراجعه به آن بتوانند اطلاعات خود را تکمیل یا مجدد ثبتنام کنند.
برخی از مخاطبان تجارتنیوز نیز چنین متنی را دریافت کردند؛ در حالی که سرپرست خانوار هم نیستند. در یک مورد برای مخاطب پیامکی با این مضمون ارسال شده است: «پِیرو اصلاح نِِِظام توزیع یارانه. ها، خانوار شما مشمول دریافت یـارانه.. نشده است. ثبت نام و فعالسازی مجدد: http://refahilze.𝓬𝓵𝓲𝓬k»
شهروندان مراقب باشند!
در پیگیری تجارتنیوز از سازمان هدفمندی یارانهها مسجل شد که این پیامک از سلسله پیامکهای جعلی است که به قصد سودجویی برای شهروندان ارسال میشود.
سیده طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها در این رابطه به تجارتنیوز گفت: پیامکهای سازمان هدفمندی یارانهها مشخصا دارای شناسه وزارت رفاه هستند، بنابراین شهروندان بدانند پیامکهایی که با شمارههای متفرقه و در ارتباط با یارانههای برایشان ارسال میشود، صحت ندارند.
وی افزود: متاسفانه این پدیده شایعی است و در این باره پلیس فتا نیز بارها هشدارهای لازم را به اشخاص و شهروندان داده است.
چگونه در دام پیامکهای کلاهبرداری نیفتیم؟
کاربران برای مقابله با پیامکهای کلاهبرداری و ایمیلهای فیشینگ کافی است که چند راه حل ساده را بدانند، که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
پیش از هر چیزی به عنوان یک اصل کلی، اطلاعات حساس شخصی یا مالی را نباید از طریق اینترنت به اشتراک گذاشت.
کلیک کردن بر روی لینکهای مختلف یک وبسایت شناخته شده مشکلی ایجاد نخواهد کرد. اما کلیک کردن بر روی لینکهایی که در ایمیلهای تبلیغاتی و ناشناس ارسال میشود، معمولا دردسرساز میشود.
معمولا با کلیک بر روی این لینکها از کاربر خواسته میشود اطلاعاتی را وارد کند. اغلب ایمیلهای متقلبانه به جای شروع شدن با اسم و فامیل شما با عبارت «کاربر/مشتری گرامی» شروع میشود. هرگاه دچار شک شدید به جای کلیک کردن بر روی لینک مشکوک، مستقیما به وبسایت مورد نظر مراجعه کنید.
از سوی دیگر میتوان از فایروال (Firewall) استفاده کرد. فایروالها به دوشکل نرمافزاری و سختافزاری قابل استفاده هستند و تا حد زیادی از نفوذهای ناخواسته به دستگاه جلوگیری میکنند.
Toolbarهای ضد فیشینگ نیز راه حل دوم هستند. این Toolbarها بر روی اغلب موتورهای جستجو پرطرفدار و پرکاربرد قابل استفاده هستند. این ابزارها نام دامنه و آدرس وبسایت را بررسی و آن را با فهرست سایتهای فیشینگ شناختهشده تطبیق میدهد. در نهایت نیز به کاربر هشدار میدهد. این لایههای محافظتی در برابر کلاهبرداران اینترنتی اغلب رایگان هستند.
باید پیش از وارد کردن و ارسال اطلاعات مطمئن شد که نشانی سایت با https شروع شود. معمولا آیکونی به شکل یک قفل در کنار آدرس اینترنتی مطمئن قرار دارد.
همچنین میتوان گواهیهای مربوط به حوزهی فعالیت هر سایت را بررسی کرد. به عنوان مثال در مورد کسبوکارهای اینترنتی دارا بودن «ای نماد یا نماد اعتماد الکترونیکی» بیانگر احراز هویت و صلاحیت دارندگان سایت، توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
پلیس فتا بارها درباره این نوع از پیامکهای کلاهبرداری هشدار دادهاست. کاربران بهتر است که این هشدارها را جدی بگیرند تا گرفتار دامهای کلاهبرداری سایبری نشوند.