به گزارش تجارت نیوز، فرزندخواندگی در ایران با وجود نیاز شدید کودکان بیسرپرست و بدسرپرست به محیطهای خانوادگی امن، همچنان فرآیندی پیچیده و دشوار دارد. با افزایش مشکلات اقتصادی و روند رو به رشد حاشیهنشینی در شهرها، سالانه حدود ۲۰۰۰ کودک به جمعیت نیازمند به حمایت سازمان بهزیستی اضافه میشوند.
تا سال ۱۴۰۰، تقریبا ۹۰۰۰ کودک در مراکز شبانهروزی بهزیستی نگهداری میشدند و آمارها نشان میدهد که هر سال تعداد این کودکان افزایش پیدا کرده است.
با این حال، سیستم فعلی بهزیستی با چالشهایی مانند کمبود نظارت دقیق پس از واگذاری، فرایندهای طولانی فرزندخواندگی و عدم تناسب کودکان با خانوادههای متقاضی روبهرو است.
نشست خبری «رامونا، نگهبان عاقل» با میزبانی فاطمه اشرفی، مدیرعامل موسسه رامونا، نمایندگانی از سازمان بهزیستی و حامیان مالی این استارتاپ برگزار شد. رامونا یک استارتاپ اجتماعی است که در حوزه فرزندخواندگی و فرزندپذیری فعالیت میکند و به ترویج این فرهنگ میپردازد.
رساندن بیش از ۱۱۷۰ کودک به خانواده مناسب و ارائه ۳۶۰۰ ساعت مشاوره
فاطمه اشرفی، مدیرعامل رامونا در این نشست مسیر پیش روی رامونا را ساخت شبکههای حامی در سراسر کشور معرفی کرد. او تاکید کرد هر استارتاپ یا مجموعهای برای تحقق این امر نیاز به حمایت مادی و معنوی دارد.
مدیرعامل این موسسه تصریح کرد: یکی از موفقیتهای چشمگیر رامونا، خالی شدن تختهای شیرخوارگاهها در تهران و البرز است که نشاندهنده کارآمدی این مدل جدید فرزندخواندگی است. با این حال، هنوز چالشهای بسیاری در مسیر رامونا و سایر سازمانهای حامی کودکان بیسرپرست وجود دارد.
گرایش بیشتر به فرزندخواندگی دختران نسبت به پسران یک چالش اساسی است
یکی از اساسیترین مشکلات در حوزه فرزندخواندگی، عملکرد ناکارآمد نهادهای دولتی و روند پیچیده در سازمان بهزیستی است. در حالی که نیاز کودکان به خانوادههای ایمن و پایدار امری بدیهی است، اما دولت هنوز نتوانسته سیستمی کارآمد برای تسریع این فرآیند ارائه دهد. صفهای طولانی انتظار برای پذیرش فرزند و عدم نظارت کافی پس از انتقال کودکان به خانوادهها، همچنان یکی از چالشهای اصلی این حوزه به حساب میآید.
یک مورد دیگر اینجاست که در ایران گرایش بیشتری به فرزندخواندگی دختران نسبت به پسران وجود دارد، که باعث شده بسیاری از پسران در مراکز شبانهروزی باقی بمانند. ایجاد تغییرات بنیادین در رفتارهای عمومی نسبت به مساله فرزندخواندگی، نیازمند تحولات اساسی در برنامههای آموزشی و فرهنگسازی درست در این حوزه است. گرچه خود فقر آموزشی یکی از نقاط ضعف عمده برنامههای سازمان بهزیستی به شمار میآید.
بازه ورود کودک به خانواده از شش ماه به ۴۰ روز کاهش یافته است؟
ابراهیم نبیئی، معاون تکنولوژی گروه علیبابا و مشاور تکنولوژی رامونا، در مورد تغییر فرآیندهای فرزندپذیری گفت: «توانستیم بسیاری از فرآیندهای قبلی را به شکلی جدید و مدرن تعریف کنیم. پلتفرمهایی ساخته شد که پروفایلهای کودکان را به صورت هوشمند با خانوادههای مناسب تطبیق میدهد، همچنین سیستمهایی وارد فرآیندها شد که روند مشاورهها را بسیار تسهیل میکرد. یکی از مهمترین تاثیراتی که ورود تکنولوژی به این فرآیندها داشت، این بود که توانستیم بازه زمانی ورود کودک به خانواده را از 6 ماه به 40 روز کاهش دهیم.»
برای پیگیری بیشتر تغییر و تحولات بازار گوشیهای موبایل، به صفحه علم و فناوری تجارتنیوز مراجعه نمائید.