به گزارش تجارتنیوز، ساخت نسل جدید تراشههای کامپیوتری که بر اساس شبکه نورونی مغز انسان مدل سازی شدهاند نزدیک است. با استفاده از ماده جدیدی که برای تولید این تراشهها ساختهاند میتوان تا قبل از پایان همین دهه ساخت آنها را آغاز کرد. به طور خلاصه این تراشه اولین ترانزیستور الکتروشیمیایی سه پایانه است که با مواد دو بعدی ساخته شده است.
دانشمندان دانشگاه KTH سوئد با همکاری دانشگاه اکسفورد به این کشف رسیدند که اجزاء حافظه ساخته شده با یک ترکیب کاربید تیتانیوم که MXene نام دارند توانایی بالایی برای تکمیل تکنولوژی ترانزیستورهای کلاسیک دارند. حافظه رم الکتروشیمایی یا ECRAM به عنوان یک سلول سیناپسی در یک شبکه مصنوعی عمل میکند. این حافظه یک ایستگاه چند منظوره برای ذخیره و پردازش اطلاعات فراهم میکند. این کامپیوترهای جدید به اجزایی تکیه میکنند که میتوانند حالتهای مختلفی داشته باشند و محاسبات درون حافظهای را انجام دهند.
حافظههای MXenes نقش اساسی در تولید کامپیوترهای عصبگون ایفا میکند. این کامپیوترها در عملکرد خود شبیه به مغز انسان هستند و هزاران برابر انرژی کمتری نسبت به کامپیوترهای معمولی مصرف میکنند.
این فناوری جدید از همان پردازشهای صفحه سیلیکونهای سیموس استفاده میکند. لایههای دو بعدی مواد روی صفحه سیلیکون را ادغام میکند. پس این فناوری یک ادغام دوگانه با همان پردازشهای پیش زمینهای است.
سرعت انتقال اطلاعات در این تراشهها چقدر است؟
به نقل از تکرادار، سرعت انتقال اطلاعات این حافظهها هزار برابر بیشتر از هر حافظه رم الکتروشیمیایی دیگر است. به این معنی که اگر بتوان این رمها را به بعد نانو انتقال داد میتوان به سرعت زیر نانو ثانیه کامپیوترهای امروزی رسید که یعنی میتواند با استفاده از فناوری پردازش سیموس به کامپیوترهای کنونی ما متصل شود. مواد فلزی ترانزیستورهای دو بعدی با پردازش سیموس سازگاری دارند. با این وجود امکان ساخت کامپیوترهایی با اهداف خاص در ۵ تا ۱۰ سال آینده فراهم میشود. در این کامپیوترها میتوان حافظه و ترانزیستور را ترکیب کرد و آنها را هزار برابر نسبت به کامپیوترهای امروزی که برای هوش مصنوعی و شبیه سازی به کار میروند، پربازدهتر کرد.
برخی محاسبات نشان میدهند برای الگوریتمهای خاص این بازدهی تا یک میلیون برابر هم افزایش پیدا میکند. انتظار میرود اولین محصول این فناوری تا قبل از پایان این دهه تولید شود اما برای ورود به بازار حداقل پنج سال دوره آزمایشی نیاز است.