اقتصاد ایران در شرایط رکود تورمی به سر میبرد. در این شرایط، کدام بازارها برای سرمایهگذاری گزینه بهتری هستند؟ مریم محبی و علی عصاری، دو کارشناس بازارهای مالی، در لایو اینستاگرامی تجارتنیوز به این پرسشپاسخ دادند که بازارها در سال ۱۴۰۱ چه شرایطی دارند و آیا مسکن و خودرو بازار مناسبی برای سرمایهگذاری هستند؟
محبی: خودروهای داخلی ارزان نمیشوند
محبی در این مورد گفت: پیشبینیها در مورد بازارهای مالی و موازی تحت تاثیر برخی رخدادهای روز، از جمله شرایط مذاکرات وین قرار دارند. افراد برای ورود به هر بازاری باید متغیرهای موثر بر آن را رصد کنند و با اطلاعات کامل و به روز وارد شوند.
او در مورد بازار خودرو در سال ۱۴۰۱ توضیح داد: در این بازار باید دو بخش داخلی و خارجی را از هم تفکیک کرد. بخش داخلی با وجود انحصارها، از سوی دولت حمایت میشود. از سوی دیگر خودروسازان در شرایط کنونی با محدودیت تولید مواجه هستند. در نتیجه احتمال کاهش قیمت در بخش خودروهای داخلی پایین است. با توجه به تداوم حمایتهای دولت، احتمال افزایش قیمت دور از ذهن نیست.
این کارشناس بازارهای مالی افزود: خودروهای خارجی در صورت احیای برجام ممکن است کاهش قیمت داشته باشند.
عصاری: مسکن مطمئنترین بازار است
عصاری، دیگر کارشناس حاضر در لایو در مورد شرایط بازارها در سال ۱۴۰۱ گفت: اکنون عقب ماندهترین بازار، بورس است اما نمیتوان نتیجه گرفت که قرار است رشد خود را در آینده نزدیک آغاز کند.
او افزود: برای بازار مسکن با توجه به حباب کنونی، رشد چندانی را قائل نیستم. اما احتمال ریزش قیمت نیز پایین است. تنها سرمایهگذاری مطمئن در شرایط کنونی خرید مسکن است.
احتمال ریزش در بازار خودرو
این کارشناس بازارهای مالی در مورد بازار خودرو توضیح داد: شرایط امروز این بازار، مشابه وضعیت بورس در سالهای ۹۸ و ۹۹ است. بازار خودرو حباب بزرگی دارد.
عصاری افزود: اقتصاد ایران و بازارهای داخلی چارهای ندارند مگر اینکه روزی با بازارهای جهانی به تعادل برسند. امروز ایرانیان، خودروهای خارجی را دو تا سه برابر قیمت خریداری میکنند. این حباب به احتمال زیاد، روزی از بین میرود.
او ادامه داد: در صورت احیای برجام، با ورود نخستین خودروساز خارجی به کشور، احتمال ورود شوک به بازار خودرو بالاست.
به گفته عصاری، موضوع مالیات بر خودروهای لوکس میتواند تقاضا را برای خودروهای بالای یک میلیارد تومان کاهش دهد که این موضوع نیز بر قیمت آنها تاثیرگذار است.
این کارشناس بازارهای مالی گفت: در مورد خودروهای داخلی شاید کاهش قیمت در آینده نزدیک رخ ندهد، اما این بخش هم حباب دارد و بر خلاف مسکن، احتمال ریزش آن زیاد است.
برای اطلاعات بیشتر در مورد شرایط بازارها در سال ۱۴۰۱ مطالعه گزارشهای بهترین بازار برای سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۱ و پیشبینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۱ پیشنهاد میشود.
سلام به دوستان اگه دولت وشهرداری ی قانون درمجلس دورست کنن خریدوفروش توسط شهرداری قیمت گذاری شودواگه شهرداری قیمت گذاری کنه واگه فروشنده بخواهد سواستفاده کندسندخانه وی رابه دیگی اوکی نکند طبق قیمت گذاری شهرداری خانه خریده شدبه نام خریدارباشدفقط قیمت گذاری شهرداری انجام دهدتاکسانی ازاین چریان سواستفاده نکن تمام ملکهاازجمله اوقاف وسندداروغیربعدبرای مستاجران ساختمانهای بسازددرتمام ناقط شهرهای بزرگ تهران ازمنتطقه یک تا۲۲بسازدبعدتمام مشکلات کشوردرقسمت مسکن حل خواهدشد
بزرگترین مشکل مردم برای گرانی و مهار تورم نظارت دولتی سرسختانه بر روی کالاها و اجناس و مهار مافیای خودرو و مسکن باشد وقتی که همه اصناف قیمت گذاری صحیح بکنن ودر ادامه مأموران نظارت دقیق بر روی قیمتها داشته باشن وبا جریمه پلمپ و حتی حبس شاید بتوان یه راهی برای مهار تورم باشه
بزرگترین مشکل مردم برای گرانی و مهار تورم نظارت دولتی سرسختانه بر روی کالاها و اجناس هست وقتی که همه اصناف قیمت گذاری صحیح بکنن ودر ادامه مأموران نظارت دقیق بر روی قیمتها داشته باشن وبا جریمه پلمپ و حتی حبس شاید بتوان یه راهی برای مهار تورم باشه
چرت میگن اینا توجه نکنید اتفاقا دقیقا بر عکسه، مسکنه که حبابش میترکه ولی ماشین چون کمه و تقاضا براش زیاده قیمتش بالاس و بالاترم میره
الان تو ایران چند تا بنز هست؟ ولی در بخش مسکن قیمت ها بر اساس دل طرفه و اصلا مسله کمبود زمین یا خونه نداریم فقط مشکل احتکار هست که دیر یا زود حل میشه
قربون دهنت
رشد قیمت مسکن اصلا توجیه پذیر نیست حتی با توجه به تورم وافزایش قیمت دلار . هنوز هزینه بسیاری از اقلام در ساخت مسکن مانند مزد کارگر ساختمانی از ترکیه برای مثال پایین تر است ولی قیمت اپارتمان از ترکیه بیشتر است و یکی از دلایل خرید مسکن در ترکیه و دیگر کشورها بخاطر مناسب بودن قیمت اتها در مقایسه با ایران است.
بالا رفتن بی رویه قیمت مسکن و زمین در تهران و در نتیجه شمال ، و دیگر شهرها و تنزل قدرت خریدم مردم فعیلا رکود را در خرید بوجود اورده و تنها انها که زیر قرض یا برای پول خود جای بهتر سراغ دارند با قیمتهای بسیار متفاوت از انجه در بازاز گفته می شود و با شرایط خوب قادر به فروشند .
دلال ها و سفته بازان مسکن ممکن است چند وقت دیگر نگذارند قیمت واقعی گردد و رکود را به تنزل قیمت ترجیح دهند ولی در بلند مدت جای سوال دارد؟
قیمت جهانی سوخت، حمل و نقل، و موادغذایی طی ماه گذشته بدلیل تحریمهای غربی علیه روسیه بعنوان پهناورترین کشور دنیا و از بزرگترین تولیدکنندگان نفت و گاز و دانه های غذایی (گندم و جو و ذرت و دانه های روغنی و خوراک دام و طیور است) که شامل تحریم نفت، مسیر حمل و نقل، و بستن سوئیفت و منع تجارت با یورو و دلار و همچنین مصادره داراییهای روسیه است بشدت رشد کرده و نه تنها روسیه که کشورهای تحریم کننده را دچار کاهش ارزش پولشان کرده است. به نمودار قیمت طلا در مقابل ارز هر یک از این کشورها طی ماه گذشته و سال گذشته نگاه کنید.
این کمبود مواد سوختی و غذایی در دنیا با خارج شدن اوکراین و بلاروس بعنوان دو کشور صادر کننده بزرگ دانه های روغنی از بازار جهانی تشدید شده است. بعلاوه افزایش هزینه حمل و نقل که باعث گرانی همه چیز میشود، قیمت قهوه و حتی پردازنده رایانه پیش بینی میشود به شدت رشد داشته باشد از آنجاییکه روسیه تولید کننده انحصاری نوع خاصی از گاز و مواد برای تولید این پردازنده هاست که آن مواد در اوکراین فرآوری میشده و بیشتر توسط تایوان و دیگر کشورها به پردازنده تبدیل میشدند.
کارشناسان ما نشستند و نمیدانند در دنیای پیرامونی شان چه میگذرد و با گران شدن سوخت همه چیز که از غرب بخواهد خارج شود بسیار گرانتر از آنچیزی خواهد بود که سال و حتی ماههای گذشته بوده است و برجام (اگر آنطور که از گفته این کارشناسان محترم بر میاید که معتقد هستند منافع محسوس اقتصادی و باعث ورود کارخانه های خودرو سازی غربی و شرقی به ایران میشود که کاملا از واقعیت بدور است) نمیتواند تخفیف بگیرد یا معجزه ای ایجاد کند.
به عنوان یک ناظر باور دارم با توجه به کاهش ارزش پول و دستمزد در ایران طی سالهای اخیر بهترین و سودآورترین کار در ایران در حال حاضر تولید برای مصرف داخلی و نگاه بلندمدت برای صادرات به کشورهای پیرامونی از جمله روسیه، افغانستان و عراق و سوریه است. البته برای کسیکه میخواهد نه بصورت موقتی بلکه بصورت بلندمدت درآمد پایدار و خوب داشته باشد. باید فقط نیاز سنجی، امکان سنجی و برنامه تولید درست داشت.
تا زمانی که دولت محترم دست از حمایت های بیخودی برندارد شرکتهای خودروساز به کیفیت و قیمت توجهی نخواهند کرد. یعنی شرکتهای خصولتی ممنوع.
۱۴۰۱ سال بورسه ، اینو مطمئن باشید
صد در صد موافقم
باید امیدوار باشیم روزی با مدیریت هوشمند اقتصادی ،تورم مهار ورونق اقتصادی ایجاد بشه و قدرت خرید و توان مالی از راه رونق گرفتن کارها و افزایش حقوق و درامدبه جایی برسه که نگرانی از اینکه قیمتها بالا بره نباشه.با این ضریب تورم خواهی نخواهی افزایش قیمت اتفاق می افته و چون حقوق بگیران افزایش سالانه پایین تر از تورم دارند رفته رفته باعث کاهش قدرت خرید این قشر شده و بهتر است با نهضت ملی مسکن یا راه اندازی تعاونیهای مسکن با کمک دولت ، مسکن ارزان در اختیار اینها قرار گیردو کاهش قدرت خرید اینطوری جبران شود.و این بچه گانه است که به کارشناس توهین شود که چرا اینگونه پیش بینی می کنی و با پیش بینی تو فلان بازار تکان می خوره و مثلا عدهای بدبخت می شوند.
سلام داداس،
باو همین الان خدا رو شکر تو این هفت ماه تورم کنترل شده، امیدواریم تا اخرش شاهد این پیشرفت ها باشیم
شورشو در نیارین ملک و خودرو مال سرمایه گذاری نیست، خودرو ساز های داخلی هم اگه نمیتونن قیمتاشونو کاهش بدن تخته کنن درشو، چون دارن تورم زا میشن تو کشور لااقل بزارن مردم این پولارو جای خودرو های خارجی بدن، توافق کنید چهار تا شرکت خارجی بیان داخل نمایندگی اعطا کنن وضع درست شه هم برای ما هم برای شما