حضور استارتاپها در حوزه مالی ایران، آنها را چندین گام از موسسات سنتی این حوزه یعنی بانکها جلو انداخت. موفقیتهایی که کسبوکارهای نوآوری به دست آوردند، موجب شد تا بانکها به سرمایه گذاری خطرپذیر روی ایدههای نو تشویق شوند.
اما نیاز بازار به خدمات آنلاین و خدماتی فراتر از خدمات موسسات سنتی مالی بهویژه نیاز به پرداختهای خرد در بستر آنلاین و نیازهای کسبوکارهای کوچک که باید در سریعترین زمان صورت میگرفت، موجب شد تا همواره به خدماتی که استارتاپها ارائه میدهند، نیاز باشد. بنابراین سرمایه گذاری خطرپذیر جزو اولویتهای بانکها قرار بگیرد.
بانکها با مشاهده موفقیت استارتاپها در حوزه پرداخت، آستینها را بالازده و وارد گود شدند تا از بازار بزرگ، جامعه مخاطبان میلیوننفری و زیرساختهای خود برای ساخت کسبوکارهایی جهت ارائه خدماتی مشابه استارتاپها استفاده کنند.
بانکها همچنین به دلیل برخورداری از پشتوانههای مالی قوی، سرمایه گذاری خطرپذیر روی کسبوکارهای فینتکی را آغاز کردند. البته اغلبشان به سرمایهگذاری روی استارتاپهای مستقل اکتفا نکردند بلکه استارتاپهای خودشان را راهاندازی کردند.
مفاهیمی چون بانک دیجیتال، خدمات آنلاین یا نئوبانک نیز موجب شد تا بانکها مجاب شوند که باید از ظرفیت استارتاپها برای حرکت در مسیرهای نو و پرشتاب، استفاده کنند. بنابراین به سمت سرمایه گذاری خطرپذیر روی ایدههای نو در حوزههایی چون فینتک و… روی آوردند.
در این ویدئو، محمدحسین شبیری، مدیرعامل فینوداد (مرکز نوآوری بانک ملی) به دلایل رویآوری بانکها به سرمایه گذاری خطرپذیر و رابطه بانکها و استارتاپها میپردازد.