به گزارش تجارتنیوز، محمدرضا فرزین در شرایطی جای علی صالح آبادی را در ساختمان میرداماد گرفته که تصمیمات بانک مرکزی در ۱۵ ماه اخیر با انتقادات گسترده اقتصاددانان و فعالان اقتصادی مواجه بوده است. صالحآبادی از همان نخستین لحظاتی که نامش به عنوان نامزد ریاست کلی بانک مرکزی مطرح شد با واکنش کارشناسان و رسانهها روبرو بود تا همین امروز که هنوز مهر استعفای عجیب و بحثبرانگیزش خشک نشده است.
اما حساب فرزین با صالحآبادی فرق میکند. او یکی از مدیران باسابقه بانکی است که کارنامه نسبتا خوبی هم دارد. عده زیادی از کارشناسان نیز از همان روزهای نخست آغاز به کار دولت سیزدهم وی را به عنوان یکی از گزینههای مناسب جهت تکیه زدن بر صندلی ریاست کلی بانک مرکزی و یا وزارت اقتصاد میدانستند.
این هواخواهی تا حدی جدی بود که سایه فرزین همواره در ۱۵ ماه اخیر بر سر علی صالحآبادی سنگینی میکرد و هر لحظه انتظارش میرفت که وی مدیرعامل پیشین بانک ملی جایگزین صالحآبادی شود.
پنجشنبه گذشته این اتفاق بالاخره رخ داد و صالحآبادی با یک استعفای بحثبرانگیز، میدان را برای جولان محمدرضا فرزین در خیابان میرداماد خالی کرد. اما در همان ساعات ابتدایی انتصابش به سمت ریاست کلی بانک مرکزی اظهاراتی را در صداوسیما مطرح کرد که موجبات واکنش تند اقتصاددانی که تا دیروز حامی وی بودند را فراهم کرد.
فرزین با دست گذاشتن روی کلیدواژه «تثبیت قیمت ارز» در بازار نیمایی و حتی اعلام قیمت ۲۸هزار و ۵۰۰ تومانی، این سیگنال را به ناظران داد که او نیز قرار نیست تحول شگرفی در زمینه سیاستگذاری پولی و بانکی کشور ایجاد کند. چراکه این اظهارنظر فرزین رنگ و بوی سخنان عوامفریبانه و غیراصولی سیاسیونی را داشت که بدون در نظر گرفتن اصول بنیادین مدیریت اقتصاد و برای انحراف افکار عمومی مطرح میشود.
شاید فرزین در گام نخست نیاز داشت که دل روسای بالادستی خود را بهدست بیاورد که امر عجیبی نیست. اما با نگاهی به اظهاراتش در همین چند روز اخیر میتوان انتظار داشت که او نیز مانند سلف خود بنای تلاش برای حفظ استقلال بانک مرکزی را نخواهد داشت.
فقط حرف این آقا یک روز بازار را آرام کرد و الان
تورم در سکه و دلار و مسکن و….صعودی شده
چون کشوری که تحریم شد امکان ندارد مردم
آن روی خوش ببینند هر چند شما چیز دیگری
را بلغور می کنید!
اقتصاد کشور گروگان ایدولوژی و سیاست حاکمیت است. آنرا برهانید همه چیز درست می شود
سلام.خدا قوت.
ملت شریف و دولت محترم جمهوریاسلامی ایران.
به این توصیه توجه نمایید.
اقتصاد و ارزشپول.ملیازهمهکشورهای
جهان.بهقلهترقیصعود میکند.
#تا امکانش هست.ازخریدو فروش بیمورد
ارزهای خارجی.جهت معامله.خرید.وفروشارزپرهیزشود.در
درون کشور.#
فرصتطلایی است.برای یکتغییر.آینده.
بهتر.با…باارزشترشدن. پول ملی.ایران.
به خدا توکل کنید.امانالله با شماست.
ابرقدرت جهان.خداست..
(خ…خیرخواه..د.دانا…ا..آگاه)خدا
خدا کمک کنه
باگازابتری دلار رانمیشودکنترل کرد اقتصاد را رادرست کتید آقای سینماگر. دلار همان 44 هزار تومان حتیبابالاترمیرود تا آمریکا درمیدان ایران نیاید ایران ایران نشور واین مردم هستند که ضرر میکند دولت به فکر جیبش هست که کارمندان ومردم را به روز سیاه بنشاند
متاسفانه خیلی ها برای رسیدن به جایگاه و پست حاضر به انجام هر کاری هستند
اقای رئس بانک اول ارز نیمایی را گران کرد اقای رئس اگر تورم را می خواهی مهار کنی سکه ارز دلار فقط سود بانکها را بالا ببر سریع همه پولها میاد تو بانک ها شما سود پول را بالا ببری تما این دلالاها برداشته میشود از بقال چقال ۰کارگر دکتر معلم همه وهمه بدنبال دلار و سکه هستند خواهشند سود بانکی را ۳۰ درصد کنید همچی حل میشود
در رزومه فرزین نوشته اند که در دولت فعلی «عضو حقیقی شورای پول و اعتبار بهعنوان نماینده رئیسجمهور» هم بوده. این یعنی او فرد تازه واردی برای بانک مرکزی نیست و در شکل گرفتن سیاست های فعلی پولی مملکت سهیم بوده.
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل!
والا مهار تورم اینقدرها هم پیچیده نیست فقط کافیه:
۱- دولت به اندازه ای که درمیاره خرج کنه.
اگه بخواد بیشتر خرج کنه باید پول چاپ کنه که منجر به افزایش نقدینگی میشه و نتیجاتا تورم.
۲- برای بالا بردن ارزش پول ملی در مقابل ارزهای دیگر هم باید صادرات رو بالا و بالاتر برد.
در واقع صادر کنندهها برای تولیدشون تقاضا برای ریال رو بالا میبرن و این یعنی بالا بردن واقعی ارزش پول ملی.
والا مهار تورم اینقدرها هم پیچیده نیست فقط کافیه:
۱- دولت به اندازه ای که درمیاره خرج کنه.
اگه بخواد بیشتر خرج کنه باید پول چاپ کنه که منجر به افزایش نقدینگی میشه و نتیجاتا تورم.
۲- برای بالا بردن ارزش پول ملی در مقابل ارزهای دیگر هم باید صادرات رو بالا و بالاتر برد.
در واقع صادر کنندهها برای تولیدشون تقاضا برای ریال رو بالا میبرن و این یعنی بالا بردن واقعی ارزش پول ملی.
اینقدر ها هم که فکر میکنید ساده نیست علم اقتصاد بسیار پیچیده هست و خصوصا اقتصاد رانتی ایران. تثبیت قیمت ارز یعنی خرج کردن از کیسه خلیفه صادر کننده که شرکتها هستند باید ارز حاصل از فروش صادرات در خدمت دولت بدارند