به گزارش تجارتنیوز، بررسی صورتهای مالی 9 ماهه 1402 سایپا نشان میدهد شرکت در این دوره زیان سنگین 9 هزار و 847 میلیارد تومانی را به ثبت رسانده است. با تقسیم این عدد به بازههای زمانی کوچکتر مشخص میشود که سایپا برای تولید محصولات خود به ازای هر ماه بیشتر از هزار و 94 میلیارد تومان و به ازای هر روز 36 میلیارد تومان ضرر میکند. این یعنی سایپا با گذشت هر ساعت از حیات خود یک میلیارد و 519 میلیون تومان به زیان انباشته خود میافزاید.
هزینههای تولید سایپا سنگینتر شد
اما زیان سایپا ناشی از چیست؟ نگاهی به هزینههای تولید سایپا در 9 ماهه امسال حکایت از آن دارد که حدود 94 درصد از بهای تمام شده شرکت، صرف مواد مستقیم مصرفی میشود. این عدد نسبت به 9 ماهه سال گذشته بیشتر از 73 درصد رشد کرده و از 35 هزار و 186 میلیارد تومان به 60 هزار و 887 میلیارد تومان رسیده است.
میانگین حقوق ماهانه کارکنان تولید سایپا به 82 میلیون تومان رسید!
در طرف دیگر ماجرا نیز هزینه حقوق و دستمزد سایپا ارقام بالایی را به ثبت میرساند. چرا که سایپا به طور میانگین برای کارکنان تولید خود حدود 82 میلیون تومان حقوق و دستمزد پرداخت میکند. باید تاکید کرد که این رقم، عدد پرداختی ماهانه کارکنان نیست. اما در هزینههای تولید لحاظ شده است.
گفتنی است پیشتر در گزارشی با عنوان«میانگین حقوق ماهانه ایران خودرو به ۹۲ میلیون تومان رسید/ شعبده بازی ایران خودرو برای غیب کردن زیان» به رشد میانگین حقوق و دستمزد ماهانه کارکنان تولید ایران خودرو نیز پرداخته شده بود.
به این ترتیب دو موضوع رشد مواد مستقیم مصرفی و دستمزد کارکنان سبب شد تا در اکثر بازههای زمانی، درآمد سایپا از بهای تمام شده آن کمتر باشد، تا زمینه تولید زیان فراهم شود.
نمودار زیر وضعیت درآمدزایی و بهای تمامشده سایپا را در دوره 9 ماهه سالهای متوالی شرکت نشان میدهد. همانطور که مشخص است شرکت در این دوره از فروش محصولات خود 59 هزار و 869 میلیارد تومان درآمدزایی داشته است.
لازم به ذکر است بهای تمامشده محصولات فروش رفته شرکت در این دوره به 64 هزار و 626 میلیارد تومان رسیده که موجب شناسایی زیان ناخالص چهار هزار و 756 میلیارد تومانی شده است. گفتنی است سایپا در 9 ماهه سال گذشته در این قسمت سود ناخالص 952 میلیارد تومانی شناسایی کرده بود، اما باز هم در سال 1402 سایپا به تنظیمات کارخانه زیانسازی خود بازگشت.
زیان عملیاتی سایپا 4.7 برابر شد
هزینههای عمومی, اداری و تشکیلاتی سایپا نیز در 9 ماهه 1402 با رشد 45 درصدی روبهرو شد و از دو هزار و 606 میلیارد تومان به سه هزار و 794 میلیارد تومان رسید. همین موضوع سبب شد تا زیان عملیاتی خساپا از هزار و 535 میلیارد تومان در 9 ماهه 1401 با جهش 374 درصدی به هفت هزار و 278 میلیارد تومان در 9 ماهه 1402 برسد.
همچنین زیان خالص سایپا از سه هزار و 726 میلیارد تومان در 9 ماهه سال گذشته با جهش 164 درصدی به 9 هزار و 847 میلیارد تومان رسید. همین موضوع سبب شد تا زیان انباشته سایپا در پایان این دوره به بیشتر از 48 همت برسد.
گزارشهای بیشتر را در صفحه بازار سرمایه بخوانید.
سلام – گزارش مشکل دارد و حاوی مطالب درست و کاملی نیست. برای ایران خودرو هم همینگونه است. امکان ندارد حقوق 82 میلیون تومانی حتی مدیران داشته باشند.
دلیل منفی شدن بورس موارد زیر است:
1- حتما در رسانه ها و گروههای بورسی پیگیر حذف ارز ترجیحی و ارز نیمایی و تک نرخی شدن ارز باشید تا جلوی فساد مسئولان گرفته شود.پیگیر حذف سودهای بانکی 30 درصدی و حتی 23 درصدی باشید.نرخ بهره باید بیاد 15 درصد تا تولید رشد کند.پیگیر اصلاح نرخ تسعیر ارز باشید که فساد درست کرده.نرخ خوراک و گاز صنایع باید طبق یک فرمول ثابت برای 5 سال باشد نه اینکه سالی چند بار نرخ را هر جور دوست دارند دستوری تغییر دهند.
2- بانک مرکزی نرخ ارز را چند نرخی کرده و عملا فساد بزرگی با نرخ ترجیحی 28500 و نرخ نیمایی 39000 تومان برای عده ای رانتخوار و واردکننده نور چشمی درست کرده است.در حالیکه همه کالاها و حتی دارو و مواد غذایی با دلار 60000 تومان بدست مردم می رسد.رئیس بانک مرکزی دقیقا دارد سیاستهای دولت روحانی و احمدی نژاد را ادامه می دهد که باعث تورم شدید و رکود اقتصادی و افزایش رانت شده است.
3- معلوم شد بانک مرکزی و رئیس آن با وزیر اقتصاد و رئیس بورس هماهنگ هستند.نرخ سود بانکی را برای یکهفته 30 درصد کردند تا بخش زیادی از پولهای جامعه را جمع کنند تا کسری بودجه و حقوق و عیدی و پاداش آخر سال کارمندان و بازنشستگان و مدیران را تامین مالی کنند.و با این کار بورس منفی تر شد و شما سهامداران سودی از بازار بورس نبردید.فقط شرکتهای دولتی و صندوق های بازنشستگی و بازارگردانها سود می برند.
4- رئیس بانک مرکزی باید برکنار شود چون نرخ بهره بانکی را بالاتر برده تا هزینه تولید بالای 50 درصد شود تا تورم همچنان بالای 50 درصد باقی بماند.تا بتوانند املاک مازاد بانکها را گرانتر بفروش برسانند.بیشتر شرکتهای تولیدی بر اثر سیاستهای بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در حال نابودی هستند.حتی افغانستان و عراق و کشورهای آفریقایی هم نرخ بهره پایین تر ایران دارند.بروید تو سایتها نگاه کنید.
خوب کی باید رسیدگی کنه ؟! اصلا رسیدگی میشه ؟!
به نظرم درشو ببندن خیای بهتره!! خودروهاش که تقریبا داره با قیمت بازار ازاد گرون میشه و خودروهای پر فروشش با بازار فرق چندانی نداره درصورتی که پول ماشین رو از جلو دست کم تا تحویل خودرو 4 ماه دستشه! بعنی فروش فوریش 4 ماه طول میکشه به دست مشتری برسه و پولشم پیش پیش میگیره!
آخرو عاقبت بنگاه داری دولتی و دخالت های متعدد حکمرانی در اقتصاد
خرج دوا و دکتر و شیمی درمانی بشه ان شاءالله
الان سایپا بیانیه میدن که هزینه های فلان و فلان در محاسبات نیامده یا یه چند صد هزاری نیروی سفارشی فلان دستگاه در سایپا هست. خخخخخ
بخور و بپاشش کم کند به سود دهی می رسد .