کد مطلب: ۶۹۴۹۶۸

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

حضور روحانیون در بانک‌ها قطعی شد؟/ چند روحانی در بانک‌ مشغول به کار می‌شوند؟

حضور روحانیون در بانک‌ها قطعی شد؟/ چند روحانی در بانک‌ مشغول به کار می‌شوند؟

با اعلام بانک مرکزی، برنامه استقرار روحانیون در بانک‌ها در دستور کار مجلس قرار دارد. اما دلیل استقرار روحانیون در بانک‌ها چیست و با اجرای این طرح، چند روحانی در بانک‌ها مستقر می‌شوند؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، بررسی طرح قانون بانک مرکزی که این روزها در دستور کار نمایندگان مجلس قرار دارد با حواشی بسیاری همراه بوده است. یکی از این حواشی و موارد مورد توجه، لزوم استقرار روحانیون در بانک‌ها است که رییس شورای فقهی بانک مرکزی، آن را مطرح کرد. حال این سوال مطرح می‌شود که با تصویب این قانون، چند روحانی به سرکار می‌روند؟

چرا روحانیون در بانک‌ها مشغول به کار می‌شوند؟

غلامرضا مصباحی مقدم در گفتگو با صدا و سیما اعلام کرد افرادی که برای نظارت بر عملکرد شرعی بانک‌ها منصوب می‌شوند، پس از حضور در یک دوره آموزشی و شرکت در آزمون، به بانک‌ها معرفی می‌شوند. همچنین در هر بانک یک نیروی ناظر مستقر خواهد شد.

مصباحی مقدم درباره ضرورت حضور ناظران شرعی در بانک‌ها گفت: با توجه به نبود دستگاه نظارتی بر بانک‌ها و شعب آنها، رویه‌ها و داد و ستد وجوه طی این سال‌ها بسیار نامناسب بوده. از این طریق، تطابق کار بانک‌ها و شعب با شرع مشخص می‌شود. وی همچنین اضافه کرد که انجام این کار نیازمند مصوباتی است که بخشی از آنها در در شورای فقهی بانک مرکزی حل و فصل شده و بخش دیگر در دستورکار قرار دارد.

۲۰ هزار روحانی در بانک‌ها مستقر می‌شوند

بررسی آخرین صورت‌های مالی بانک‌ها که در سامانه کدال منتشر شده است، نشان می‌دهد که ۲۸ بانک ایرانی مجموعا بیش از ۲۰ هزار و ۳۰۰شعبه در سراسر کشور دارند. بنابراین با تصویب این طرح، بیش از ۲۰هزار روحانی در بانک‌های ایران مشغول به کار می‌شوند.

البته این تعداد شعب فقط مختص به بانک‌ها است و اگر این قانون در موسسات اعتباری نیز اجرا شود، تعداد شعب بیش از این خواهد بود.

از سوی دیگر، بر اساس آخرین آمار منتشر شده بیش از ۲۰۰ هزار طلبه و روحانی در ایران وجود دارند. به این ترتیب با اجرای قانون استقرار روحانیون در بانک‌ها، حدود ۱۰درصد از این افراد در بانک‌ها مشغول به کار می‌شوند.

لازم به ذکر است که حضور روحانیون در بانک‌ها پیش‌تر نیز مطرح شده بود. در ماه‌های گذشته زمزمه‌هایی از حضور ناظران در بانک‌ها برای کنترل حجاب مشتریان مطرح شده بود که البته توسط مسئولان بانک مرکزی تکذیب شد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    هدف فقط ایجاد اشتغال است وگرنه وقتی قانون گذار همه چیز را مشخص کرده وبه صورت یکپارچه در تمام شعب اجرا میگردد چه احتیاجی به ناظر شرعی ست.

    • ناشناس

      خودت که گفتی: ناظر شرعی. یعنی برای ضمانت اجرا آنچه را قانون مشخص کرده!

  • طلبه

    به نظرم شعبه های بزرگ به دو روحانی نیاز داره.

    • ناشناس

      خوش به حالشون والا، هر چی بی عدالتی هست برای ما قشر عادی جامعه هست بنده که با ۲۳ سال سابقه کار بدون هیچ دلیل و علتی بیرون کردن چرا ؟ چون متوجه رانت خواری مدیر شرکت مربوطه شدم داشتن دزدی می کردن که متوجه شدم ولی متأسفانه بیرونم کردن آخه چه بی عدالتیه چه بی انصافیه

  • ناشناس

    بعد از آموزش و پرورش نوبت به بانک ها رسید !

    • مهدی

      انصافا آموزش پرورش کار درستی بود… آزمون میدن همه، روحانی و غیر روحانی، هرکس علمش قوی تر بود قبول میشه… یه مزیت هم که داره خیالم راحته بالاسر بچم حداقل آدم با دین و ایمونی هستو خودش اهل نمازو حلال…
      اما انصافا بانک مناسب نیست…

  • ناشناس

    الان شغل اینها نظارت بر چیه؟ سود حساب ها و وام ها که از قبل مشخص هست؟

  • ناشناس

    واقعا خنده اید البته از گریه غم انگیزتر..

  • ناشناس

    عجببببب

  • ناشناس

    خیلی عالیه