خبر مهم:

کد مطلب: ۵۹۵۷۷۸

چرا خودرو گران شد؟!

چرا خودرو گران شد؟!

قیمت خودرو در پاییز امسال با نوسان زیادی همراه شد. این در حالی است که خودروسازان از این افزایش قیمت سودی نمی‌برند و همچنان باید محصولات‌شان را به روش بخت‌آزمایی تحویل مصرف‌کنندگان دهند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، فاصله زیاد قیمت کارخانه و بازار خودرو باعث می‌شود افراد مختلف وارد این بازار شوند و اجاره کارت ملی برای کسب سود در این زمینه بسیار به چشم می‌خورد. این در حالی است که قرار بود تا پایان آبان خودرو از قیمت‌گذاری دستوری فاصله بگیرد و خودروسازان بتوانند با سود اندک محصولات‌شان را راهی بازار کنند، اما نه‌تن‌ها قیمت‌گذاری دستوری کنار گذاشته نشد، بلکه خودروسازان منتظر قیمت‌های جدید مانده‌اند تا بتوانند کالاهای‌شان را با نرخ جدید به مصرف‌کننده تحویل دهند.

همین موضوع باعث شده تا دو خودروساز بزرگ کشور دو هفته از عرضه خودرو خودداری کنند و همین موضوع عاملی برای افزایش قیمت شده است.

برخی کارشناسان عامل گرانی خودرو‌های داخلی را بسته شدن در‌های واردات می‌دانند و برخی دیگر بی‌انگیزگی خودروسازان برای قیمت‌های دستوری. به گفته کارشناسان اقتصاد کلان، هر دو موضوعی که مطرح است، باید رفع شود تا بازار خودرو به تعادل برسد.

از سال گذشته بازار خودرو آشفته شد و تولید به‌شدت افت کرد. خودروسازان برای این‌که بتوانند خودرو را به مصرف کننده نهایی تحویل دهند، سیستم قرعه‌کشی را برای اولین بار در جهان اجرا کردند.

آن هم در شرایطی که خودروسازان جهانی برای فروش محصولات خود علاوه‌بر تکریم مشتری، تخفیف و تقسیط مبلغ را هم در نظر می‌گیرند. اما در ایران علاوه‌ بر اینکه پول خودرو ابتدا باید پرداخت شود بلکه سلایق خودروسازان در زمان تحویل و همچنین چگونگی آن اجرا خواهد شد.

طرحی که باعث نشد مصرف‌کننده نهایی به خودرو برسد و دلالان با اجاره کارت ملی و پرداخت مبلغ خودرو را به عناوین مختلف از آن‌ها خریداری می‌کردند و در نهایت پنج میلیون تومان به برنده پرداخت می‌کردند و در بازار با ۳۰ میلیون تومان سود می‌فروختند. خودروسازان می‌گویند با این‌که دولتی هستند، از حمایت‌های دولتی بهره‌مند نیستند و اعمال تعرفه واردات خودرو و مواردی از این قبیل در راستای کسب درآمد دولت است و سود آن به بخش صنعت خودرو نمی‌رسد.

از سوی دیگر گفته می‌شود هر خودروی پرتیراژی که در ایران‌خودرو و سایپا به مرحله تولید می‌رسد، بیش از این‌که برای کارخانه سود داشته باشد، زیان به همراه دارد. زیان انباشته دو خودروساز بزرگ کشور بیش از ۸۰هزار میلیارد تومان است و به گفته خودروسازان خودرو‌ها با قیمت‌های دستوری باید به فروش برسد که این ارقام حتی هزینه تمام‌شده خودرو نیست و روی هر خودرو باید زیانی به شرکت تحمیل شود.

496809 643

منبع: جام جم آنلاین

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    دولت همیشه در حق ملت ظلم و جفا کرده اینم روش

    • ناشناس

      متاسفانه خیلی نابحنجاره این وضعیت خودرو بااین کیفیت قیمت این ،کاش حقوق ها هم باتورم افزایش داشت آلان خرید خودرو یاتغییرخودرو شده رویا محال

  • ناشناس

    دوست داریم گرون میکنیم

  • ناشناس

    چون خودوسازها مظلوم هستند و به خاطر همین مظلومیت و معصومیت، دولت تصمیم به گران کردن محصولات ارزشمند آنها نموده تا شاید مرهمی باشد بر روی دل زخم خورده و رنجور مدیران خدوم کشور .

  • ناشناس

    خاک روس بر سرشون منی که ۲۰سال گواهینامه دارم کی ماشین بخرم چرا هرچی ثبت نام میکنم اسمم درنمیاد اونوقت گرون هم میکننوواقعا متاسفم واسه گرونی ایر

  • ناشناس

    راحت خودرو سازها قیمت خودرو راافزایش می دهند ،مملکت کسی نیست حرفی بزنه چرا همیشه دوست دارید مردم در نگرانی بسر ببرند.

  • حسین

    سلام لااقل خودروهایی که قبلا ثبت نام نموده اید را بر اساس قرار داد قبلی واگذار نمایید تا بعد از ۲۰ سال گواهینامه داشتن صاحب خودرو شویم

  • ناشناس

    یعنی طویله اینجوری بی قانون هست.هرکی ازراه می رسه یک داستانی ویک دامی برای این مردم پهن می کنه.بانک.خودرو .لبنیات.نفت. پتروشیمی.کی میخادجلواین هرج و مرج روبگیره ظاهرا به هیچکس نه بایدامیدداست نه اعتماد

  • ناشناس

    پرایدم هم ارزوست

  • امید

    خودتون نگا کنید ببینید چند نفر الکی زیر اون ماشینه ایستادن!
    یه جایی خوندم این دوتا خودرو ساز مازاد نیروی کار دارن و یه جایی دیگه گفت بودن یه نماینده مجلس دوره قبل, فقط ۳۰۰نفر نیرو چپونده تو این خودروسازا.حالا حساب کنید حقوق این ۳۰۰نفر درماه و سال و…. پراید ۲۰۰تومنم بشه باز ضرر هست برا اینا.شاید اگه بشه ۳۰۰تومن فایده داشته باشه براشون
    علی برکته لله???