کد مطلب: ۵۰۵۵۳۲

یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با تجارت‌نیوز:

افزایش حقوق به نفع کارگران نیست / آیا قانون کار باید اصلاح شود؟

افزایش حقوق به نفع کارگران نیست / آیا قانون کار باید اصلاح شود؟

در حالی که مردم در استان‌های مختلف تورم‌های مختلفی را تجربه می‌کنند اما شورای عالی کار هر ساله حقوق کارگران کل کشور را به یک میزان افزایش می‌دهد، آیا نیاز است که قانون کار اصلاح شود؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، طبق ماده ۴۱ قانون کار،شورای عالی کار همه ساله موظف است میزان حداقل مزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور یا صنایع مختلف را با توجه به درصد تورم سالانه محاسبه کند.

در حالی که این شورا حداقل حقوق ثابتی را برای کارگران در سراسر کشور تصویب می‌کند، اما تورم در همه‌ استان‌ها یکسان نیست و خانوارها در برخی از شهرها فشار هزینه‌ای بیشتری را تحمل می‌کنند.

طبق داده‌های مرکز آمار ایران، نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه امسال برای خانوارهای کشور به عدد ۳۰٫۵ درصد رسید، اما در استان‌ها شرایط فرق می‌کند. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان با ۳۵٫۳ درصد و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی با ۲۷٫۲ درصد است.

با توجه به اختلاف هزینه‌های معیشتی و شرایط اشتغال در استان‌های کشور آیا نیاز است که قانون کار تغییر کند؟

قانون افزایش حقوق باید تغییر کند؟

مرتضی افقه، کارشناس اقتصادی معتقد است که در کشور وسیعی مثل ایران که وضعیت معیشت، اقتصاد و فرهنگ در استان‌های مختلف متفاوت است، نباید حقوق کارگران یکسان افزایش یابد. تعیین حداقل حقوق ثابت برای بعضی از کشورهای کوچک می‌تواند کارساز باشد.

او می‌گوید: همانطور که هزینه‌های زندگی در استان‌های کشور متفاوت است باید حداقل‌ حقوق نیز متفاوت باشد. اما این سیاست باید بسیار ظریف و دقیق انجام شود چرا که ممکن است مشکلاتی از جمله اختلافات منطقه‌ای و رانت ایجاد کند. طبق گفته‌های او می‌توان تعیین میزان افزایش حقوق را به شورای کار در هر استان واگذار کرد.

به گفته این کارشناس اقتصادی، سختی کار و نرخ‌های تورمی که توسط مرکز آمار ایران یا بانک مرکزی را که برای هر استان اعلام می‌شود، می‌توان به‌عنوان معیاری برای تعیین میزان افزایش حقوق کارگران در هر استان در نظر گرفت.

افزایش حقوق کارگران در سال آینده

نماینده کارگران در شورای عالی کار به تجارت‌نیوز می‌گوید پرونده افزایش حقوق کارگران در سال ۹۹ هنوز بسته نشده و تا بسته نشدن آن به بحث افزاش حقوق سال ۱۴۰۰ ورود نمی‌کند.

طبق اظهارات فرامرز توفیقی دو ضلع دیگر باید بپذیرند که درصدی از افزایش دستمزد سال ۹۹ را در سال ۱۴۰۰ جبران کنند. اما مرتضی افقه معتقد است که این موضوع دشواری زیادی ایجاد می‌کند.

او عنوان می‌کند: اگر چه از یک سو ماده ۴۱ قانون کار در تمام سال‌های اخیر رعایت نشده و الان شکاف وسیعی رخ داده، اما از سوی دیگر افزایش حقوق کارگران یک تیغ دولبه است چون کارفرما نیز دچار مشکل می‌شود.

این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: برخی می‌گویند با توجه به جهش نرخ تورم، حداقل حقوق امسال باید به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند. اما این افزایش در میان‌مدت به بخش تولیدی و واحدهای تولید آسیب می‌زند و در میان‌مدت به نفع کارگران نیست. چون با این کار تولیدکنندگانی که امکان جایگزینی نیروی کار با تکنولوژی را دارند به سمت استفاده کمتر از نیروی کار می‌روند و کارگران بیشتری بیکار می‌شوند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    با سلام
    این به اصطلاح کارشناس چقدر از کارفرمایان پول گرفته تا به نفع اونا و ضد کارگران زحمتکش مطلب بنویسه؟؟؟

  • کارکر

    خاک تو سر اون کارگری که شما به فکرش هستید اینطوری که بیشتر از گشنگی میمیره یا باید حقوق کارگر با نرخ تورم بالا بره

  • ناشناس

    چطوره کارگر مجانی کار بکنه تا کارفرما از تکنولوژی استفاده نکنه مردک کارشناسی ات رااز هر جا گرفته باشی خرجش هدر شده حتما دانشجوی سهمیه ای بودی

  • ناشناس

    انهاکارشناسی ر و دادن شما نباید می‌گرفتی

  • ناشناس

    اقای توفیقی پرونده دستمزد ۹۹ تمام شده ست باین حرفا ی جماعتو سر کار نذارید برو برای سال ۱۴۰۰

  • ریوا

    قیمت خانه از200میلیون تومان به1.8 میلیارد رسیده. شیر از700تومان. 6000 تومان وبرنج از47هزارتومان 350هزارتومان افزایش یافته اقتصاد دانهای ناکارامد بانک دلال جامعه مرفح مریض مسئولین خائن ومرکز آمار دروغ پردازدرفکربرندازی حکومت هستندکار فرما10باردرسال قیمت محصولات روزیاد میکنند امامزد1700تومانی کارگر را نمی توانندپرداخت کنندبعداز فشار حداکثری که جواب ندادجدید ترینسناریوی برندازی با فشار به جامعه ضعیف.
    تورم 35 درصدی مسخره ترین آمار

  • ناشناس

    تورم ۳۰درصدی یاتورم ۳۰۰ درصدی

  • ناشناس

    آقا چرا کارمندان دولت که خودشون باشن سالی چهار بار افزایش حقوق دارن

  • ناشناس

    اخراج بشیم بهتره تا زجر کش بشیم وقتی با2و500فقط کرایه خونه رو میتونیم بدیم بقیه مخارجو چکار کنیم شما بیرون گود وایسادن میگین لنگش کن، وقتی شما با حقوق بالای 50 میلیون راحت دارین زندگی میکنین چطور میخواین برای قشر کارگر وبازنشسته تامین اجتماعی کاری انجام بدین، شما با این حجم از درآمد هیچوقت نمیتونین تصور کنین یه کارگر چجوری داره با 2تومن حقوق داره زنده مانی میکنه انقدر طرف کارفرمار و نگیرین، اونا وضعشون توپه، چرا هیچکس یه سر سوزن به فکر کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی نیست، واقعا چرا……

  • مرتضی

    تو این مملکت کارفرما فقط و فقط به فکر سود بیشتر هستش.خیلی جالبه که تمام کارخونه‌ها قیمت محصولات خودشونو بیشتر از ۷۰درصد زیاد کردن و موقع افزایش حقوق میگن نمیتونیم بیشتر از ۲۰درصد زیاد کنیم.الان سوال من اینکه اگر حقوق نیروی انسانی هم تو قیمت محصول دیده شده پس چرا به همون نسبتِ افزایش قیمت محصولات تولیدی حقوق‌هارو زیاد نمیکنید؟ امروز قشر کارگر داره با سیلی صورتشو سرخ نگه‌میداره