کد مطلب: ۶۲۷۱۷۵

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

خیز دولت برای افزایش تورم / تسهیلات ساخت مسکن ۱۴ برابر می‌شود؟

خیز دولت برای افزایش تورم / تسهیلات ساخت مسکن ۱۴ برابر می‌شود؟

آنطور که دولت اعلام کرده بودجه وام ساخت مسکن در سال آینده ۱۴ برابر می‌شود و سهم تسهیلات بخش مسکن حدود چهار برابر می‌شود. به نظر می‌رسد برنامه‌ای که دولت برای شبکه بانکی کشور دارد، نتیجه جز افزایش نرخ تورم نداشته باشد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، براساس داده‌های بانک مرکزی تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی ده ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ به بخش‌های اقتصادی مبلغ ۲۲۹۴ هزار میلیارد است که نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۹٫۴ درصد افزایش یافته است. در ۱۰ ماهه ابتدایی پارسال ۸۵۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات پردخت شده است.

از ابتدای فروردین تا پایان دی ماه امسال، ۱۲۵ هزار میلیارد تومان به بخش مسکن تسهیلات پرداخت شد. سهم وام ایجاد مسکن ۲۶ هزار و ۵۴۴ میلیارد تومان است، در واقع ۲۱٫۱ درصد از تسهیلات بخش مسکن به متقاضیان خرید پرداخت شده است.

در شرایطی که سهم وام ساخت مسکن حدود ۲۶٫۵ هزار میلیارد تومان است، دولت به بانک‌ها تکلیف کرده که سقف پرداخت وام را در سال آینده حدود ۱۴ برابر این مقدار کنند.

براساس قانون طرح نهضت ملی مسکن، شبکه بانکی کشور باید سالانه ۳۶۰ هزار میلیارد تومان از منابع خود را به این طرح اختصاص دهند. فاصله بین تسهیلات تکلیفی دولت با توان بانک‌ها بسیار معنادار است.

از سوی دیگر در حالی که سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات بانکی ۵٫۴ درصد است، دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نیز بانک‌ها را مکلف کرده که ۲۰ درصد از منابع تسهیلاتی خود را به بخش مسکن اختصاص دهند.

دولت مشخص نکرده که منابع پرداخت ۲۰ درصد از تسهیلات به بخش مسکن و ۳۶۰ هزار میلیارد تومان وام در قالب طرح نهضت ملی مسکن، چطور تامین شود.

اگرچه دولت قصد دارد که با اعمال این سیاست‌ها مستاجران را خانه‌دار کند اما به نظر نمی‌رسد که به نتیجه‌ای جز افزایش نرخ تورم منجر شود.

افزایش تورم با تسهیلات تکلیفی

رئیس کل بانک مرکزی تورم‌زا بودن سیاست‌های اشتباه دولت برای شبکه بانکی را تایید می‌کند. صالح آبادی در پایان دی ماه گفت: بخشی از تورم به ناترازی در سیستم بانکی برمی‌گردد؛ به این صورت که بانک‌ها از بانک مرکزی استقراض می‌کنند که باعث افزایش پایه پولی و افزایش تورم می‌شود.

او صرحتا اعلام کرده است که یکی از دلایل ناترازی در سیستم بانکی به تسهیلات تکلیفی مبتنی بر قانون بودجه برمی‌گردد. یعنی همان برنامه‌ای که دولت برای بانک‌ها در سال آینده دارد.

چطور دولت تورم را افزایش می‌دهد؟

سیاست‌های بانکی دولت را می‌توان به صورت زنجیره‌وار ترسیم کرد. در حلقه اول دولت بانک را مجبور به پرداخت تسهیلات می‌کند. از آنجایی که بانک‌ها نقدینگی ندارند مجبور به اضافه برداشت از بانک مرکزی می‌شوند، یعنی بانک‌ها از بانک مرکزی استقراض می‌کنند. با این کار در واقع دولت به طور غیرمستقیم از بانک مرکزی پول می‌گیرد تا برنامه‌های خود را اجرا کند.

استقراض دولت از بانک مرکزی، موجب خلق پول می‌شود. چاپ پول افزایش پایه پولی و سپس افزایش نقدینگی را به همراه دارد. در حلقه آخر این چرخه قیمت کالاها و خدمات مصرفی مردم افزایش می‌یابد که خود را با رشد نرخ تورم در اقتصاد نشان می‌دهد.

در واقع دولت برای حل مشکل مردم که در اینجا مسکن است، در جیب آنها دست می‌کند. اگر این دو سیاست دولت در سال آینده اجرا شود احتمالا باید منتظر افزایش نرخ تورم بود.

10 ماهه

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    وام های صد میلیونی به راحتی توسط کارمندان و بازنشتگان دولتی دریافت می شود انگار طبقه کارگر تعلقی به این کشور ندارد .در واقع وام هایی که باعث تورم برای قشر کارگر می شود به کارمندان دولت که به مراتب اوضاع بهتری از کارگران دارند تعلق می گیرد و کارگران از این گونه وام های بدون ضامن بی بهره هستند .

    • ناشناس

      برادر ترش نکن…وام کجا بوده که به کارمند بدن، همه اس سرکاری بود

    • ناشناس

      وام های صد میلیونی به شرط معدل حساب داده می شود و از این نظر فرقی بین کارمند و غیر کارمند نیست تنها اتفاق جدید حذف ضامن برای حقوق بگیران است که گواهی کسر از حقوق و چک بانکی بجاش می گیرند.

    • ناشناس

      داداش حرف تلویزیون باور نکن به کارمندان وام نمیدهند .منابع و وام و…فقط برای کارمند ترها مانند کارمند بانک و پالایش و پتروشیمی و نورچشمی ها هست.باور نکن به کارمندان دیگه هیچ چیزی بدهند

  • ناشناس

    مشکل مسکن مردم حل بشه، میشه تورم رو‌تحمل کرد. یعنی تورمی که روی مسکن تاثیر نذاره تورم نیست.
    بحث خودرو و مسکن دولت حل کنه، جلوی دلالی و واسطه گری رو هم با مالیات کنترل کنه به ویژه تو قسمت ارز، ثبات در اقتصاد حاکم میشه

  • مینو

    طرح. ساختمان. سازیش. افتزاح افتزاح. است. آپارتمانهای. قوطی. کبریتی. تو بیابان‌های. بی آب وعلف. ای بابا. چرا. مدل ویلایی نمی‌سازند. با متراژ ک. چک. خلاصه که. خیلی. جاهای پرت را انتخواب کردند

  • ناشناس

    این تورم اصلا چیه که یه عده بخاطر سوداگری دکان باز کردند برای خودشون واز تورم کاسبی میکنند

  • امین

    این مطالب رو مافیای خانه و مسکن دارن مینوسندبانک ها خود محتکر مسکن شدند همه بدبختی و گرفتاری از زیر سر این بانکها بلند میشه چون میخوان از سپرده های خود مردم شش ماهه و یکساله وام با درصدهای بالا به محتکران بدن و دلالان بیشتر سود میکنن ..این طرح هیچ تورمی رو جامعه نداره بلکه موجب تحرک و رونق تولید در بخش های مختلف میشه به قولی تا ۱۵۰شغل و کاسبی با این طرح رونق پیدا میکنه…این مطالب رو مدیرعامل ها و فاسدان بانکی مینویسن و تبلیغ میکنن

  • درویش اباد سرخرود

    الان بهترین جایی که میشه سرمایه گذاری کرد شماله اونم سرخرود چون داره مثل دبی برج سازی میشه و خیلی پیشرفت در ساخ ساز داشته
    داخل همین شهر ساحلی دهکده تروریستی تفریحی ساحلی درویش آباد هست که قیمت خوبی داره و میشه راحت زمینویلا خرید

    • ناشناس

      خوب تبلیغ کردی

  • هوشنگ

    درمورد مسکن هرچه قدر هزینه شود ایجاد اشتغال رخ خواهد داد و جلو تورم را خواهد گرفت و تنها منابع بانگی نیست که در مسکن هزینه خواهد شد منابع دیگری هم هست

  • ناشناس

    دادن وام ساخت به هیچ وجه تورم زا نیست بلکه ضد تورم است چون باعث افزایش تولید می شود و تولید ضد تورم است چیزی که واقعا باعث افزایش تورم میشه
    وام های بی بازگشت بانک هاست که معمولان به هیئت
    مدیره پرداخت می شوند.

    • مهدی

      هرگونه خلق پول تورم زاست نمونه اش هم تاثیر۴۰درصدی تورم با ساخت مسکن مهر

  • ناشناس

    الکی نگو کسی نمی تواند وام سنگین بگیرید با پیر شدن جمعیت مسکن دارد میمیرد

  • ناشناس

    واقعا
    دولت خیز برای تورم برداشته،؟؟؟؟