کد مطلب: ۴۷۲۸۶۳

چشم‌انداز بورس در هفته آینده

چشم‌انداز بورس در هفته آینده

یک تحلیلگر بازار سرمایه معتقد است فروش مستقیم یا غیرمستقیم بیش از ۶۰ درصد بازار سرمایه با ارزش دلار مرتبط است. بنابراین تداوم رشد تدریجی نرخ دلار نیمایی و بازار آزاد در میان‌مدت می‌تواند اثر‌گذار باشد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، قیمت سهام در بورس تهران به محدوده ارزندگی رسیده است. همزمان با پذیره‌نویسی صندوق ETF «دارا دوم» سهام پالایشگاهی‌ها در محدوده جذاب قیمتی قرار دارند و به اعتقاد کارشناسان بازار سرمایه مسیر سهام دارای پتانسیل از سایرین تفکیک می‌شود.

بازاری که تمام صنایع و شرکت‌ها به صورت یک‌دست با افزایش قیمتی همراه بودند اکنون سهام بدون پشتوانه، برای معامله‌گران آن چندان ایجاد جذابیت نخواهد کرد.

در این میان تازه‌واردانی که با سازوکار معاملاتی بورس تهران آشنایی نداشتند سبز شدن نماگر اصلی را فرصتی برای خروج در نظر می‌گیرند. این دست از سرمایه‌گذاران که عمدتا ریسک گریز هم هستند با توجه به شرایط فعلی اقتصادی، مامنی برای هدایت سرمایه‌ خود نخواهند یافت، چرا که برنده سناریوی اصلی سرمایه‌گذاری با دید بلندمدت، یقینا بازار سرمایه کشور است.

بازاری که بازدهی به مراتب بیشتر از سایر بازار‌ها را برای سرمایه‌گذاران خود در بلندمدت به ارمغان آورده است. سرمایه‌گذارانی که با استراتژی وارد جریان معاملات می‌شوند و بدون در نظر گرفتن تحلیل و ریسک‌های سیستماتیک معامله‌ نمی‌کنند.

به باور صاحبنظران اقتصادی همچنان جو بازار ارز امنیتی است. ورود هنگفت سرمایه‌ به این بخش به‌منظور کسب سود علاوه بر اینکه غیرقانونی است، هزینه و ریسک سرمایه‌گذاری از جمله حمل و نگهداری را افزایش می‌دهد. از سویی قانون‌گذار اخذ کارت ملی در زمان خرید طلا و سکه را در راستای کنترل تقاضا در این بازار مصوب کرده است. این رویداد می‌تواند تا حد زیادی داد و ستد‌‌ها را در این بازار ساماندهی کند.

در بازار مسکن نیز در پی تصویب اخذ مالیات از خانه‌‌های خالی توسط مجلس شورای اسلامی، بستر لازم برای ورود نقدینگی به این بازار چندان فراهم نخواهد بود.

بر این اساس، ایجاد محدودیت در بازار‌های غیر مولد و کانالیزه‌ کردن نقدینگی به بورس با توجه به معافیت‌‌های مالیاتی و شفاف بودن این بازار می‌تواند بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته شود.

بررسی معاملات در هفته جاری حاکی از این است که سازمان بورس حقوقی‌ها را ملزم به حمایت کرد. طی دو روز پایانی معاملات بازار سهام، ورق بازار برگشت و صف‌های خرید جایگزین صف‌های فروش شدند. دماسنج بازار کف حمایتی خود را پیدا کرد و مجددا روند صعودی را در پیش گرفت.

۳ پارامتر رشد بورس

یاسر شریعت، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سریع‌ترین ریزش در تاریخ بازار سرمایه بعد از رشد شارپی این بازار رخ داد، می‌گوید: روند ریزشی بازار سهام از سهم‌های کوچک و متوسط حدود ۴ هفته گذشته شروع شد و طی ۲ هفته اخیر به سهم‌های بزرگ و شاخص‌ساز رسید. بنابراین افت همه‌جانبه در بازار رقم خورد.

به گفته او، در اواسط هفته جاری حقوقی‌ها وارد بازار شدند و به نوعی از جریان معاملات حمایت کردند. این اقدام موجب رشد قیمتی در بسیاری از سهم‌ها طی ۲ روز پایانی هفته شد. این تحلیلگر بازار سرمایه معتقد است فروش مستقیم یا غیرمستقیم بیش از ۶۰ درصد بازار سرمایه با ارزش دلار مرتبط است. بنابراین تداوم رشد تدریجی نرخ دلار نیمایی و بازار آزاد در میان‌مدت می‌تواند اثر‌گذار باشد. بر این اساس رشد قابل ملاحظه قیمت‌های جهانی طی ۲ هفته اخیر به همراه موارد مذکور موجب رسیدن بازار به ثبات نسبی شد. شریعت با ارزیابی سمت و سوی جریان معاملاتی طی هفته آتی نیز گفت: بازار پر حجم اما مثبت پیش‌رو خواهیم داشت. خیلی از شرکت‌های حقوقی که به صورت حمایتی وارد بازار شده و خرید کردند به دلیل شارژ منابع و آمادگی برای ورود مجدد احتمالا بخشی از منابع را از بازار خارج کنند.

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: هفته آینده سه‌ روز کاری خواهیم داشت و این موضوع می‌تواند حجم بازار را تحت تاثیر قرار دهد و تا حدودی کاهشی کند.

او افزود: به طور معمول زمانی که بازار به ثبات نسبی می‌رسد مجددا به کف قبلی (یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد) باز‌می‌گردد. در صورتی که کف قبلی شاخص محکم تشخیص داده شود در روند بعدی یقینا با قدرت بیشتری حرکت خواهد داشت.

به اعتقاد شریعت، اکنون بازار به ثبات نسبی رسیده و روند حرکتی گروه‌ها از یکدیگر تفکیک خواهد شد. این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به میزان اثر‌گذاری پذیره‌نویسی «دارا دوم» در معاملات بورس تهران گفت: به‌دلیل افت قیمتی که در گروه پالایشی رخ داد، احتمال افزایش استقبال از این صندوق بیشتر خواهد شد. از طرفی تخفیف ۲۰ درصدی نسبت به قیمت پایانی روز سه‌شنبه می‌تواند موجب جذابیت صندوق شود.

صندوق «دارا سوم» متشکل از گروه‌های فلزی و خودرویی در راه بازار سرمایه است. طبیتا به دلیل اعتمادی که اشخاص حقیقی به دولت در نتیجه «دارا یکم» پیدا کردند، در مدیریت صندوق «دارا دوم» نیز این مهم لحاظ خواهد شد.

خروج پول سمی

ندا کریمیان، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید:‌ بازار در هفته‌های اخیر نوسانات منفی شدیدی را تجربه کرد و ترس سهامداران سبب شد تا صف‌های فروش سنگینی در بازار شکل بگیرد. در این میان برخی سهامداران با هر قیمتی حاضر به فروش سهام خود بودند و اصلاح قیمتی عمیقی را در بازار رقم زدند.

به گفته او در اواسط هفته به تصمیم نهادهای نظارتی بازار، حمایت همه‌جانبه‌ای توسط حقوقی‌ها شکل گرفت و شاهد تزریق نقدینگی به صورت گسترده به بازار بودیم. چنین رویدادی سبب شد نقدینگی به گردش درآید و پول سمی که به هر قیمتی قصد خروج داشت، خارج شود.

به اعتقاد این کارشناس بازار سرمایه، در ادامه هفته افزایش نرخ دلار محرک اصلی بازار شد. رقم ۲۳ هزار تومانی دلار رشد قیمت و افزایش تقاضا در بازار سرمایه را فراهم کرد. بر این اساس گروه بانکی و فلزی به نوعی لیدر جدید بازار شدند. از طرفی پذیره‌نویسی صندوق «دارا دوم» نیز دیگر محرک بازار سهام در نظر گرفته می‌شود. این تحلیلگر بازار سرمایه عنوان کرد: نوسان دلار در کانال ۲۳ هزار تومانی، حمایت نهاد‌های حقوقی از بازار سرمایه و کمک به نقدشوندگی بیشتر نمادها بازگشت قیمتی در اکثر سهم‌های بازار را فراهم کرد. اصلاح و افت بیش از ۳۰ درصدی در بسیاری از نمادها در یک گام ریزشی سبب شد تا جذابیت فروش کاهش پیدا کند. از طرفی عدم تمایل سهامداران به عرضه سهام توام با تقویت طرف تقاضا موجب رشد دسته جمعی صنایع بورسی شد.

کریمیان درباره سمت و سوی معاملات در هفته آتی نیز بیان کرد:‌ تداوم روند افزایشی دور از ذهن نیست اما به مرور عرضه‌ها رو به افزایش خواهد گذاشت و نمادی که رشد قیمتی نداشته باشد ناگزیر با صف فروش رو‌برو خواهد شد.

متاسفانه این روز‌ها تعادلی در بازار وجود ندارد، شاید مهم‌ترین نیاز این روزهای بازار سرمایه رسیدن به تعادل است.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • سارا

    متاسفانه با یه دولت دلال روبرو هستیم که خرجشو از جیب مردم بدبخت در میاره و هر روز مردمش رو فقیر تر میکنه . تمام دنیا دولتها موظف به پرداخت هزینه زندگی مردمشون هستن ولی توی ایران دولت از جیب مردم می دزده

    • ناشناس

      تودنیادولت هامثل دولت ماهفت رقم گرفتاری ندارن.کارشون راانجام میدن.روحانی میخاست کشورا۱۰۰روزه بادلار۳۰۰۰تومانی بسازه شد۷سال شد۲۳۰۰۰تومن.

  • ناشناس

    ب و ر س س ب ز تا آ ذ ر

  • بینام

    چه کسی می توانست پیش بینی کنه، شاخص از 500 هزار، در آغاز سال به 2 میلیون در طی دو هفته گذشته برسه؟ الان ایشون میگن شاخص 1600 خوبه،
    کی با دستکاری کردن در برخی نماد شاخص ساز و مثبت های روزانه
    ، قیمت آنها را بالا برد،هر کس هم تازه وارد بورس می شد، و سوادش رو نداشت، وقتی می دید فلان نمادها در یکماه 150 تا 200 درصد سود دادن، و سه ماهه بالای 400 درصد،
    صف هایی با حجم میلیاردی برای خریدش می بستن.
    در حالیکه اسفند 98،حداکثر 500 هزار نفر کد بورسی داشتند،
    الان بالای 7 میلیون نفر. از خونه بیرون می اومدی، سوپری سر کوچه هم شیشه، زده بود، کد بورسی در 5 دقیقه.
    بعد این اوضاع 20 روز اخیر، شروع شد، که گفتن نداره همه میدانند. با دستکاری دوباره خواستن شاخص بیارن پایین، تازه واردهایی که در سقف قیمت برخی نماد را خریده بودند، افتادن بضرر 30 تا 60 درصدی.
    رئیس دفتر و وزیر اقتصاد هم به شاخص و اصلاح اون نمادها که خریداران باید قبول کنند، اذعان کردند.
    اول مردم و سرمایه شون را ترغیب به بورس میکنن،
    بدون اینکه این روزها هم در نظر بگیرند.
    تمامی کشورها، یه حداقل هایی برای ورود به بورس در نظر میگیرن. ایران، مدرک تحصیلی هم حذف کردند.
    باقی بماند…. لطفا نظرم بزارین.

  • علی

    ونفت جا مانده پالایشی بسیار ارزنده و سودآور . وخاور جامانده بانکی بسیار ارزنده و سودآور.

  • همشهری

    می‌خوام بدونم بازار و همیشه بادلار نیمایی میسنجن این نیما کیه وجدان نداره دلار بابک گرم طلا پول خودمون با نصف بربری

  • علی

    چرا شستا نامردی کرد و در اواسط نزولی بودن بورس با منفی 40 باز کرد و با منفی حدود 20 بست . من حدود ۴۰ روزه با تحقیق فراوان وارد بورس شدم و با تحقیق سهم خریدم این کار شستا در اصلاح قیمت و مرحله نزولی بورس اصلا درست نبود و هیچ کارشناسی هم به این موضوع اشاره نکرد

    • ناشناس

      هیچ روشی برای پیش بینی بورس وجود نداره
      حتی اساتید بورس مثل آهو تو گل موندن
      فقط به تعداد اعضای خانواده عرضه اولیه بخر
      وسعی کن همینا رو سرخطی یزنی

  • حسین

    از شهریور تا آذر بازار متعادل میشه بعد اصلاح دوباره تا ۲۲ بهمن خوب میشه بعد ۲۲ بهمن دیگه بستگی به نیاز دولت داره .

  • محمد

    سلام
    مبتدی هستم ولی ۱۶۰ میلیون سود کرده بودم
    از زمانی که بانظرکارشناسها پیش رفتم تمام سودم بعلاوه ۲۰ میلیون از اصل پولم رفت …اگه یه نظر مفید ودرست دادن شما بفرمایید

  • sajjad

    سلام بر دوستان این که تجارت نیوز خبر ها ثبت می‌کنه از احتمالات صحبت می‌کنه و تو بازار بورس باید ما تمام احتمالات در نظر بگیریم. درسته که خبر منفی بر اذهان عموم تأسیر داره ولی حقیقت رو باید پذیرفت. تو این مدت ریزش باید دونسته باشیم که همیشه سود نیست. از بابت بازار هم یه اصلاح کامل کرده و تا آذر رشد داریم البته احتمال یه اصلاح کوچک شاخص رو 1850 الی 1950 داریم که جای نگرانی نیست من می‌دونم تو این مدت اصلا اکثر سهامداران فروشنده نبودن و بازار همیشه دست دانه درشتا هست ولی اینم که اکثر ما فروشنده نبودیم یعنی اصلاح بوده نه چیزی دیگه العانم که میگید حمایت دیگه حقوقی هم سود میخاد العان اکثر سهامها کف کانال قرار دارن زمان وارد شدن به سهم هست یعنی نقطه حمایت نگران بازار نباشید که فعلا رشد خوبی داره پرسود باشید ایرانیان عزیز

  • اشکان

    از سپتامبر همه تحریم های ایران بر می گرده یعنی این شرکت های شکسته بسته وا می رن و پخش و پلا میشن ،اونوقت ارز و طلا سود آور خواهد بود و دلار و یورو رو از حالا پنجاه هزار تومان حساب کن