به گزارش تجارت نیوز، براساس ویدئوهای ارسالی به تجارتنیوز، امروز 3 خرداد 1404، برخی از مشتریان سایپا که موفق به دریافت خودرو شاهین نشدهاند، در ورودی شماره 2 و 3 شرکت سایپا به تجمع و اعتراض پرداختند.
بنا بر ویدئوهای ارسالی، این مشتریان که در اردیبهشت 1402 اقدام به ثبتنام خودرو شاهین کرده و مراتب تکمیل وجه را در آذر 1403 به اتمام رساندهاند، طی 25 ماه گذشته موفق به دریافت خودرو خود نشدهاند.
این اعتراضات تنها به سایپا G محدود نشده و حوالهداران شاهین پلاس هم ضمن اعتراض، خواهان تحویل خودروهای ثبتنامی و پایان ظلم و بلاتکلیفی شدهاند.
سایپا مشکل عرضه خودرو ندارد!
اعتراض نسبت به تاخیر در تحویل خودرو مسالهای است که دیگر در سایپا تازگی ندارد. در سال گذشته صدای تجمعات اعتراضی سایپا از گوشه و کنار ایران به گوش رسیده است.
شرکت سایپا پس از تاخیر در تحویل طولانیمدت برخی خودروها، سرانجام در ماه گذشته، پاسخ ویدئویی خود را درباره مطالبات عمومی منتشر کرد. پاسخی که بیش از پردهبرداری واقعیتها، تنها پوزخندی به مشتریان معترض زد.
طبق این ویدئو، رضا حسینی، مدیر ارتباطات و بین الملل گروه خودروسازی سایپا، در تاریخ 10 اردیبهشت سال جاری، ضمن عذرخواهی از مشتریان بابت تاخیر در تحویل برخی از خودروها اعلام کرد مشکلات تامین قطعه این خودروها حل شده و با برنامهریزی صورتگرفته، در چند هفته آینده تمام خودروها به مشتریان تحویل داده میشود.
این اظهارت گرچه در ابتدا منجر به کاهش اعتراضات مردمی و افزایش امیدواری در میان مشتریان شده بود و گمان میرفت سایپا در رسیدگی به تعهدات معوق خود تعجیل بخشیده باشد، اما اکنون پس از گذشت چند هفته، دوباره فریادهای مشتریان درباره بیاعتنایی خودروسازی سایپا به مطالبات عمومی حوالهداران شاهین بالا گرفته است.
اعتراض مردمی در خصوص تحویل شاهین موضوعی است که تازگی ندارد و طی سال گذشته در محافل مختلفی مطرح شده است. از کارزارهای فراوانی که بیش از ۶ هزار نفر اقدام به امضای آن کردهاند، تا تجمعات گوناگونی که صدای آنها از شیراز، اصفهان و تهران به گوش رسیده است.
از وعدهدرمانی مزمن تا مدیریت بحران ناکارآمد
عملکرد گروه خودروسازی سایپا طی یک سال گذشته، بارها پرده از ناکارآمدی مدیریتی و بحرانهای عملیاتی این شرکت برداشته است. از پروژههای شکستخوردهای مانند پارس نوآ و آریا که با وجود تبلیغات گسترده و وعدههای مکرر هرگز به مرحله عرضه نرسیدند، تا تعهدات معوقی که سرانجامی نیافتند و موجب سرریز نارضایتی مشتریان شدند.
در حالی که برخی از فعالان صنعت خودروسازی سعی دارند تاخیر در عرضه خودرو شاهین را به عواملی نظیر بار تحمیلی سامانه یکپارچه، کمبود قطعه و تنگنای نقدینگی نسبت دهند، این واقعیت که سایپا در مواجهه با این مشکلات بیش از ۲۵ ماه زمان در اختیار داشته اما راهکاری شفاف و قابل اتکا ارائه نداده است، نباید از نظرها دور بماند.
در چنین شرایطی انتشار یک ویدئوی روابطعمومیمحور در اردیبهشت سال جاری که در آن وعده تحویل خودروها طی چند هفته آینده داده شد، نهتنها مرهمی بر زخم اعتماد عمومی نبود، بلکه جلوهای آشکار از وعدهدرمانی مزمن و مدیریت بحران ناکارآمد سایپا را به نمایش گذاشت.
سایپا میتوانست در واکنش به مطالبات انباشته مشتریان، بهجای تکرار کلیگوییهای مرسوم، یک جدول زمانی شفاف و مرحلهبندیشده برای تحویل خودروهای معوق منتشر و دلایل اصلی این تاخیر مزمن را بیان کند.
اما سایپا بهجای پاسخگویی شفاف ترجیح داد افکار عمومی را از طریق تکنیکهای تبلیغاتی کنترل کند. رویکردی که بیش از آنکه نشانه اصلاح باشد، تلاشی است برای مدیریت موقت نارضایتیها با ابزار روابط عمومی به امید اینکه گشایشی از بیرون شرکت، برای مثال از مسیر ورود سرمایه بخش خصوصی، رخ دهد.
مشتریان بیمه ادامه حیات یک نهاد صنعتی هستند. کاش بهجای وعدههای مکرر، شفافیت سرلوحه نهادهای صنعتی قرار گیرد تا شکاف میان مردم و نهادهای صنعتی، بیش از گذشته تعمیق نیابد.
برای مطالعه بیشتر گزارش «سایپا در اوج ناکارآمدی» را در تجارتنیوز بخوانید.