کد مطلب: ۴۸۹۱۴۴

اولین قربانی نوسانات شاخص بورس کیست؟

اولین قربانی نوسانات شاخص بورس کیست؟

نمایندگان مجلس که از ابتدای ورود خود به بهارستان تمرکز خود را روی بازار سرمایه قرار داده بودند، حالا که شاخص کل بورس به زیر یک میلیون و سیصد هزار واحد نزول کرده، قرار است فرهاد دژپسند را به مجلس بکشانند و استیضاح کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، رشد افسارگسیخته قیمت سهام در ابتدای سال از یک طرف و اصلاح ادامه‌دار آن از سوی دیگر، وزیر اقتصاد دولت دوازدهم را بر لبه تیغ قرار داده است.

نمایندگان مجلس که از ابتدای ورود خود به بهارستان تمرکز خود را روی بازار سرمایه قرار داده بودند، حالا که شاخص کل بورس به زیر یک میلیون و سیصد هزار واحد نزول کرده، قرار است فرهاد دژپسند را به مجلس بکشانند و استیضاح کنند.

با این حال یکی از نمایندگان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی می‌گوید: بعید به نظر می‌رسد در شرایط فعلی که تا پایان دولت دوازدهم مدت زمان زیادی باقی نمانده، طرح استیضاح وزیر اقتصاد به تصویب مجلس برسد.

گرچه زمزمه استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت حسن روحانی با شروع به کار مجلس یازدهم شنیده می‌شد اما اکنون با پیچیده شدن وضعیت اقتصادی کشور جدی‌تر از قبل شده و طرح استیضاح با امضای بیش از یک‌سوم از نمایندگان تقدیم هیات رئیسه مجلس شده است.

آخر هفته گذشته احمد نادری، یکی از نمایندگان مجلس طی توییتی از استیضاح وزیر اقتصاد خبر داد و نوشت که این طرح روز چهارشنبه با بیش از ۸۰ امضا به هیات رئیسه مجلس تحویل داده شده است. خصوصی‌سازی، گمرکات، ارز، اختلال در تجارت بین‌الملل و عدم تمکین به قانون در اصلاح نظام مالیاتی از محورهای اصلی استیضاح فرهاد دژپسند اعلام شده اما یکی از محورهای مهم دیگر که استیضاح‌کنندگان بر آن تاکید دارند وضعیت بورس و بازار سرمایه است که بهارستان‌نشینان، وزیر اقتصاد را عامل این وضعیت آشفته می‌دانند و معتقدند دژپسند به دلیل ناکارآمدی «باید در پیشگاه ملت پاسخگو باشد.»

پیش از اینکه طرح استیضاح وزیر اقتصاد جدی و تقدیم هیات رئیسه شود وزیر اقتصاد به همراه رئیس سازمان بورس و برخی دیگر از مسوولان اقتصادی دولت چند بار برای توضیح درباره وضعیت بازار سرمایه به مجلس فراخوانده شده و در جلسات علنی و غیرعلنی در این باره به بهارستان نشینان توضیح داده بودند.

در این جلسات توافقاتی برای همکاری در جهت بهبود وضعیت بازار شده بود؛ هرچند سهامداران نتیجه این توافقات را در عمل ندیدند. در آخرین نمونه نیز حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده تهران طرح سوال از وزیر اقتصاد را کلید زده بود. در این طرح ۱۳ سوال بورسی از دژپسند پرسیده شده بود که علت عدم صدور مجوز سبدگردانی و افزایش سقف صندوق‌های درآمد ثابت و همچنین عدم استفاده از ابزار دامنه نوسان نامتقارن جهت تعادل بازار از جمله سوالاتی است که از وزیر اقتصاد پرسیده شده بود.

این طرح چند روز قبل از آنکه طرح استیضاح به هیات رئیسه تقدیم مجلس شود، کلید خورده بود و مشخص نیست اکنون که طرح سوال قرار است به جریان بیفتد، چه سرنوشتی خواهد داشت. جعفر قادری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز از وضعیت طرح سوال از دژپسند اظهار بی‌اطلاعی می‌کند اما در همین حال به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید بعید می‌داند طرح استیضاح نیز در مجلس رای بیاورد.

بعید است طرح استیضاح رای بیاورد

قادری با اشاره به اینکه جزو ۸۰ نماینده‌ای که طرح استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی را امضا کرده‌اند، نیست توضیح می‌دهد: بنده این مساله که ایرادات و اشکالات جدی به عملکرد اقتصادی دولت وجود دارد، قبول دارم اما همه اشکالات به وزارت اقتصاد برنمی‌گردد. بلکه بخش قابل‌توجهی از اشکالات به بانک مرکزی بازمی‌گردد. اما باتوجه به محدودیت‌هایی که نمایندگان درباره سوال یا توبیخ رئیس کل بانک مرکزی وجود دارد، طبیعی است سوال‌ها از وزیر اقتصاد سوال پرسیده و او مواخذه شود. چون در هر صورت همه این مسائل و مشکلات به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم در حوزه وزارت اقتصاد است.

قادری به وضعیت بازار سرمایه اشاره می‌کند و می‌گوید: اتفاق‌هایی که در این مدت در بورس افتاد حاصل سوءتدبیر و سوءمدیریت دولت است. آنها باید در مقابل آن حجم تقاضایی که وجود داشت عرضه را اضافه می‌کردند که متاسفانه این اتفاق نیفتاد و باعث شد حباب قیمتی شکل گیرد. متاسفانه بسیاری از خانواده‌ها و مردم کم‌درآمد، به اشتباه خانه و زندگی خود را فروختند که از طریق بورس سود قابل توجهی به دست بیاروند، اما با وضعیتی که به وجود آمده، ثروت و دارایی آنان شاید حتی از نصف هم کمتر شده باشد. دولت مردم را به بورس دعوت کرد اما اکنون پاسخگو نیست.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «من استیضاح وزیر اقتصاد را امضا نکرده‌ام» ادامه می‌دهد: بنده معتقدم در این شرایط آمدن فرد جدید مشکلی را حل نمی‌کند چرا که تا پایان عمر دولت دوازدهم فرصت زیادی باقی نمانده است و در این فرصت فرد توانمندی روی کار نمی‌آید چرا که هیچ آدم قابلی به خاطر چند ماه خود را در معرض ایرادها قرار نمی‌دهد چون تا بخواهد به مشکلات اشراف پیدا کند، فرصت تمام شده است. بنابراین اگر من با استیضاح وزیر اقتصاد مخالفم به این دلیل است که زمان کافی وجود ندارد وگرنه عملکردها، عملکرد قابل قبولی نیست.

قادری یادآور می‌شود: اتفاق‌هایی که در بورس اتفاق افتاد اصلا قابل دفاع نیست. تغییراتی که در دامنه نوسان ایجاد کردند بازار را ملتهب کرد. عملا تحولاتی که در بورس اتفاق افتاد نشان داد که دولت می‌خواهد دستوری بورس را اداره کند و همین مساله باعث به هم ریختن بازار شد. اما در جلسات قبلی که با مسوولان بورس داشتیم، آنها اعتقاد داشتند که وضعیت به وجود آمده طبیعی است.

او با تاکید بر اینکه «فکر نمی‌کنم کسی در مجلس موافق سیاست‌های اقتصادی دولت باشد» می‌گوید: اگر در شرایط عادی بودیم و تا پایان دولت زمان بیشتری باقی مانده بود تعداد آرای مخالف استیضاح خیلی کم بود و شاید به اندازه تعداد انگشتان دست هم نمی‌شد اما اینکه نمایندگان در این شرایط چقدر مصلحت‌سنجی کنند، جای سوال است و تکلیف استیضاح را روشن می‌کند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «بعید است با توجه به شرایط فعلی استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس رای بیاورد» می‌گوید: اکنون باید به دولت و وزرای اقتصادی فشار وارد کرد که ایرادات و مشکلات را حل کنند و با استیضاح و روی کار آمدن فرد جدید مشکلی حل نمی‌شود.

منبع: دنیای‌اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    خدایااز این بورس به کجا پناه ببرم.هر روز منفی هر روزضرر.بقرآن تمام سرمایم به باد فنارفت.ما سود نخواستیم فقط پولمونو پس بدید…

  • ناشناس

    زندگیمون رو فروختیم آوردیم بورس با ی پرتفوی خونین هر روز خون دل میخوریم زندگیمون جلوی چشامون نابودمیشه
    چرا قبلا به بورس نمیومدیم !!! خودشون دعوت کردن زندگیمون نابود شد الان هیچکی اهمیت نمیده فقط الکی سرگرم میکنن !!

  • ناشناس

    من ۱۶۰۰۰۰۰۰ تومان گذاشتم دریک ماه ونیم شد۱۳۰۰۰۰۰۰ ترسیدم همش تمام بشه ناچارا با۳۰۰۰۰۰۰تومان ضرردریک ماه ونیم برداشتمش

  • ناشناس

    حضرت داوود هنگامی که مشغول عبادت بود ودونفر ازاقوامش جهت رفع اختلاف به خانه اش رفتند .چون دیرتر درراباز کرد ازدیوار خانه اش بالا رفتند وخود رابه خانه حضرت انداختند خداوند به داوود گفت ما تو رافرستادیم تا دربین مردم بحق داوری کنی

  • ناشناس

    دو گروه هستند در دنیا و آخرت خیر ندارند اولی کسانی که به پدر و مادر احترام نگذارند دومی گروهی که به بزرگتر از خود احترام نگذارند (چه از لحاظ کهولت سن و چه از لحاظ مقام و علم و دانش ) منبع روایات حالا به همین خاطر در تنظیم قیمت تخم مرغ و گوجه ایرانم مانده تو باتلاق ولی کشورهای عربی و غربی دیگران در پیشرفت رو به جلو . دروغ در اسلام حرام است اما در اسلام ایران دروغ مصلحتی جایز همه جور دست و پا میزنن تا پا بر جا بمانند خدا داند خودشان میدانند انتظار می فهماندمان

    • ناشناس

      این دروغها همان ریسمانهایی هست که جادوگران فرعون بهم میبافتند ومردم رافریب .الان نامش سیاست هست خداوند بندگانش راتنها نمیگذارد

  • ناشناس

    مفت فروشها ها در کف قیمت حالا که نتیجه انتخابات هم معلوم شده بازنده واقعی بورس هستند. تقصیر خودشان است که فریب منفی بافها رو خوردند

  • ناشناس

    اگر با آمدن فرد جدید اوضاع درست نشود، باز هم استیضاح خالی از فایده نیست.
    کمترین فایده استیضاح این است که بقیه مسوولین دولتی حساب کار دستشان می آید که هر کسی در اقتصاد کشور اخلال ایجاد کند، حتماً باید برود.

  • .

    سلام به همه
    یک سوال برام پیش اومده و اون این که افزایش سرمایه توی سهام عدالت چرا نباید اجرا بشه؟
    مثل تو سبد سهام عدالت بیشترین تعداد مال نماد فارس هست و اون ۱۰۰ درصد افزایش سرمایه داد و مبلغش نصف شد پس چرا نباید سهام جایزه به کسی که نماد فارس رو توی سهام عدالت داره بهش تعلق بگیره؟

  • ناشناس

    مردم رو بازی ندید پولی که دولت و حقوقی ها بردن برگردونید خرده پس انداز ملت خوردن نداره آوار میشه رو سرتان ها

  • ناشناس

    آقا همه پولمونو نخواستیم ۲۰ درصدشم مال خودتون بقیشو بدید