فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۵۵۱۵

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

تبدیل مزارع چای شمال به ویلا!/ تولید چای تا ۱۰ سال دیگر به صفر می‌رسد؟

تبدیل مزارع چای شمال به ویلا!/ تولید چای تا 10 سال دیگر به صفر می‌رسد؟

صنعت چای ایران با بحران‌های متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کند. برخی از کارشناسان و فعالان این عرصه بر این باورند که در صورت بی‌توجهی دولت به این عرصه، این احتمال وجود دارد که صنعت تولید چای هم به سرنوشت صنعت ابریشم دچار شود.

به گزارش تجارت نیوز،

صنعت چای ایران که روزی یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد شمال کشور محسوب می‌شد، اکنون در آستانه بحرانی جدی قرار دارد. کارشناسان و فعالان این حوزه هشدار می‌دهند که اگر دولت برای حمایت از چای‌کاران و حتی باغ‌های مناطق شمال کشور تدبیری اتخاذ نکند، قطعاً صنعت چای ایرانی هم به سرنوشت صنعت ابریشم ایرانی دچار می‌شود.  

سوالی که پیش می‌آید این است که مشکلات اصلی صنعت چای کشور چیست و چه اقداماتی برای حل آن صورت گرفته است؟

صنعت چای با چه بحران‌هایی روبه‌روست؟ 

محمد‌صادق حسنی، مدیر اجرایی سندیکای چای، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره بحران‌های صنعت چای ایران توضیح داد: صنعت تولید چای با بحران‌های متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کند که اگر شخص رئیس جمهوری به آن توجه نداشته باشد، قطعاً صنعت چای ایرانی به سرنوشت ابریشم دچار می‌شود.

او ادامه داد: در حال حاضر کشت چای برای بسیاری از چای‌کاران صرفه اقتصادی ندارد. امروزه کشت چای نمی‌تواند نیاز معیشتی کشاورزان را تأمین کند. به همین دلیل، بسیاری از مزارع و باغ‌هایی که روزگاری برای کشت چای استفاده می‌شدند، اکنون به منظور ساخت ویلا مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

عملیات به‌زراعی راه نجات صنعت تولید چای کشور

مدیر اجرایی سندیکای چای درباره اقدامات انجام‌شده از سوی دولت و تشکل‌ها برای جلوگیری از این اتفاق گفت: مکاتبه‌های متعددی برای حل این مشکل با دولت‌های پیشین صورت گرفته و ذکر شده بود که اگر دولت تمایل دارد همچنان تولید چای ادامه داشته باشد، باید سرمایه‌ای را در اختیار چای‌کاران قرار دهد که آنها بتوانند عملیات به‌زراعی را انجام دهند.

او اضافه کرد: با انجام عملیات به‌زراعی در یک بازه زمانی پنج‌ساله، باغ‌های چای شمال از وضعیت کمی به کیفی ارتقا می‌یابند. منظور از وضعیت کمی، افزایش تولید در هر متر است. به‌ عنوان مثال، اگر در حال حاضر میانگین برداشت از هر هکتار هفت تن باشد، این مقدار به ۱۰ تا ۱۲ تن در هر هکتار می‌رسد.

حسنی افزود: با اجرای این عملیات، کیفیت برگ چای نیز بهبود می‌یابد که سود بیشتری برای کشاورزان به همراه دارد. با انجام این عملیات، کشت برای کشاورزان صرفه اقتصادی پیدا می‌کند.

این فعال صنفی درباره پیامد حمایت نکردن دولت از چای‌کاران گفت: در صورت حمایت نکردن دولت از به‌زراعی تا 10 سال آینده فقط 10 درصد از دشت‌ها و باغ‌های چای باقی می‌ماند.

وضعیت صادرات و واردات چای به کشور 

حسنی درباره وضعیت صادرات چای تصریح کرد: در 9 ماه گذشته، 9881 تن چای  صادر شد که میانگین قیمت آن یک دلار و 31 سنت بود. همچنین چای ایرانی به 27 کشور صادر می‌شود. البته 38 هزار تن چای وارد شده که متوسط قیمتی آن پنج دلار به ازای هر کیلوگرم بود.

او با اشاره به عملیات به‌زراعی و تأثیر آن بر واردات توضیح داد: با انجام  این عملیات، چای ایرانی با کیفیت بهتری کشت می‌شود و قابلیت استفاده از صد درصد آن در داخل کشور فراهم می‌شود. بنابراین اگر یک کیلوگرم چای بیشتری تولید شود، یک کیلوگرم کمتر وارد می‌شود و این موضوع یک سود ۳.۵ دلاری به ازای هر کیلوگرم برای کشور ایجاد می‌کند.

برای اطلاعات بیشتر به صفحه بازار کالا در تجارت‌نیوز مراجعه کنید. 

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار