فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۳۰۳۷

محمد شریفی‌مقدم، دبیر کل خانه پرستار، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز» عنوان کرد:

فشار بر جامعه پرستاری برای جلوگیری از اعتراضات احتمالی/ هیچ‌کدام از مطالبات پرستاران اجرایی نشده است

فشار بر جامعه پرستاری برای جلوگیری از اعتراضات احتمالی/ هیچ‌کدام از مطالبات پرستاران اجرایی نشده است

دبیر کل خانه پرستار گفت: تنها اتفاقی که افتاده بیشتر کردن فشار بر جامعه پرستاری بوده تا بتوانند از اعتراضات احتمالی جلوگیری کنند وگرنه هیچ کار مفید دیگری به منظور اجرایی کردن مطالبات پرستاران و بهبود بخشیدن به وضعیت معیشتی و شغلی آنها صورت نگرفته است.

به گزارش تجارت نیوز،

شهریور سال جاری اوج اعتراضات پرستاری برای مطالباتی بود که سال‌ها از سوی مسئولان وزارت بهداشت و درمان و دولت نادیده گرفته شده بودند. اما با روی کار آمدن دولت چهاردهم و وعده‌هایی که وزیر تازه بهداشت و درمان و دولت به آنها داد این اعتراضات خیلی زود فروکش کرد و پرستاران به دولت مهلت دادند تا فرا رسیدن روز پرستار مطالبات آنها را در دستور کار قرار دهد و به وضعیت کاری و معیشتی این قشر توجه کند.

اما 17 آبان روز پرستار از راه رسید و هیچ اتفاق ملموسی در مورد پرستاران رخ نداد. از آن تاریخ تاکنون به‌رغم وعده‌هایی که بارها مسئولان سازمان نظام پرستاری، مسئولان وزارت بهداشت و درمان و... داده‌اند هیچ بهبودی در شرایط معیشتی و شغلی پرستاران حاصل نشده است.

به گفته برخی از فعالان صنفی، تنها اتفاقی که در این مدت رخ داده افزایش فشار بر پرستاران بوده تا آنها را از دست زدن به اعتراضات احتمالی بازدارند. در روزهای گذشته برای بسیاری از پرستارانی که در تجمع‌های اعتراضی شهریورماه و بعد از آن شرکت کرده بودند نامه تخلف صادر و راهی هیات‌های تخلف شده‌اند.

هیچ‌یک از مطالبات پرستاران اجرایی نشده است

محمد شریفی‌مقدم، دبیر کل خانه پرستار، دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه این اخبار درست است. در اکثر شهرها بیمارستان‌های علوم پزشکی به جای اینکه پیگیر مطالبات پرستاران باشند سعی دارند با صدور نامه تخلف، جابه‌جا کردن شیفت‌های کاری به عنوان تنبیه، منتقل کردن افراد از بخش‌هایی که سال ها در آن مشغول به کار بودند و در نهایت فرستادن پرستاران به هیات‌های تخلف، مانع از بروز اعتراضات احتمالی، به دلیل محقق نشدن وعده‌هایی که به پرستاران داده بودند، بشوند.»  

سازمان نظام پرستاری به جای اینکه پیگیر حق و حقوق پرستاران باشد در راستای خواست دولت گام برمی‌دارد

شریفی‌مقدم می‌افزاید: «مساله ما این است که سازمان نظام پرستاری به جای اینکه پیگیر حق و حقوق پرستاران باشد در راستای خواست دولت و وزارت بهداشت گام برمی‌دارد. پرستاران در زمانی که اعتراضات‌شان شکل گرفت خواسته‌هایی داشتند که اهم آنها عبارت بود از «فوق‌العاده خاص»، «تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری» و «اضافه‌کاری».»

او توضیح می‌دهد: «در جلسات مداومی که با مسئولان وزارت بهداشت و درمان برگزار شد فعالان صنفی خواسته‌های خود را مطرح کردند. برای هر یک از این بخش‌ها مبالغ مد نظر اعلام شد اما در نهایت دولت مبالغی را که خود در نظر داشت به تصویب رساند؛ با این همه، نکته اینجاست که همین‌ها هم اجرایی نشده است.»

اضافه‌کار پرستاران را ساعتی 20 تا 25 هزار تومان پرداخت می‌کنند

دبیر کل خانه پرستار ادامه می‌دهد: «در اکثر شهرها اضافه‌کار پرستاران با تاخیرهای 6ماهه پرداخت می‌شود اما در تهران و به‌خصوص در بیمارستان‌های بزرگ این اضافه‌کار با تاخیر دوماهه پرداخت می‌شود و جالب است بدانید در بیمارستان‌هایی که اضافه‌کار مهر و آبان‌شان در حال پرداخت است، مبلغ همان ساعتی 20 تا 25 هزار تومان است در حالی که مبلغ مصوب‌شده از سوی دولت بین ساعتی 50 تا 80 هزار تومان بوده که باید به پرستاران پرداخت می‌شد.»

او در پاسخ به این سوال که در این مدت چه کاری برای بهبود شرایط پرستاران از سوی وزارت بهداشت و مسئولان دولتی انجام شده است می‌گوید: «تنها اتفاقی که افتاده بیشتر کردن فشار بر جامعه پرستاری بوده تا بتوانند از اعتراضات احتمالی جلوگیری کنند وگرنه هیچ کار مفید دیگری به منظور اجرایی کردن مطالبات پرستاران و بهبود بخشیدن به وضعیت معیشتی و شغلی آنها صورت نگرفته و همه‌چیز در حد همان حرف باقی مانده است.»

افزایش تهدید و ارعاب پرستاران/ بحث استخدام 12 هزار پرستار هنوز به جایی نرسیده است

شریفی‌مقدم اضافه می‌کند: «در اکثر شهرها بسیاری از پرستاران به دلیل حضور در اعتراضات یا به شهر دیگری منتقل شده‌اند یا مجبور شده‌اند ساعات کاری‌شان را تغییر دهند، برخی دیگر معلق شده‌اند و بسیاری از پرستاران هم با صدور نامه تخلف به هیات‌های تخلفات معرفی شده‌اند. از طرف دیگر همان اندک حقوق و مزایایی را هم که داشته‌اند به عنوان تنبیه کم یا قطع کرده‌اند.»

او می‌گوید: «بحث استخدام 12 هزار پرستار هم که بارها از زبان وزیر بهداشت و مسئولان این حوزه شنیده‌ایم هنوز به جایی نرسیده است. جالب اینجاست که با وجود کمبود نیروی پرستار در بیمارستان‌ها، پرستاران را به جرم شرکت در اعتراضات صنفی تعلیق می‌کنند که این مساله به کیفیت خدمات‌رسانی نیز لطمه می‌زند.»

معاونت پرستاری وزارت بهداشت هنوز مشخص نشده است

شریفی‌مقدم در پایان با اشاره به اینکه تمامی وزارتخانه‌ها در حوزه‌های مختلف معاونت‌های خود را معرفی کرده‌اند و حتی در وزارت بهداشت و درمان نیز تمام معاونت‌ها مشخص شده‌اند توضیح می‌دهد: «تنها معاونتی که باقی مانده معاونت پرستاری وزارت بهداشت است. هنوز هیچ شخصی در این پست مستقر نشده تا حداقل فعالان صنفی بتوانند در ارتباط با این شخص مطالبات خود را پیگیری کنند.»

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.