مجلس هفتم مقصر اصلی ناترازی انرژی امروز
بهرغم پیشبینی اصلاح پلکانی قیمت حاملهای انرژی در دولت اصلاحات و تصویب آن در برنامه توسعه، نمایندگان مجلس هفتم این مصوبه را با عنوان عیدی به مردم رد کردند؛ اتفاقی که اکنون پس از 20 سال بسیاری کارشناسان از آن بهعنوان منشأ بروز ناترازی انرژی در ایران یاد میکنند.
یک کارشناس انرژی گفت: اگر بخواهیم مسأله ناترازی انرژی را ریشه یابی کنیم، زمستان ۱۳۸۳ سیاستهای اشتباه حکمرانی در حوزه انرژی است یعنی مخالفت مجلس هفتم با افزایش سالانه نرخ حامل های انرژی است.
محمدجواد نوفرستی با اشاره به کمبود یکسومی نیاز گاز گفت: در زمستان جاری ناترازی گاز به ۳۵۰ میلیون متر مکعب رسید، اگرچه اولویت برای دولت بهش خانگی است اما بر اساس آمار ارائه شده در بخش خانگی، اداری، تجاری و صنایع غیر عمده مصرف گاز به ۷۰۰ میلیون متر مکعب رسید که ۱۵۰ میلیون متر مکعب برای صنایع، نیروگاهها و تعهدات صادراتی باقی ماند.
وی با اشاره به اینکه بحرانی که امروز شاهدیم و صنایع و نیروگاهها به سوخت دوم نیاز دارند، خاطر نشان کرد: در شرایطی به سر میبریم که شهرکهای صنعتی دو روز در هفته برق ندارند و با محدودیتهای گازی و گازوئیلی نیز مواجهند.
به گفته او قیمت گازوئیل برای صنایع ۳۰۰ تومان است، اما ادعا شده بخش خصوصی گازوئیل لیتری ۱۷ تا ۲۰ هزار تومان در اختیار دارند.
نوفرستی ادامه داد: در آن سال قرار بود قیمت برق و گاز مانند سالهای گذشته دولت اصلاحات افزایش داشته باشد اما مجلس هفتم به ریاست آقای عادل طرح تثبیت قیمتها به عنوان عیدی به مردم را کلید زدند.
این کارشناس انرژی ادامه داد: از همان زمان موضوع انرژی و اقتصاد انرژی از ریل خارج شد به طوری که نه برای مردم ارزشی دارد برای سرمایه گذار ارزش سرمایه گذاری دارد.
نوفرستی خاطر نشان کرد: در این شرایط رغبتی برای تولیدکننده تجهیزات تجهیزات هم وجود ندارد که کالای کممصرف تولید کند.
نظرات