به گزارش تجارتنیوز، اخیرا برگشت سیبزمینیهای صادراتی ایران از مرزهای ازبکستان و ترکمنستان خبرساز شده است. مقامات ازبکستان اعلام کردند که سه هزار و ۵۰۰ تن سیبزمینی وارداتی به دلیل آلودگی خطرناک برگشت خورده است.
مقامات ایران اما آن را تائید نمیکنند. مهدی قائمیان، معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور اعلام کرده است: « تاکنون هیچ محموله سیب زمینی از ازبکستان به ایران برگشت داده نشده است.» این در حالی است که ازبکستانیها چندی پیش برای بازدید از مزارع ایران وارد همدان شدند.
رشد ناچیز صادرات سیبزمینی
براساس آمارهای سازمان توسعه تجارت در نیمه دوم امسال ۴۴۴ هزار تن سیبزمینی صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد صادرات سیبزمینی دو درصد گزارش شد.
مدیر کل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی با اشاره به ورود هیات ازبکستانی به ایران گفت: از ازبکستان هیات همراهی وارد ایران شد. این تیم نشستهای متعددی را با سازمان حفظ نباتات و اتاق بازرگانی برگزار کرد. حتی تیم ازبکستانی از استان همدان بازدید داشت. حالا سازمان حفظ نباتات کشور به دنبال برطرف کردن مشکل به وجود آمده است. امیدواریم از این پس مشکلات مشابهی ایجاد نشود.
محمود بازاری به تجارتنیوز توضیح داد: گویا ازبکستان آلودگی «نماتد» را در خاکی که همراه محصولات سیبزمینی بوده گزارش داده است. این آلودگی در بعضی محصولات وجود داشته و صادر شده است که در یک آزمایش این مساله تائید شده است. نماتد نوعی آفت گیاهی است.
استاندارد صادرات سیبزمینی رعایت نشده بود
او بیان کرد: واردات سیبزمینی به کشورهای مختلف براساس رعایت استانداردهای کشور مقصد است. سیبزمینیهای برگشت خورده استاندارد را رعایت نکرده بودند. حال باید استانداردهای صادراتی رعایت شود.
بازاری گفت: نظام کنترل و استاندارد هر کشور برای حفاظت از ایمنی مصرفکننده فعالیت دارد. در برخی کشورها سیستم نظارتی شدیدتر است و در برخی از کشورها کنترل کمتری شکل میگیرد.
این مقام مسئول با تائید رشد صادرات سیبزمینی ایران گفت: صادرات سیبزمینی ایران خوب است. سیب زمینی به شکل سایزبندی مشخص است و براساس دستورالعملی که به گمرکات ابلاغ شده صادر می شود.
استفاده از سموم چینی بیکیفیت
در این مورد هم محمدرحیم نیازی، عضو هیات مدیره انجمن ملی سیب زمینی به ایلنا گفته است: «بسیاری از تجار ایرانی سموم مورد نیاز کشور را از چین خریداری میکنند. البته این احتمال وجود دارد که تاجران برای اینکه سود بیشتری عایدشان شود سموم با درجه کیفی پایین را خریداری میکنند.»
براساس این گزارش برخی شهروندان در توییتر در واکنش به برگشت سیبزمینی ترکمنستانی عنوان کردهاند: « نحوه استفاده از سموم کشاورزی ایراد دارد. کشاورز برای افزایش محصول بیش از حد سم میزند و وزارت جهاد کشاورزی منفعلانه نظارهگر هست و اطلاعات و راهنمایی لازم را به کشاورزان نمیدهد . آب و خاک هدر میرود و در نهایت محصول برگشت میخورد.»
برای مطالعه بیشتر خبر میوههای صادراتی برگشت خورده را بخوانید.
متاسفانه مهندسین جهاد و کلا وزارت جهاد کشاورزی ارزشی برای سلامتی ما نداره و بایستی از هر بعد کنترل و ناظر باشند مهندسین اکثرا در ادارات رفع تکلیف میکنن و وقت شون رو سپری میکنن البته شاید اونها هم انتظاراتی داشته باشند! ولی در هر حال به کشاورز بدبخت باید ارزش و بها بدن. محصول با کیفیت همراه با تولید بیشتر و سود بیشتر حق کشاورز است این محقق نمیشه مگر با فرهنگ سازی و حمایت از کشاورز.
سلام
یک آزمایش خونگی رو امتحان کنین. سیب زمینی رو از وسط نصف کنین بعد بزارین در فضای باز یکی دو ساعت بمونه چنانچه قسمت بریده شده در این مدت سیاه و بدرنگ شد این نیتراتش زیاده و کود زیادی مصرف شده ولی در این مدت اگه سیاه نشد بلکه نشاسته سیب زمینی نمایان بشه عالی و ارگانیک هستش و نگران نباشین
افراد دخیل در اداره های کشاورزی هیچ علمی در کشاورزی ندارند کشاورز وقتی با آفتی در مزرعه در گیر می شود خود اقدام میکند وبیشتر کشاورزان با این سوخت مریض می شوند
چقدر بدبخت شدیم مکه ازبک ها هم برا ما ناز میکنن
دوست عزیز مگه ازبک ها چشونه
بابا بخورین آلودگی کجا بود حساس نشین
ما تو ایران میخوریم آلودگی نداره که !
کشاورز رها شده در ایران
برای بدست آوردن سود هر کاری می کنند
سیب زمینی ریز بخرید
ازبکستانم ادم شده
ازبکستان آدم نشدند بلکه ما هستیم که از سطح آدم بودند نزول پیدا کردیم وگرنه هرجای دنیا بری بگی بیا این سیب زمینی سمی عمرا نخورند
امان از چین