کد مطلب: ۲۸۲۸۷۵

وحید محمودی، اقتصاددان پاسخ می‌دهد:

بهبود بازارها چقدر پایدار است؟

بهبود بازارها چقدر پایدار است؟

آرامش نسبی بازارها پس از اظهارات اخیر دونالد ترامپ چقدر پایدار است؟ وحید محمودی، اقتصاددان توضیح می‌دهد که در چه صورت ممکن است بهبود بازارها استمرار داشته باشد.

یک روز پس از اعلام آمادگی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران، روند ملتهب بازارهای مالی ایران کمی تغییر کرد. وحید محمودی، اقتصاددان توضیح می‌دهد که در چه صورت ممکن است بهبود بازارها استمرار داشته باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران در تحلیلی که متن کامل آن را می‌توانید در اینجا بخوانید، عنوان کرده است: طبیعی است که اگر ما عاقلانه با این پیشنهاد برخورد کنیم، برای اقتصاد بسیار خوشایند خواهد بود. اقتصاد ما امروز به شدت متاثر از چالش‌های بین‌الملی و درگیری است که بین ایران و آمریکا وجود دارد. اگر حوزه سیاست به سمت آرامش، گفتگو و دیپلماسی قوی پیش برود، طبیعی است که بازار نیز احساس آرامش خواهد کرد که هم در بلند‌مدت و هم در کوتاه‌مدت اثر خود را خواهد گذاشت. همانطور که ما شاهد هستیم ظرف یکی دو روز اخیر که این پیشنهاد داده شد، قیمت‌ ارز و سکه کاهش پیدا کرد. در واقع حباب ارز و طلا تا حد زیادی از بین رفت.

وی ادامه داده است: کافی است که با این مستمسکی که در اختیار دولت‎مردان قرار گرفته، برای فرونشست فشار بر بازار ارز و طلا استفاده کنند. اگر یک پاسخ همراه با طمانینه و دیپلماسی به این درخواست ترامپ داده شود، آنگاه بازار این آمادگی را دارد که بیشتر همراهی کند و شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار سکه، ارز و طلا باشیم. همچنین یک علامت مثبتی به بازار سرمایه کشور نیز خواهد بود.

این اقتصاددان معتقد است: از طرفی اکنون یک فضای روانی و هیجانی بین عموم مردم وجود دارد مبنی بر اینکه در آینده کمبود کالا و دارو خواهیم داشت و در آینده با تورم فزاینده‌ای روبرو خواهیم بود. در چنین شرایطی اگر مردم احساس کنند که دولت و آقای روحانی با اجازه مقامات دیگر کشور با این پیشنهاد با اصول حرفه‌ای دیپلماسی برخورد می‌کند، آرامش روانی پیدا می‌کنند.

وی تصریح کرده است: از طرف دیگر، از دیدگاه بلندمدت نیز باعث می‌شود که فعالان اقتصادی در عرصه بین‌المللی، شرکت‌های بزرگ و بانک‌های بین‌المللی بتوانند با ما همکاری کنند. اگر باب دیالوگ بین ایران و آمریکا باز شود، روند کاملا برعکس خواهد شد. در واقع اکنون در شرایطی هستیم که کانال‌های ارتباطی ما با دنیا یکی پس از دیگری بسته می‌شود. اگر روند گفتگوها شروع شود و حداقل پالس‌های مثبت داده شود، روند شروع به معکوس شدن می‌کند. این اتفاق می‌تواند به ما کمک کند به طوری که باعث می‌شود هزینه‌های تامین مالی و مبادله در اقتصاد پایین بیاید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.