درخواست تاسیس شورای عالی امنیت غذایی / پرداخت مطالبات گندمکاران تا پایان مهر ماه
وزیر جهاد کشاورزی با پراهمیت دانستن امنیت غذایی در تمامی کشورها بر لزوم طراحی و برنامهریزیهای مشترک بین دو دستگاه تاکید کرد و گفت: باید یک شورای عالی امنیت غذایی نیز تاسیس شود و در آن برنامه ریزیهای لازم برای تامین انواع خوراک دامی و مواد غذایی مورد نیاز جمعیت کشور صورت بگیرد.
به گزارش تجارتنیوز ، داوود منظور، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با محمدعلی نیکبخت وزیر جهادکشاورزی دیدار و گفتگو کرد. مقرر شد صرفه جوییهای ارزی با مدیریت تولید خوراک دامی در اولویت همکاریهای مشترک دو دستگاه قرار گیرد.
در این دیدار که با حضور جمعی از معاونین دو دستگاه برگزار شد، وزیر جهاد کشاورزی ضمن اظهار رضایت از رویکرد حمایتی و تحول آفرین سازمان برنامه و بودجه در دوره جدید، نسبت به حل مسائل و برنامهریزیهای کارشناسی بوجود آمده ابراز امیدواری کرد.
منظور در جریان دیدار دوجانبه مذکور بر آمادگی سازمان متبوع خود برای تهیه طرحی مشترک با وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد که منجر به حذف واردات برخی از محصولات مانند کنجاله، سویا و نهادههای دامی و جایگزینی برخی خوراکهای دامی کم آب بر و پر بازده شده و از خروج بی رویه ارز جلوگیری کند.
در ادامه منظور به این نکته اشاره کرد که باید برنامه ریزیهای مشترکی انجام شود تا از تغییر کاربری زمینهای کشاورزی جلوگیری شده و اسکان جمعیت در نقاطی با زمینهای غیرمرغوب صورت بگیرد تا با برنامه ریزیهای کارشناسی از زمینهای کشاورزی صیانت شود.
در این جلسه وزیر جهاد کشاورزی با پراهمیت دانستن امنیت غذایی در تمامی کشورها بر لزوم طراحی و برنامه ریزیهای مشترک بین دو دستگاه تاکید کرد و گفت: باید یک شورای عالی امنیت غذایی نیز تاسیس شود و در آن برنامه ریزیهای لازم برای تامین انواع خوراک دامی و مواد غذایی مورد نیاز جمعیت کشور صورت بگیرد.
به نقل از تسنیم، در جلسه مذکور همچنین تصریح شد سازمان برنامه و بودجه کشور اراده جدی دارد تا مطالبات باقیمانده گندمکاران تا پایان مهرماه سال جاری پرداخت شود و در آینده با برنامهریزیهای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت، امنیت غذایی در کشور بیش از پیش تضمین شده و مایحتاج روزانه مردم با قیمت مناسب تامین شود.
در این جلسه مقرر شد آقایان خاوازی قائممقام و معاون برنامه ریزی جهاد و نیازی معاون فنی، امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه کشور، با برگزاری جلسات مشترک، مسائل فی مابین را هماهنگ و پیگیری کنند.
بخشی از آییننامه تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی
به منظور حفظ و ارتقای سلامت و بهبود کیفیت زندگی آحاد مردم، اتخاذ تدابیر مناسب، سیاستها و راهبردهای کلان در جهت رسیدن به این هدف و همچنین نهادینه کردن مدیریت، سیاستگذاری، ارزشیابی و هماهنگی در قلمرو سلامت همگانی و امنیت غذا وتغذیه، شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور برای گسترش هماهنگی و همکاریهای بین بخشی در موارد یاد شده تشکیل میشود و مصوبات آن پس از تأیید هیئت وزیران لازم الاجرا است.
اعضای شورای عالی عبارتند از :
۱ - رییسجمهور (رییس)
۲ - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (دبیر)
۳ - رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
۴ - وزیر آموزش و پرورش
۵ - وزیر جهادکشاورزی
۶ - وزیر بازرگانی
۷ - وزیر صنایع و معادن
۸ - وزیر رفاه و تامین اجتماعی
۹ ـ وزیر کشور
۱۰ـ وزیر دادگستری
۱۱ـ وزیر نیرو
۱۲ ـ وزیر ذی ربط حسب مورد
۱۳ - رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
۱۴ - رییس سازمان حفاظت محیط زیست
۱۵ ـ رییس سازمان تربیت بدنی
۱۶ - رییس سازمان نظام پزشکی کشور
تبصره ۱ ـ دعوت از سایر افراد متخصص برای شرکت در جلسات شورا بدون حق رای توسط دبیر شورای عالی مجاز است.
در صورت عدم حضور رییسجمهور در جلسه شورای عالی ریاست جلسه با معاون اول رییسجمهور خواهد بود.
وظایف شورای عالی عبارتند از :
۱ ـ ایجاد هماهنگی و سیاستگذاری در تمام موارد مرتبط به سلامت همگانی و امنیت غذایی و تغذیه
۲ ـ بررسی پیشنهادها و برنامه های راهبردی ارایه شده در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر دستگاههای اجرایی ذیربط درخصوص خدمات سلامتی و امنیت غذایی
۳ ـ بررسی آییننامههای اجرایی در زمینه گسترش همکاریهای بین بخشی در امر سلامت، امنیت غذایی و تغذیه
۴ ـ بررسی گزارش نظارت بر حسن اجرای سیاستهای اعلام شده و آیین نامه های مصوب و ارائه گزارش سالانه
نظرات