موضوعات داغ: # روسیه # کنکور # سوریه # آمریکا # آینده بازار طلا # ارز و طلا # ترافیک # بازار نفت

تامین ۵ تا ۱۰ درصد گوشت کشور از خارج

میوه تورم خوراکی ها در خرداد 1402 گوشت
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تنها ۵ تا ۱۰ درصد گوشت مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود، گفت: واردات گوشت آهو، شتر مرغ و شتر به کشور نداریم.

به گزارش تجارت نیوز، علیرضا رفیعی‌پور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه میزان کشتار روزانه دام اعم از گاو، گوسفند، شتر، بز و حیواناتی که به عنوان گوشت قرمز ذبح می‌شوند و طیور، در برخی ماه‌ها افزایش و گاهی کاهش دارد، گفت: درمجموع بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون راس دام در طول یک سال کشتار می‌شود.

۵ تا ۱۰ درصد نیاز کشور به گوشت قرمز از طریق واردات تامین می‌شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آمار ماهانه کشتار دام در کشور، گفت: بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار راس دام در ماه ذبح می‌شود و تغییر محسوسی در ماه‌های گذشته در این آمار نداشتیم. این دام‌ها از مبادی دامداری‌های کشور (روستایی، عشایری و صنعتی) تامین می‌شود.

رفیعی‌پور در مورد واردات دام زنده به کشور، گفت: دام زنده تنها در کشتارگاه مرزی سیستان و بلوچستان به صورت محدود کشتار می‌شود که این کشتار در آمار روتین داخلی برای مصرف روزانه محاسبه نمی‌شود.

وی ادامه داد: تنها حدود ۵ تا ۱۰ درصد نیاز کشور به گوشت قرمز از طریق واردات تامین می‌شود.

واردات گوشت گوسفندی تنها به صورت گرم است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه تنها در کشتارگاه مرزی پاکستان، دام زنده وارداتی کشتار می‌شود، گفت: گوشت قرمز به اشکال و در حجم‌های مختلف از کشورهایی همچون ازبکستان، قرقیزستان، روسیه، داغستان، مغولستان، هندوستان، ارمنستان، استرالیا، رومانی، برزیل و پاکستان که مورد تایید دامپزشکی است، وارد می‌شود.

رفیعی‌پور ادامه داد: گوشت قرمز گاو و گوساله به صورت گرم و منجمد از کشورهای مختلف وارد می‌شود؛ اما واردات گوشت گوسفندی تنها به صورت گرم صورت می‌گیرد.

تجارت گوشت شتر مرغ، شتر و بوقلمون در دنیا متداول است

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که «چه گوشت‌های دیگری جز گوشت گوسفندی، گاو و گوساله در دنیا مبادله می‌شود که ما واردات آن را نداریم؟» گفت: تجارت گوشت شترمرغ، شتر و بوقلمون در دنیا به‌وفور انجام می‌شود.

رفیعی‌پور با بیان اینکه در کشور مازاد تولید گوشت مرغ و آبزیان داریم، گفت: اما نیاز کشور به واردات گوشت قرمز در حدود ۵ تا ۱۰ درصد است.

ذخایر استراتژیک گوشت قرمز وارداتی برای شرایط بحران دیده شده است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به این سوال که «آیا واردات گوشت آهو به ایران داریم یا خیر؟» گفت: ما تقاضای واردات گوشت آهو نداریم.

رفیعی‌پور با بیان اینکه بسیاری از گوشت‌های وارداتی و منجمد به عنوان ذخایر استراتژیک است، گفت: اکثر مردم گوشت داخلی را مصرف می‌کنند و گوشت منجمد وارداتی به عنوان تنظیم بازار در پشتیبانی در ذخایر استراتژیک استفاده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ذخایر استراتژیک گوشت منجمد در سردخانه‌ها یکی از پیش‌بینی‌هایی است که وزارت جهاد کشاورزی برای تامین کالاهای اساسی در هر دیده است. معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی به دنبال این است که ما در حوزه تولید گوشت قرمز به مرحله‌ای برسیم که همانند گوشت مرغ به مازاد تولید برسیم و صادرکننده گوشت قرمز باشیم.

منبع: ایلنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی