به گزارش تجارتنیوز، از ریزش بازار سهام دو هفتهای میگذرد و شاخص کل سطح مقاومت قبلی خود را از دست داده و گمانههای زیادی برای شناسایی علت اصلی بازار سرمایه شکل گرفته است.
عرضههای اولیه یکی از پررنگترین دلایلی است که افت بازار سرمایه را در پی داشته است به عقیده کارشناسان بازار سرمایه انتخاب روش ترکیبی و عرضه به صندوقها رانت جدیدی را در بازار سهام ایجاد کرده و این موضوع در شکننده شدن وضعیت فعلی بازار نقش مهمی را داشته است.
البته جز عوامل درونی بازار سهام دستکاریهای خارج از بورس هم این روزها عامل مهمی در ریزش بورس بوده است. از نامشخص بودن سیاستهای ضدتورمی دولت تا تعیین تکلیف نشدن وضعیت برجام و مذاکرات
کارشناسانی مثل علی صادقین معتقدند، بازار سرمایه این روزها با ترس و نااطمینانی از متغیرهای کلان اقتصادی رو به رو شده و این موضوع تحلیل وضعیت بنیادی بازار سهام را با مشکل رو به رو کرده است.
مشخص نبودن بازار بدهی و نرخ سود بانکی را صادقین یکی از عوامل مهم ریزش و افت بازار سهام میداند به عقیده این کارشناس بازار سرمایه، مشخص نشدن نتیجه مذاکرات برجام و طول کشیدن آن در حال حاضر عاملی مهم در تحلیل ناپذیری بازار سرمایه است.
کدام گروهها با احیای برجام رشد میکنند؟
این کارشناس بازار سهام میگوید: با فرضه شکلگیری احیای برجام در کشور، انتظارات تورمی کاهش پیدا و اصلاح در نرخ دلار شکل میگیرد. پس در نتیجه صنایع واردات محور که از تحریمها تاثیر بسیار زیادی را برده بودند در این مقطع رشد خواهند کرد.
وی در این باره افزود: گروههای خودرویی، قطعهسازی، بانکها و نهادهای واسطهگری مالی از جمله صنایعی هستند که بعد از احیای برجام رشد میکنند. اما اگر برجام و مذاکرات به نتیجهای نرسد صنایع کامودیتی محور، پتروشیمی و کانیهای معدنی روند صعودی را خواهد داشت.
قیمتگذاری دستوری یا فضای باز اقتصادی؟
از زمان روی کار آمدن دولت جدید نااطمینانیهای زیادی در برخی از صنایع کشور شکل گرفته است. از جمله با قوت گرفتن ایده ساخت یک میلیون مسکن در چهار سال گمانههای مختلفی شکل گرفت مبنی بر آنکه دولت قرار است مصالح را ارزانتر از قیمت بازار از شرکتها خریداری کند و همین موضوع به ترس و نااطمینانی در بازار سرمایه منجر شد.
البته از همان ابتدا وزرای اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت مخالفت خود را با قیمتگذاری دستوری اعلام کرده بودند اما هنوز تکلیف صنعت سیمان و دیگر صنایع مهم در کشور مشخص نشده است.
با آنکه سیمان، فولاد و برخی دیگر از صنایع قرار است در بورس کالا خرید و فروش شوند و زمزمههای این تصمیم به گوش میرسد اما هنوز شدت عرضهها در بازار سهام کم نشده و شهد افت شاخص و گروههای بزرگ بازار سرمایه هستیم.
علی صادقین در این باره میگوید: در حال حاضر مبنا را برای سیاستهای دولت قیمتگذاری غیر دستوری و شفاف میگذاریم. زیرا قرار بر این است تا قیمتهای بازار از طریق بورس کالا مشخص شود و این موضوع در شفافیت بازار سهام و غیردستوری شدن آن تاثیر مهمی را دارد.
اما باید دید آیا دولت با رها کردن صنایع بزرگ کشور مثل خودروسازیها و فولاد کنار میآید یا قرار است همچنان در تعیین و کشف قیمت این محصولات دست داشته باشد؟
بازار تو مدت کوتاهی حدودا 3 ماه بالای 60 درصد مخصوصا تو نماد های شاخص ساز سود داد حالا یه اصلاح کوچیک 10 یا 15 درصد برای بازار لازم بود تا با قدرت بیشتری به مسیر صعودی ادامه بده.نمیدونم چرا توقع سهامداران اینقدر بالاست
مرگ بر نیرنگ تان بیشرف ها اگر برجام سر بگیرید بازار منفی اگر برجام تحقق پیدا نکند بازم منفی،،،رئیسی مطمین باش این راه به پایان نمیبری بخور قوه الهی تا ماهی آینده مردم میفهمند چه بلایی سرشون آوردی تا چند ماه اینده تو خیابان وعلیه ات شعار دادن
همینطور که ملت در بورس سر کار هستن
جامعه جهانی هم در پیوستن ایران به اف ای تی اف و بازگشت به برجام توسط ایران
سر کاره
اینها هم فهمیدن که سهامداران طبل تو خالی هستند هر کاری که قبلاً نکرده بودن حالا دارن با سرمایه مردم میکنند.مثل رانتی که برای صندوقها درست کردن مثل قیمت بالا برای عرضه اولیه مثل ضرر دادن صندوقها که اینقدر سنگ شون به سینه میزنند مثل ده ماه سرمایه مردم قفل در صف فروش و…..
برجام نوعی بازی است برای ملت شریف
هدف تامین سرمایه برای بودجه کشور بود که در سال گذشته به نتیجه رسید
قیمت خگستر پارسال مرداد۱۳۰۰ بود الان هست ۲۵۰ تو ک… نت ۶۰ درصد رشد کرده تا کلاس چندم خوندی …
عوامل ریزش بازار سرمایه از دیدگاه اینجانب حقیر با 30 سال تجربه کاری درخریدوفروش اوراق بهادار
1-عدم استراتژی صحیح در بازار سرمایه کشور
2- بی اعتمادی (مردم فریبی به بازارسرمایه)
3-انجام وظایف دستوری از بالادستی
4-رانت جدید در عرضه اولیه ترکیبی
5-عدم تجربه و تصمیم گیری های غلط در حیطه ریاست سازمان بورس اوراق بهادار
6-چشم انداز مبهم بازار سرمایه (چه با برجام چه بی برجام)
7-دستکاری های دستوری در قیمت و دسترسی های آنلاین
8-استمرار عدم ارتباط با سرور مرکزی جهت خریدوفروش آنلاین (بصورت دستوری )
9-وجودبازیگردان های رانتی درسازمان بورس اوراق بهادار
10-کاهش ارزش ثروت ملی ملت در بازار سرمایه
سلام و عرض ادب ببینید مشکل همینه دیگه که فکر میکنیم چون تجربه بالایی داریم ضرر نباید بکنیم و وقتی ضرر میکنیم همه رو مقصر میدونیم.چون اطلاعات و اموزش کمی طی این سالیان دیدیم.بازار از یک میلیون و صد تا یک میلیون پانصد بالا رفت ولی سود نکردید.اموزش و فقط اموزش
دوستا دیروز هم گفتم شاخص الکیه بخدا قسم سهمها رو دارن ذره ذره جمع میکنن دیروز یه مثال زدم امروز هم یک مثال دیگه میزنم نماد وصنعت تا قبل از سال ١۴٠٠ حقوقی به این نماد حتی نگاه هم نمیکرد ولی امسال داره ذره ذره و هر روز میخره عزیزان تحمل داشته باشید نزارید شکستتون بدن
مگه این دولت غیر از احیای برجام و تصویب لوایح fatf چاره دیگه ای داره؟
اصلا اینارو نگه داشتن که این دولت ازشون برخوردار بشه و گشایش اقتصادی تو این دولت که مورد تایید همه ارکان نظام هست اتفاق بیفته
چه بخان و چه نخان حتما این دوتا رو مجبورن نهاییش کنن وگرنه دولت باید اعلام ورشکستگی بکنه
در یک کلام . سهامداران باید بدانند بورس مرد ، و چون بی کس هست روز پنجشنبه مراسم رسمی تدفین و خاکسپاری را برای همیشه برگزار کنیم.
صد رحمت به کازینو. این جا فیل با پشه روبرو هست. سهامدار خرد با آورده چند میلیونی در برابر سهامدار عمده با آورده چند صد میلیاردی .
بله سهامدار خرد پولش کمتره ولی تعدادشون خیلی بیشتره و در مجموع نقدینگی در جریان حقیقی ۳ برابر نقدینگی حقوقی است و اگر درست و هماهنگ معامله کنند و گول نخورند میتوانند قیمتها در بازار بورس را کنترل کنند
آقای محترم همین تعداد زیاد سهامدار حقیقی مانع از این میشه که متحد باشند همیشه در یه خانواده ایی که دو برادر باشن با هم خوشحال و پشت هم میمونن ولی اگه چهار تا باشن دوتا دوتا با هم حرف نمی زنند
بله تعدادشون بیشتر هست ولی حرف اول مقدار پولی هست که تو بازار جریان داره که اکثر حقیقی ها با 7 یا 8 میلیون وارد بازار شدن.
اینها که دیسلایک دادن یا حقوقی هستند که از آگاهی سهامداران حقیقی ناراحت میشند یا سهامداران حقیقی هستند که اعتماد به نفس و حس همکاری با سهامداران دیگر را ندارند و خودخواهانه معامله میکنند