کد مطلب: ۵۸۱۳۴۳

بررسی تاثیر مثبت و منفی آزادسازی واردات خودرو

نمادهای خودرویی بعد از آزادسازی واردات خودرو چه می‌شوند؟

نمادهای خودرویی بعد از آزادسازی واردات خودرو چه می‌شوند؟

طرح آزادسازی واردات خودرو چند روز گذشته در صحن علنی مجلس به تصویب رسید. اما مجمع تشخیص مصلحت نظام با این طرح مخالفت کرد و فعلا در حالت تعلیق قرار گرفته است. این طرح تاثیری بر سهام خودرویی‌ها می‌گذارد؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، طرح آزادسازی واردات خودرو چند روز گذشته در صحن علنی مجلس به تصویب رسید. اما مجمع تشخیص مصلحت نظام با این طرح مخالفت کرد و فعلا در حالت تعلیق قرار گرفته است.

به عقیده بسیاری از کارشناسان با آزادسازی واردات خودرو، قیمت خودرو در داخل کشور به سمت واقعی شدن حرکت می‌کند و اتفاقا سدی در برابر رقابت خودروهای داخلی نیست. اما اگر این طرح به مرحله اجرا برسد چه تاثیری بر سهام خودرویی می‌گذارد؟

نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر طرح آزادسازی واردات خودرو بر گروه خودرویی به تجارت‌نیوز گفت: طرح آزادسازی واردات خودرو در همان ابتدای راه موجی از واکنش‌های مثبت و منفی را در بین فعالین اقتصادی و از جمله جامعه سهامداران گروه خودرویی ایجاد کرد. طرحی که به نظر می رسد تا تصویب و ابلاغ نهایی ،مسیر سخت و پرفراز و نشیبی را پیش رو دارد‌ و در همین ابتدای راه برگ برنده آن که واردات خودروی دست دوم بود حذف شد! اما در صورت تصویب به همین شکل، دو تاثیر غیرهمسو بر گروه خودرویی و قطعه‌سازان خواهد داشت.

میرزایی می‌گوید: تاثیر مثبت آن ناشی از بندی است که یکی از شروط واردات خودرو را ارز ناشی از صادرات خودرو و یا قطعات می‌داند و این امتیاز را برای شرکت های داخلی ایجاد کرده و طبیعتا با توجه به سود جذاب احتمالی واردات، تاثیر قابل توجهی بر صورت‎های مالی خودروسازان و زیر مجموعه‌های آنها خواهد گذاشت.

وی درباره تاثیر منفی این موضوع گفت: تاثیر منفی اما به دلیل باز شدن پای رقبای خارجی (از جمله چینی‌های ارزان قیمت) به بازار بکر ایران و رقابت قیمتی با تولیدات داخلی است موضوعی که البته در دهه های گذشته خودروسازان با بخش‌بندی محصولات همواره مدیریت کرده بودند و طبق توافقات بالادستی، مقرر شده بود خودرو سگمنت لوکس، وارد شده و محصولات رده پایین قیمتی (با هدف حمایت از تولید داخل) ، منحصرا در داخل تولید شوند. موضوعی که باید دید این بار نیز تکرار خواهد شد؟

شورای رقابت بلای جان واردات خودرو؟

این کارشناس بازار در بخش دیگری گفت: برآیند این دو تاثیر متضاد، جهت حرکتی خودروسازان را در بورس مشخص می‌کند برآیندی که بیشتر به جهت سرازیری متمایل است .
همچنین یک ابزار کنترلی مهم نیز در اختیار شورای رقابت قرار گرفته است که سقف تعداد خودرو را هر ۶ ماه تعیین کند، شورایی که پیشتر چندان حریف خودروسازان نمی‌شد و اینبار نیز درصورت کم کردن سقف واردات ، عملا این طرح را می‌تواند در اجرا عقیم نماید.
وی تاکید کرد: تحلیل یک صنعت و یا سهم نیاز به بررسی همه جانبه در محورهای گوناگون دارد. به عنوان مثال در صنعت خودرو ، "برجام" و "ورود به بورس کالا" در کنار موضوع این بحث جز مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار هستند.

آخرین اخبار بازار سهام را در صفحه بورس تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • سید

    مجمع که قرار نیست نظر بده، چطوری مخالفت کرده ؟

  • ناشناس

    شورای نگهبان قراره نظر بده نه مجمع، آقای میر سلیم هم فقط نظر مخالف خودشو گفته

  • ناشناس

    واردات ماشین یک میلیاردی چه کار به ماشین ۳۰۰ میلیونی داره. مگه سه سال پیش واردات آزاد بود کسی ۲۰۶ و پارس و تیبا نمیخرید؟؟ اتفاق جدیدی نیست این موضوع پس نتیجه هم جدید نیست. بورس کالا بهترین نتیجه رشد سهام خودرویی خواهد بود.

  • ناشناس

    معلوم نیست مملکت چند صاحب داره یکی میگه وارد کنید آون یکی وتو میکنه

  • بهروز طراری نیگجه

    این عکس اول خبرهای اقتصادی عکس یه زنه خیلی زشته با خنده چندش آور با دیدنش روزم خراب میشه عوضش کنید لطفا

  • سعید

    این مملکت درست بشونیست که نیست

  • ناشناس

    سلام خدمت دوستان .اون نهادهایی که با آزادسازی خودرو مخالفت میکنن از کله پا کردنش سود شخصی میبرن وبه فکر مردم نیستن.

  • ناشناس

    بدبخت مردم باید گاری سایپا ایران خودرو رو سوار بشند همه دنیا همه نوع ماشین هست چرا ایران ماشینها ی خارجی نداشته باشه یعنی مردم ایران لیاقتشان پراید فرقنه پس از چین هم وارد نکنید اهن پاره هارا

  • ناشناس

    اگه نماینده های مجلس نماینده اکثر مردم هستن دلیل نداره شورای نگهبان و تشخیص مصلحت نظرخودشون برکل ملت تامین کنند بزارید مردم کالا با کیفیت بخرن بخدا گناه دارن

  • ستار

    بهترین طرح واگذاری ایران‌خودرو و سایپا از طریق مزایده به شرکت‌های خارجی مثل تویوتا غیره که اولاً نیروی انسانی افزایش حقوق خواهند یافت دوما مبلغی به صورت ثابت دلاری به خزانه کل کشور واریز خواهد شد سوما صادرات به کشورهای منطقه از طریق ایران انجام خواهد شد چهارما دست دلال قطع خواهد شد پنجما ایرانی‌ها ماشین های با کیفیت بالا با قیمت مناسب سوار خواهند شد شیشما تصادفات رانندگی و هزینه مجروحین و بیمارستان کم خواهد شد هفتما ورود شرکتهای بین‌المللی با توجه به سرمایه‌گذاری در بخشهای مختلف وسود شرکتهای مختلف علاوه بر حل معضل بیکاری سایه ناامنی و جنگ کاهش میابد و دلایل بسیار دیگر وجود دارد وهمه این‌ها را خود دولتمردان ایران می‌دانند اما همیشه بر خلاف پیشرفت حرکت می‌کنند