به گزارش تجارتنیوز، حسین عبده تبریزی، اقتصاددان در جلسهای در محل موسسهی عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی با عنوان «آسیبشناسی وضعیت مسکن» به تحلیل بازار مسکن پرداخت.
وی ریشه نابهسامانی در حوزه مسکن را در اصطکاکها، غیرقابل تجارت بودن، گرانی، ناهمگنی و کندی واکنش عرضه به تحولات تقاضا ارزیابی کرد.
به گفته وی، در نیمه اول سال 2017 رتبه مسکن ایران در بین 95 کشور جهان از نظر نسبت قیمت یک خانه میانقیمت به درآمد در دسترس یک خانواده میان درآمد، 67 و از نظر میزان استطاعت مالی یک خانواده واقع در دهکهای میانی درآمد برای بازپرداخت وام رهنی یک خانه میانقیمت جایگاه 90 است.
عبده تبریزی آماری به نقل از مرکز آمار ایران از جمعیت و مسکن آمار داد و گفت:بر این اساس تعداد خانوارهای کشور در سال 95 حدود 24 میلیون است اما تعداد واحد مسکونی با احتساب خانههای خالی و دوم معادل 27 میلیون و 500 هزار واحد است.
وی عنوان کرد: در کشور متوسط سهم زمین از قیمت مسکن در مقایسه با دیگر کشورها بسیار بالاست. سهم زمین از قیمت مسکن در نقاط متراکم شهری در حدود 60 درصد است و در مورد مسکن لوکس این سهم حتی به 80 درصد هم میرسد. این در حالی است که در دنیا تنها در برخی از شهرها و مراکز مالی و تجاری بسیار ویژه مانند هنگ کنگ و در کشورهای کوچک و پرجمعیتی مانند ژاپن که به علت کمبود زمین سعی دارند بستر دریا را به زمین قابل سکونت تبدیل کنند، سهم زمین از قیمت واحد مسکونی تا این حد بالاست.
عبده تبریزی عدم حضور توسعهگران در کشور ایران را علتی اعلام کرد که عرضه زمین شهری به هیچ عنوان پاسخگو تقاضای فزاینده آن نباشد. آنطور که وی اظهار کرده کمبود عرضه زمین شهری به خوبی در تراکم بسیار بالا کلانشهرهای کشور و علیالخصوص در تهران نمایان است و این شهر در میان 100 شهر اول پرجمعیت دنیا دوازدهمین شهر است.
وی در خصوص مشکلات بازار زمین تصریح کرد: هجوم سرمایه به سمت بازار زمین، توازن بازارها را به نفع زمین تغییر داده و سرمایه را در زمین انباشت و بلوکه میکنند. این پدیده باعث از دست رفتن فرصتهای سرمایهگذاری در بخشهای مولد و اشتغالزای اقتصاد کشور میشود و سرعت گردش پول در اقتصاد کشور را کاهش میدهد. رانت موجود در زمین شهری نیز یکی از موضوعات اصلی در اقتصاد شهری است.
این اقتصاددان اصلیترین مسائل مسکن را قیمت زمین و سوداگری در این بخش، ضعف قوانین، ضعف بازار رهن و حجم بالای مسکن نامناسب اعلام کرده است.
وی اشکال دخالت دولت در حوزه مسکن را در وضع مقررات، اخذ مالیات، اعطای یارانه به بعضی فعالیتها، مالکیت مستقیم، مشارکت در سرمایهگذاری شهری و ارائه خدمات تشریح کرد
در هرم مازلو نیازهای انسانها از جمله مسکن پوشاک و خوراک مقدمه و زیربنای اولیه برای مراتب بعدی یعنی پویایی ، رشد و تعالی افراد در جوامع میباشند. ولی متاسفانه با مدیریت موجوده هیچگونه امید یا چشم انداز مدون و اصولی برای رفع نیازهای اولیه ذکر شده برای نسل جوان وجود نداشته و ندارد،که علت را بایستی از مسولان و یا از خودمان !بپرسیم چرا اینگونه است ؟
مسکن گرون
دارو گرون
درمان گرون
خودرو گرون
مواد غذایی گرون
…………….
بعد مگین چرا جوانان ازدواج نمیکنن
من شخص به جوانان هم سن سال خودم
میگم خودتون درگیر سختی های زندگی نکنید
با این وضعیت قید ازدواج رو بزنید. وسلام
دروغ میگی من نظری نداده بودم
دلیل اشفته بازاری مسکن ، دولت ، نمایندگان مجلس ، دلالان و مشاوران املاک شیاد ، و رانت خوران و ربا خوران و بانکها میباشند.
باید ی جوری مردم سرگرم و حیرون باشن تا …
سلام تمامی شغلها به مسکن ختم میشه وقتی مسکن راکد میشه کل اقتصاد میخوابه زمین که گرونه یک طرف مصالح ساختمانی که بدتر حالا شخصی زمین داره یاخریده میخاد بسازه شهرداری وسایر ارگانها کاری با طرف میکنند که
طرف از زندگی سیر بشه چه بخواد ساخت وساز انجام بده و
بخاطر همین مردم سعی میکنند باهمون چیزی که هست سر کنند ودست به آجر نزنند
گره کور اینکار دست شهرداریها وارگانهای مربوطه به خدمات ساختمان هست آب وبرق وگاز
اگه دربخشهایی که جز ارازی مسکونی یا صنعتی هستن به جای اینکه به افراد سرمایه گذار فرصتهای تشویقی داده بشه مردم میسازند ولی هم اکنون تنها حرف مردم اینه
هر کی رو میخوایید نفرین کنید درگیر ساخت وساز یا تیشه بنا کنید نمونش ساختمانهای نیمه کاره رهاشدس که طرف دیگه سرمایه ای نداره ادامه بده یا درگیر یکی از ارگانها شده. پشت میز نشین خبر از سرمایه به دام افتاده
سرمایه گذار نداره وفقط حرف خودش رو میزنه وحرکت تاخیری میزنه وگذشت زمان سرمایه گذار رو دلسرد میکنه ونتیجش این میشه تولید مسکن کم میشه واونی هم که عرضه میشه بسختی عرضه میشه چون بسختی ساخته شده
می تونن ولی خوب دلشون نمی خواد زمین های خودشون ارزون بشه
اون کس که باید کاری در این مقوله انجام بده نمیده. چون نمی خواد. زمین رو جیره بندی کردن برای کی. وقتی امسال جووونایی مثل من بمیریم میخوان بدن به ما که بریم توش بخوابیم رحمون شاد.
خسته نباشی غیب گفتی ها .اینارو کسی نیست ندونه .راهکار بدین به جای این حرفا