خبر مهم:

کد مطلب: ۳۵۳۲۱۶

شافعی عنوان کرد:

تصمیم‌گیران اقتصادی از دانش توسعه‌ای کافی برخوردار نیستند

تصمیم‌گیران اقتصادی از دانش توسعه‌ای کافی برخوردار نیستند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران گفت: اقتصاد کشور به دلیل عدم وجود دانش نظری کاربردی هیچگاه در راه توسعه نبوده و باید پذیرفت که تصمیم گیران از دانش توسعه ای کافی برخوردار نبوده اند.

به گزارش تجارت‌نیوز، غلامحسین شافعی در جلسه امروز هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با ابراز تاسف از حادثه اخیر تروریستی در سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد کشور به دلیل عدم وجود دانش نظری کاربردی هیچگاه در راه توسعه نبوده و باید پذیرفت که تصمیم‌گیران از دانش توسعه‌ای کافی برخوردار نبوده‌اند.

رییس اتاق بازرگانی ایران افزود: یا متوجه نبودیم یا دانش کافی نداشتیم که این راه را طی کرده‌ایم و اکنون باید از نخبگان و صاحبان دانش و تجربه و فعالان اقتصادی بهره بگیریم.

وی تصریح کرد: ریشه اصلی مشکلات کشور عدم بهره‌گیری از نخبگان و افراد صاحب صلاحیت در اقتصاد کشور است؛ البته مشکلات اقتصادی ریشه‌های دیگری هم دارد.

شافعی گفت: اثربخشی نخبگان در مرحله‌ای موثر خواهد بود که تصمیم‌های کشور با نظر جمعی از نخبگان اتخاذ شود و البته استفاده انفرادی از نخبگان نمی‌تواند موفقیت راهبرد توسعه را تضمین کند و تصمیمات باید برآیند جمع خرده مشورت‌ها باشد.

وی اظهار کرد: برآیند خرده دانش‌ها باید با کنار گذاشتن از دیدگاه‌های جزیره‌ای سیاسی منجر به تصمیمات اساسی شود؛ این در حالی است که تا زمانی که اقتصاد را اصلاح نکرده و در مسیر توسعه واقعی قرار نگیرد، امنیت هم در خطر است و باید در ساختار فعلی تصمیم گیری تجدیدنظر صورت گیرد.

شافعی گفت: از بخش‌های صنعتی و کشاورزی نمی توان انتظار توسعه داشت و البته در بخش خدمات نیز این انتظار برای محور قرار گرفتن در توسعه راه به خطا بردن است و در حوزه هدفمندی یارانه‌ها نیز به خطا رفته‌ایم. دانش توسعه ای لازم را هیچگاه نداشته‌ایم و به تاخیر انداحتن تصمیم در اصلاح، حتما ما را پشیمان خواهد کرد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: امروز کشور با انواع شوک‌های درونی و بیرونی مواجه بوده و سالهاست در معرض نابسامانی‌های اقتصادی قرار داریم و تمهیدات لازم و اساسی اندیشیده نشده است. سرمایه اجتماعی اکنون در حال کاهش و فقر و اختلاف طبقاتی در حال افزایش است. آنچه امروز بیش از اقتصاد ما را تهدید می‌کند، موضوع سقوط اخلاقی در جامعه است.

شافعی گفت: عدم اعتماد می‌تواند به ضدعملکرد مناسب تبدیل شود، در غیر اینصورت هرگونه اقدامی هر چند صحیح نمی‌تواند به ثمر برسد و باید اعتماد را به بخش تولیدی کشور برگرداند.

وی افزود: انتخابات اتاق ایران فرصتی برای تجدید قوای کشور است و مسئولیت فعالان اقتصادی را بیشتر می‌کند، پس انتخابات مجالی برای حضور نمایندگان کارآمد در تصمیمات سرنوشت ساز اقتصادی است و دستان کم رمق تولید بیش از هر زمان دیگری چشم به نمایندگان کارآمد دارد و بنابراین همه باید در انتخاباتی سالم مشارکت کنند.

شافعی ابراز امیدواری کرد که انتخابات بسیار پرشور برگزار شود.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • علی

    این که مشخص بود وقتی تولید خودرو نیست نباید قیمت کارخانه رو افزایش داد باعث افزایش شدید خودرو در بازار میشه