موضوعات داغ: # مذاکرات # ارزش معاملات بورس # اجاره‌بهای مسکن # قیمت خودرو # قیمت ارز # نرخ بیکاری # قیمت سکه # قیمت دلار
«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

تلاطم در بازار خودروهای مونتاژی/ هیجانات دلاری در بازار تخلیه شد

با انتشار اخبار مربوط به احتمال بهبود روابط دیپلماتیک و روند کاهشی نرخ ارز، بازار خودروهای مونتاژی نیز همانند خودروهای داخلی دستخوش تغییراتی شده است.

به گزارش تجارت نیوز، نوسانات خودروهای مونتاژی نسبت به خودروهای داخلی کم‌دامنه‌تر بوده و بازار خودروهای مونتاژی توانسته مقاوت بیشتری نسبت به ریزش نرخ دلار نشان دهد.

بازار خودرو در ایران آینه‌ای‌ است که در آن می‌توان پیچیدگی‌های ساختاری اقتصاد، تنش‌های سیاست‌گذاری و تلاطم‌های انتظارات عمومی را به‌خوبی مشاهده کرد.

در این روزها که هر متر مکعب هوا در کشور بوی رکود تورمی به خود گرفته، قیمت خودروهای مونتاژی در یک روند پرابهام، گاه کاهش و گاه افزایشی چند ده میلیون تومانی پیدا می‌کند.

در میان این نوسانات، نه خریدار می‌داند چه تصمیمی بگیرد نه فروشنده اطمینانی به فردای بازار دارد. تاکنون تنها برندگان این بازار دلالان و سودجویان هستند که بازار خودروهای مونتاژی را تا حدی از روند نزولی سایر خودروها محفوظ نگه‌ داشته‌ و به انتظار نتایج منفی مذاکرات نشسته‌اند.

این بی‌ثباتی پنهان تنها در ظاهر سکوت‌آلود بازار آشکار نمی‌شود، بلکه در لایه‌های پنهان تصمیم‌سازی‌های کلان اقتصادی و انفعال سیاست‌های تنظیم‌گرانه نیز به‌روشنی موج می‌زند.

صعود برخی خودروهای مونتاژی در میانه رکود

با بررسی قیمت‌ محصولات شرکت‌های مدیران خودرو، کرمان موتور، بهمن موتور و سایر برندهای مونتاژ داخل، نکته‌ای که بی‌درنگ جلب توجه می‌کند شکاف عمیق بین بهای کارخانه‌ای و نرخ بازار آزاد برخی خودروهاست. این خودروها همان خودروهایی هستند که از ریزش نرخ دلار جان سالم به در برده و در میان تلاطم‌های سرخ معاملات خودرو، سر سبز برون آورده‌اند.

برخی از محصولات مونتاژی مانند فیدلیتی پرستیژ، خانواده آریزو و برخی از محصولات اکستریم در روز جاری خلاف جریان بازار حرکت کرده و دستخوش افزایش قیمت شده‌اند.

رکورد بیشترین افزایش قیمت روز جاری را خانواده فیدلیتی پرستیژ گروه بهمن کسب کرده و هر دو محصول فیدلیتی با رشد 90 میلیون تومانی از سردمداران بیشترین صعود روز خونین بازار خودرو هستند.

پس از فیدلیتی، بیشترین افزایش قیمت خودروهای مونتاژی در میان خودروهای گروه مدیران خودرو به چشم می‌خورد. آریزو 6 جی‌تی با افزایش قیمت 60 میلیون تومانی به قیمت دو میلیارد و 235 میلون تومان صعود کرده است. محصول دیگر این شرکت که سود خوبی از آن مالکان خود کرده اکستریم TXL است که با رشد 45 میلیون تومانی به قیمت سه میلیارد و 950 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

رشد این محصولات در حالی رخ داده که شاخص‌های بازار حاکی از رکود در معاملات بوده و اوضاع سیاسی کشور در فضایی پرابهام فرو رفته است.

بنابراین می‌توان چنین نتیجه گرفت که این صعودهای محدود می‌تواند ناشی از سودجویی دلالان، عرضه محدود، تبلیغات هدفمند یا انتظارات تورمی موضعی‌ است که گاه در بازار خودرو با سرعتی فراتر از واقعیت اقتصادی شکل می‌گیرد.

بیشترین واکنش‌ خودروهای مونتاژی به ریزش دلار

در شرایطی که بازار خودروهای مونتاژی مقاومت خوبی در برابر کاهش نرخ دلار نشان داده و روند نزولی خودروهای مونتاژی دامنه کمتری نسبت به خودروهای داخلی داشته است، برخی از محصولات مونتاژی با شدت بیشتری به سمت نرخ نزولی پیش رفته و در این فضای پرابهام، ریسک زیادی به معاملات خودروهای مونتاژی وارد کرده‌اند.

در میان بیشترین ریزش محصولات مونتاژی بار دیگر نام محصولات بهمن و مدیران خودرو به چشم می‌خورد.

تیگو 8 پرومکس سردمدار روند کاهشی در بازار خودروهای مونتاژی است که قیمت آن با کاهشی 80 میلیون تومانی به سه میلیارد و 630 میلیون تومان رسیده است.

پس از تیگو نوبت به محصول کارکرده گروه بهمن یعنی فیدلیتی می‌رسد. فیدلیتی هفت‌نفره با کاهش 66 میلیون تومانی به قیمت دو میلیارد و 220 میلیون تومان تنزل پیدا کرده است.

محصول دیگری از خودروسازان بم که در جایگاه سوم بیشترین کاهش قیمت بازار خودروهای مونتاژی ایستاده، فونیکس FX AWD است که با کاهش 55 میلیون تومان در محدوده قیمت دو میلیارد و 700 میلیون تومان برای فروش گذاشته شده است.

کارشناسان بر این باورند که بازار خودرو ایران در انتظار نتایج مذاکرات به سر می‌برد و سرانجام این گفت‌وگوها مسیر آینده بازار را روشن می‌کند.

هرچند بازار خودروهای وارداتی در برابر کاهش نرخ دلار مقاومت زیادی نشان داده و هیجان کمتری در آن حاکم است، اما در صورت اخبار مثبت از مذاکرات، بازار خودروهای مونتاژی با افت قیمت مواجه می‌شود. همچنین نشر هرگونه اخبار منفی می‌تواند این بخش از بازار خودرو را به سطح قبلی بازگرداند.

زمانی‌ که سیاست‌گذار از مسیر قاعده‌مندی خارج شود، بازار نیز مهارناپذیر می‌شود. اکنون بیش از هر زمان دیگر نیاز به تعادل‌سازی میان منافع تولیدکننده، مصرف‌کننده و سیاست‌گذار حس می‌شود.

بازاری که تپش‌هایش با بی‌نظمی بالا و پایین می‌شود، نمی‌تواند امیدی به آینده اقتصادی جامعه ببخشد. تنظیم هوشمند، نگاه سیستمی و خودداری از سودجویی سه ضلع گمشده‌ای است که نبودشان بازار را به نقطه فعلی رسانده است.

نام خودرو قیمت بازار به تومان درصد و میزان تغییرات
X22 پرو دستی ۱,۰۶۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۱.۸۵%‏)-۲۰,۰۰۰,۰۰۰
X33 کراس (دستی) ۱,۱۱۵,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۲.۱۹%‏)-۲۵,۰۰۰,۰۰۰
X33 کراس (اتوماتیک) ۱,۲۹۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۲.۲۷%‏)-۳۰,۰۰۰,۰۰۰
X55 پرو ۱,۷۳۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۲.۶۴%‏)-۴۷,۰۰۰,۰۰۰
آریزو 5 اسپورت ۱,۶۲۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎۱.۸۹%‏)۳۰,۰۰۰,۰۰۰
آریزو 6 پرو ۱,۹۳۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎۱.۲۱%‏)۲۳,۰۰۰,۰۰۰
آریزو6 جی‌تی ۲,۲۳۵,۰۰۰,۰۰۰ (‎۲.۲۹%‏)۵۰,۰۰۰,۰۰۰
آریزو 8 ۳,۰۸۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎۰.۳۳%‏)۱۰,۰۰۰,۰۰۰
تیگو7 پرمیوم ۲,۴۴۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۱.۰۵%‏)-۲۶,۰۰۰,۰۰۰
تیگو7 پرومکس ۲,۷۲۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۰.۹۱%‏)-۲۵,۰۰۰,۰۰۰
تیگو7 پرومکس AWD ۲,۸۱۵,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۰.۸۸%‏)-۲۵,۰۰۰,۰۰۰
تیگو7 پرو (هیبرید) ۲,۶۷۷,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۰.۶۷%‏)-۱۸,۰۰۰,۰۰۰
فونیکس FX ۲,۵۲۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۰.۷۹%‏)-۲۰,۰۰۰,۰۰۰
فونیکس FX AWD ۲,۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۲.۰۰%‏)-۵۵,۰۰۰,۰۰۰
تیگو 8 پرومکس (IE) ۳,۶۳۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۱.۸۹%‏)-۷۰,۰۰۰,۰۰۰
اکستریم LX ۳,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎۱.۳۵%‏)۴۰,۰۰۰,۰۰۰
اکستریم TXL ۳,۹۵۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎۱.۱۵%‏)۴۵,۰۰۰,۰۰۰
اکستریم VX ۴,۹۰۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۰.۶۱%‏)-۳۰,۰۰۰,۰۰۰
بک X3 ۱,۳۶۵,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۱.۵۲%‏)-۲۱,۰۰۰,۰۰۰
جک J4 ۱,۰۳۵,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۲.۳۶%‏)-۲۵,۰۰۰,۰۰۰
جک EJ7 ۱,۳۲۳,۰۰۰,۰۰۰ (‎۰.۵۳%‏)۷,۰۰۰,۰۰۰
کی‌ام‌سی J7 ۱,۹۲۶,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۰.۷۲%‏)-۱۴,۰۰۰,۰۰۰
کی‌ام‌سی A5 ۱,۸۹۱,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۰.۹۹%‏)-۱۹,۰۰۰,۰۰۰
کی‌ام‌سی X5 ۱,۹۸۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۰.۲۵%‏)-۵,۰۰۰,۰۰۰
رسپکت 2 ۱,۶۱۴,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۰.۶۲%‏)-۱۰,۰۰۰,۰۰۰
فیدلیتی (5 نفره) ۲,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۲.۶۵%‏)-۶۰,۰۰۰,۰۰۰
فیدلیتی (7 نفره) ۲,۲۲۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۲.۸۹%‏)-۶۶,۰۰۰,۰۰۰
فیدلیتی پرستیژ (5 نفره) ۳,۱۵۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎۲.۹۴%‏)۹۰,۰۰۰,۰۰۰
فیدلیتی پرستیژ (7 نفره) ۳,۲۳۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎۲.۸۷%‏)۹۰,۰۰۰,۰۰۰
دیگنیتی پرایم ۲,۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۱.۸۷%‏)-۴۰,۰۰۰,۰۰۰
دیگنیتی پرستیژ ۲,۷۱۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۰.۷۳%‏)-۲۰,۰۰۰,۰۰۰
بستیون T77 ۱,۹۱۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎۰.۷۴%‏)۱۴,۰۰۰,۰۰۰
هونگچی H5 ۳,۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎۲.۲۱%‏)۸۰,۰۰۰,۰۰۰
هاوال H6 ۳,۰۳۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎۰.۳۳%‏)۱۰,۰۰۰,۰۰۰
کوراندو (تیپ 1) ۲,۷۱۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎۰.۳۷%‏)۱۰,۰۰۰,۰۰۰
کوراندو (تیپ 2) ۲,۸۴۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۰.۳۵%‏)-۱۰,۰۰۰,۰۰۰
بی‌وای‌دی سانگ ۴,۰۴۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۱.۴۶%‏)-۶۰,۰۰۰,۰۰۰
لوکانو L7 ۲,۹۳۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۱.۱۸%‏)-۳۵,۰۰۰,۰۰۰
لاماری ایما ۲,۳۸۵,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۰.۴۲%‏)-۱۰,۰۰۰,۰۰۰
لاماری هیبرید ۲,۸۲۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۰.۵۳%‏)-۱۵,۰۰۰,۰۰۰
فردا SX5 ۱,۵۴۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۰.۹۶%‏)-۱۵,۰۰۰,۰۰۰
فردا T5 ۱,۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۱.۱۰%‏)-۲۰,۰۰۰,۰۰۰
فردا 511 ۱,۰۶۵,۰۰۰,۰۰۰ (‎-۲.۲۹%‏)-۲۵,۰۰۰,۰۰۰

برای مطالعه بیشتر گزارش «نخستین واکنش بازار خودروهای داخلی به افت قیمت دلار» را در تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی