به گزارش تجارتنیوز، تحریم و عدم پذیرفتن افایتیاف، حالا گریبانگیر کشور شده است و ایران مجبور است برای فروش نفت، دست به دامان تهاتر نفت شود. اما چرا ایران نفت و گازش را با مواد غذایی تهاتر میکند؟
سوخت ایران با چه کالاهایی تهاتر میشود؟
محسن رضایی، معاون اقتصادی دولت سیزدهم، هفته پیش ابلاغیهای در راستای حمایت از تهاتر نفت با کالا صادر کرد.
ایران پیش از این هم تجربه تهاتر کالا داشته است. برای مثال قرار بود در قبال نفت، لوازم خانگی از کرهجنوبی وارد کند. اما پس از چند ماه سردرگمی، یکی از اعضای اتاق مشترک ایران و کره، اعلام کرد که واردات لوارم خانگی از کره شایعه بوده است.
چند روز پیش بود که عبدالرزاق داود، سرپرست وزارتخانه بازرگانی پاکستان، در دیدار با جواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی ایران پیشنهاد داد برنج پاکستان با نفت و گاز ایران تهاتر شود. خبرگزاری رویترز هم قبلا ادعا کرده بود که روسیه، به دنبال عرضه گندم در ازای نفت ایران است.
آخرین کالایی که برای تهاتر با نفت ایران پیشنهاد شده، برنج است. پیشنهاد عجیب تهاتر نفت و گاز با برنج، درست یک روز قبل از خبر دپو شدن برنج در گمرگ ایران داده شد.
معاون امور فنی گمرک ایران دیروز اعلام کرد که چون تامین ارزی صورت نگرفته، ماههاست که برنج در گمرگ مانده و خراب شده است. اگر برنجهای وارداتی این قدر در گمرک ماندهاند که خراب شدند پس چرا ایران دوباره قصد دارد گاز و نفتش را با برنج تهاتر کند؟ اصلا چرا ایران مجبور شده به جای واردات کالاهای واسطهای که در داخل تولید نمیشوند، دست به واردات مواد غذایی بزند؟
همزمان با افزایش تمایل ایران برای تهاتر کردن سوخت با غذا، ارزان بودن قیمت خرید گندم از کشاورز، انگیزه تولید آنان را به شدت کاهش داده است. قیمت خرید گندم از کشاورز آنقدر کم است که برخی از کشاورزان، گندم را خوراک دام میکنند. از طرفی دیگر هم تفاوت قیمت گندم در داخل و خارج انگیزه قاچاق گندم را افزایش داده و بخش زیادی از گندم داخلی هم به خارج قاچاق میشود.
نفت در برابر غذا؟
اما این همه ماجرا نیست. تجارتنیوز هم دیروز مطلبی درباره احتمال تبدیل پولهای بلوکه شده نفت در هند با برنج بیکیفیت هندی منتشر کرد. این یعنی ایران در حالی قصد تهاتر نفت با برنج بیکیفیت هند و پاگستان دارد که برنج خارجی در گمرگ میماند و خراب میشود.
رویترز به اسنادی دست یافته که نشان میدهد ونزوئلا در سالی که گذشت قراردادی برای تهاتر نفت خام با غذا امضا کرد. ونزوئلا هم مانند ایران تحریم شده بود و ابتدا نفت را با کالاهای واسطهای ارزشمند تهاتر میکرد. اما حالا مجبور شده نفت خود را در برابر غذا بفروشد. تکمیل پازل علت تهاتر نفت و گاز ایران با غذا باعث به وجود آمدن نگرانی جدید میشود. آیا ایران در مسیر ونزوئلایی شدن است؟
مگه ما تا حالا برنج پاکستانی یا هندی نمیخوردیم حالا که میخواد یکم به فکر ملت گرسنه بیفتند بعضی ها که شکمشون سیر هست میخوان مقابله کنند تا به منافع خودشون برسند آقا لطفاحمایت کنین شاید مواد غذایی با قیمت کمتر به دست مصرف کننده برسه.
آمریکا هیچ غلطی نمی کند
یه جوری میگید برنج بی کیفیت هندی و پاکستانی که معلوم با سو نیت مطلب نوشتید. تو اکثر کشور ها (آمریکا، استرالیا و…) برنج همین هندی و پاکستانی هست و گرونتر از باقی برنج ها هم هست اتفاقا.
چرا وقتی اطلاع ندارید مطلب مینویسید؟
همین الان بهش زیادی از کالاهای اساسی مثل کنجاله و سویل و دانه های روغنی با تهاتری وارد میشود. قیمت هم به دلیل حذف هزینه های مبادله پول، پایین تر از وقتی ست که پول پرداخت میکنید.
بخش زیادی از پول نفت هم دریافت میشود و صرف واردات کالاهای اساسی میشود. متاسفانه هیچ مسولیت پذیری حرفه ای درباره مطالبی که منتشر میکنید، ندارید.
پس معلومه دنبال اظهار نظرهای موافق میل خودتون هستین
تورم در راه هست ونزوئلا شدیم رفت
شما متاسفانه مشکلات را درست حدس نزدی تحریم ایران باعث میشود که حتی معامله پول نقد با اجناس هم به مشکل بخورد تازه نفت را بدهیم کالای مصرف مردم را بگیریم وبا چندین برابر همان کالا به مردم بدبخت بدهیم خیلی زور دارد باید فکری اساسی کرد
وعده آقای؟؟؟؟؟؟ چه شد که ایران راثروتمندمیکنم. باگرفتن گروگانهای آمریکایی ودرعوض بایدآمریکاییها درقبال آزادی گروگانهای آمریکایی باید پول بدهند واینطورایران پول داروثروتمن میشه. بله مامیتوانیم. ماییم. اقتصادایران دست ماست
این ها را توی کلاس هغتم یاد میدادند ایشان هم که شش کلاس بیشتر نرفته
فرض کنید ما نفت و گاز به پاکستان فروختیم و پول آنرا دریافت کردیم،ایا نباید برای واردات برنج همین پول بدست آمده از فروش نفت را پرداخت کنیم،با تهاتر کار راحتر است نفت میدی برنج میگیری ،همان مبادله کالا به کالا،بسیاری از کشورها همین کارو میکنند
اگه پول داشته باشیم حق انتخاب داریم بر خلاف تهاتر که قدرت امتخاب محدوده