کد مطلب: ۷۵۵۴۶۲

تارا برقی به بازار می‌آید؟/ برنامه‌ریزی ایران خودرو برای تولید ۱۰۰ هزار خودروی برقی

تارا برقی به بازار می‌آید؟/ برنامه‌ریزی ایران خودرو برای تولید 100 هزار خودروی برقی

در نخستین جلسه کارگروه مشترک خودرو‌های برقی ایران‌ خودرو و مپنا مقرر شد ایران خودرو ۵۰ دستگاه تارای برقی را تولید و مپنا هم تجهیزات و زیرساخت‌های مربوط به آن را تامین کند. البته مسئولان خودروساز دولتی از برنامه‌ریزی برای تولید 100 هزار خودرو برقی خبر می‌دهند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در نشست کارگروه مشترک خودروهای برقی ایران خودرو و مپنا که امروز برگزار شد مقرر شد 50 دستگاه خودرو تارا برقی توسط خودروساز دولتی تولید و به بازار عرضه شود.

به نظر می‌رسد پس از آزادسازی واردات خودرو حالا تولیدکنندگان و مونتاژکاران داخلی به سمت تولید محصولات با کیفیت و استفاده از ایده‌های جدید رفته‌اند. تولید و عرضه خودروهای برقی یکی از ایده‌های بلندپروازانه‌ای است که این شرکت‌ها مطرح کرده‌اند.

پیش از ایران خودرو نیز بهمن موتور از برنامه‌ریزی برای تولید فیدلیتی خبر داد. در حالی تولیدکنندگان و مونتاژکاران به این سمت حرکت کرده‌اند که هنوز امکانات و استانداردهای لازم برای استفاده از این خودروها در ایران وجود ندارد. ازجمله اینکه جایگاه‌های شارژ خودروهای برقی در ایران هنوز به‌طور کامل وجود ندارد.

این معضل تا حدی حاد است که شرایط قیمت‌گذاری آن‌ها را در ایران متفاوت‌تر از گذشته کرده است. آن‌طور که فعالان بازار می‌گویند: خودروهای برقی در کشورهای دیگر معمولاً دو برابر خودروهای بنزینی قیمت می‌خورند، اما در ایران به دلیل مشکلات موجود معمولاً خودروهای برقی با قیمت پایین‌تری عرضه می‌شوند.

عماد جعفری با تائید این موضوع، در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: در حال حاضر دولت هیچ زیرساختی برای عرضه خودروهای برقی به کشور فراهم نکرده است. حضور این خودروها در شهرهای ایران ملزم به مستقر کردن ایستگاه‌های زیاد شارژ است. به همین دلیل، حضور خودروهای برقی در ایران موفق نخواهد بود.

تارا برقی؛ قله جدیدی برای فتح

با توجه به شرایطی که به آن اشاره شد، ایران خودرو اخیراً از برنامه‌ریزی برای تولید تارا برقی خبر داده است. گویی تولید محصولات برقی با قله پیش روی خودروسازان تبدیل شده تا برای فتح آن مانور تبلیغاتی دهند. این در حالی است که کیفیت و ایمنی خودروهای بنزینی هم که این شرکت‌ها تا کنون تولید می‌کردند مورد نقد قرار دارد.

به گزارش ایران‌ خودرو در نشستی که اخیراً کارگروه مشترک خودرو‌های برقی ایران‌ خودرو و مپنا برگزار کرد، قرار شد مواردی از قبیل میزان مصرف سوخت خودرو‌های برقی در مقایسه با خودرو‌های بنزینی و گازسوز، چالش‌های شبکه برق برای تأمین برق مورد نیاز خودرو‌های برقی، ایجاد زیرساخت‌ها، ظرفیت شبکه برق‌رسانی و نیروگاهی، نوع مشارکت و مدل همکاری گروه مپنا در کارگروه خودرو‌های برقی، مدیریت انرژی در زمان اوج مصرف و طرح‌های مطالعاتی ایجاد زیرساخت‌ها در شهر‌های تهران و مشهد بررسی شد.

در این نشست، کیوان وزیری، مدیر عامل تام ایران‌خودرو، تاکید کرد: ۵۰ دستگاه تارای برقی تا اوایل سال آینده تولید و زیرساخت آن نیز از سوی مپنا باید اجرا شود.

100 هزار خودروی برقی تولید می‌شود

البته برنامه ایران خودرو محدود به تارا برقی نمی‌شود. وزیری با اشاره به برنامه تولید ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو برقی، توضیح داد: در واقع هدف نهایی از تولید خودرو برقی رسیدن به خودکفایی و ایجاد ارزش افزوده است. در این عرصه هیچ‌گاه به دنبال واردات قطعات نخواهیم بود و توانمندی‌های دو طرف مپنا و گروه صنعتی ایران خودرو در حوزه تولید خودرو و ایجاد زیرساخت شارژ اثبات شده است. اکنون بهتر است حاکمیت برای ارتقای ظرفیت‌های حمل و نقل سفارش‌گذاری کند؛ چراکه ظرفیت تولید وجود دارد.

وزیری اضافه کرد: ما با تولید این خودرو‌ها حسن نیت صنعت خودرو برای تولید خودرو‌های برقی را نشان خواهیم داد و گام بلندی را برای تولید انبوه این خودرو‌ها با حمایت‌های فرادستگاهی پیش خواهیم برد.

برای مطالعه بیشتر صفحه اخبار خودرو تجارت‌نیوز را دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    مردم اگرخانه ندارندبروندتا دیرنشده اطراف شهرها باسندجعلی خانه بسازند

  • ناشناس

    چه اشکالی داره دیگه آلایندیه بنزینی تو هوا نباشه

  • ناشناس

    چقدر ما رو سورپرایز می کنید مردیم از خوشی.شما یابومبیل تحویل مردم میدهید

  • علی

    تن ایلان ماسکو لرزوندید

  • ناشناس

    بله اینم میشه ۷۰۰ میلیون چون برقیش کردن ….
    شاید داشبورد نزارن براش چون آپشن حساب نمیشه

  • ناشناس

    اینقدر نگران شارژرهای برقی نباشید. درخانه هم می‌شود خودرو را شارز کرد. همین الان من موتور برقی دارم که شب به برق میزنن تا صبح شارز میشه میشه برنامه ریزی کرد که خودروهای برقی را در منزل. و شبها با قیمت مناسب شارز شود. شبها شارز کردن خیلی به نفع کشور هست