کد مطلب: ۵۸۸۳۸۰

میرکاظمی مطرح کرد:

جزئیات افزایش حقوق در سال آینده

جزئیات افزایش حقوق در سال آینده

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه در سال آینده افزایش حقوق به‌صورت پلکانی انجام خواهد شد، گفت: بر این اساس تلاش بر این است که حداقل افزایش اعمال شده ولی حقوق‌های پایین ممکن است تا بالای ۳۰ درصد نیز افزایش یابد اما کسانی که چندین بار افزایش حقوق داشته‌اند کمترین درصد رشد را خواهند داشت و افزایش حقوق برای تمامی کارکنان یکسان نیست.

به گزارش تجارت‌نیوز ، جلسه تودیع و معارفه رئیس جدید هیأت عامل صندوق توسعه ملی دیروز با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و عضو هیأت امنای صندوق توسعه ملی برگزار شد.

طی حکمی از سوی رئیس جمهوری، مهدی غضفری به‌عنوان رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی منصوب شده و ترکیب هیأت عامل نیز تغییر کرد به‌طوری که موحدی، میرصادقی، ابوالحسنی و عیوضلو اعضای جدید هیأت عامل صندوق توسعه ملی را به ریاست غضنفری تشکیل می‌دهند. در حاشیه این مراسم «مسعود میرکاظمی» رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص افزایش حقوق کارمندان در سال آینده توضیح داد.
با توجه به بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۱ دستگاه‌های دولتی مکلف شده‌اند میزان افزایش حقوق کارکنان را به‌طور متوسط ۱۰ درصد در نظر بگیرند که اعلام این میزان با توجه به شرایط تورمی با واکنش‌هایی از جمله برخی نمایندگان مجلس همراه بود.

در همین راستا میرکاظمی با بیان اینکه در سال آینده افزایش حقوق به‌صورت پلکانی انجام خواهد شد، اظهار کرد: بر این اساس تلاش بر این است که حداقل افزایش اعمال شده ولی حقوق‌های پایین ممکن است تا بالای ۳۰ درصد نیز افزایش یابد اما کسانی که چندین بار افزایش حقوق داشته‌اند کمترین درصد رشد را خواهند داشت، بنابراین افزایش حقوق برای تمامی کارکنان یکسان نیست.

نمی شود به‌خاطر کارکنان تمام مردم در سختی باشند

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در یک چرخه منفی حقوق قرار گرفته‌ایم، یادآور شد: اکنون به‌طور مرتب تورم ایجاد می‌شود و به‌دنبال آن حقوق‌ها افزایش پیدا می‌کند که برای تأمین منابع آن خلق پول شده و به‌دنبال این جریان با افزایش پایه پولی و افزایش نقدینگی، تورم رشد می‌کند به‌عبارتی ۲۰ درصد افزایش حقوق برای کارکنان اعمال می‌کنیم، ولی تورم برای عموم مردم ایجاد می‌شود. دولت به‌ سمتی حرکت خواهد کرد که خلق پول صورت نگرفته و به این صورت نباشد که برای پرداخت حقوق کارکنان که سهم محدودی در جامعه دارند تبعات و تورم آن کل مردم را تحت فشار قرار دهد.

براساس گزارش ایسنا، رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر بهم ریختگی بالایی در وضعیت حقوق وجود دارد. در برخی موارد با توجه به مصوبه‌هایی که گرفته‌اند افزایش‌های قابل توجهی داشته‌اند و امروز برخی کارمندان از تسهیلات و حقوق بالایی برخوردار هستند، اما کسی که تحصیلکرده است و تازه استخدام شده حقوق پایینی دریافت می‌کند. باید در مدت دو یا سه سال این مسأله را حل کنیم و به یک حالت عادلانه‌ای برسیم.

سیاست دولت این است تا آنجایی که ممکن است تورم را مهار کند و سطح زندگی مردم، حتی خود کارمندان دولت را افزایش بدهد.

میرکاظمی با اشاره به اینکه صندوق توسعه ملی یک ثروت ملی و ثروت نسل‌های آینده است، گفت: وظیفه ما این است که در حفظ آن کوشا باشیم. باید تلاش کنیم که نه تنها از ارزش ذخایر آن کم نشود بلکه بر ارزش آن افزوده شود. هم در نوع سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام می‌دهند و هم ورودی‌های بیشتری را برای صندوق در نظر بگیریم تا هم پشتیبان طرح‌های اصلی پیشران اقتصادی کشور باشد و هم اینکه بتواند یک پشتیبان خوب برای نسل‌های آینده باشد. این موارد جزو مأموریت‌های اصلی است که هیأت عامل و هیأت امنا برای صندوق توسعه ملی در نظر گرفته‌اند.

در بودجه ۱۴۰۱ از منابع صندوق استفاده نخواهد شد

رئیس سازمان برنامه و بودجه در رابطه با استفاده دولت در بودجه سال‌جاری و بودجه سال ۱۴۰۱ از منابع صندوق توسعه ملی توضیح داد: ما به هیچ عنوان برنامه‌ای برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در بودجه سال آینده نخواهیم داشت و به‌ سمت خلق پول نمی‌رویم حتی این موضوع را در بخشنامه نیز تأکید کرده‌ایم. استفاده دولت از منابع صندوق توسعه ملی بودجه‌ای نخواهد بود، مگر برای پیشرانی اقتصاد و پروژه‌های بخش خصوصی و ایجاد زیرساخت در توسعه کشور.

میرکاظمی با بیان اینکه در بودجه امسال از منابع صندوق توسعه ملی استفاده شده است، یادآور شد: این نیز براساس مصوبه قانون بودجه و مجوز صادره از مازاد ۲۰ درصد بوده که در نیمه اول سال استفاده شد و احتمالاً در نیمه دوم سال نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه نگاه دولت قبل این بود که همان‌طور که پول وارد صندوق می‌شود در فشارهای اقتصادی و تنگناها نیز از آن استفاده کند، اظهار کرد: بر این اساس برداشت‌هایی از منابع صندوق صورت گرفته که در برخی موارد مانند مهار آب‌های مرزی اقدام پسندیده‌ای بود ولی در مواردی براساس ضروریات دولت صورت گرفته که تا حد ممکن سعی می‌شود این‌گونه از منابع صندوق استفاده نکنیم هر چند منابعی که با مجوز رهبری برداشت شده به‌صورت تسهیلات است و باید بعد از بررسی و محاسبات صورت گرفته به صندوق بازگردد.

رتبه ۲۳ صندوق توسعه ملی در دنیا

در ادامه غضنفری، رئیس جدید هیأت عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به وضعیت صندوق‌های ثروت در دنیا توضیح داد: طبق آمار سال ۲۰۱۸، ۸۰ صندوق در ۵۰ کشور دنیا وجود داشته است، مجموع ثروت این صندوق‌ها به حدود ۸۰۰۰ میلیارد دلار می‌رسد که ۶۰ درصد آنها معادل ۴۵۰۰ میلیارد دلار از منابع نفتی و مابقی از منابع غیرنفتی و غیرکالایی است.

به‌گفته وی ۷۰ درصد دارایی‌های صندوق جهان در ۱۰ صندوق اول است که بیانگر وجود صندوق‌های بسیار بزرگ و در برخی موارد کوچک است و در این آمار صندوق توسعه ملی ایران در رتبه ۲۳ جهان قرار دارد.

رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به عملکرد صندوق‌ها در سه دسته تثبیتی که به نوعی بودجه‌ای عمل می‌کنند، توسعه‌ای و تسهیلی که برای حفظ ثروت در نسل آینده است، گفت: اساسنامه صندوق توسعه ملی ایران نشان می‌دهد که منطق آن از جهت‌گیری تسهیلی تبعیت می‌کند. در این حالت یعنی نباید منابع نسل آینده کم شود بلکه باید به آن اضافه نیز شود.

غضنفری با بیان اینکه طی بررسی‌های صورت گرفته برنامه‌هایی جهت ارتقای سطح صندوق در دستور کار قرار خواهد گرفت، گفت که متنوع‌سازی مصارف و بازگشت مطالبات، تعیین سهم صندوق در نقش‌های خود، افزایش اختیارات هیأت عامل صندوق توسعه ملی و انتقال آن از هیأت امنا، استقلال حساب صندوق توسعه ملی از بانک مرکزی، ورود به بازار سرمایه داخلی و خارجی، امکان خرید و فروش ارز در سامانه بانک مرکزی، پیگیری وصول مطالبات صندوق از بانک‌های عامل، تعامل گسترده با نهادهای پولی و مالی و توسعه روابط بین‌الملل از جمله برنامه‌هایی است که می‌تواند در کنار رشد فعالیت‌های صادراتی به بهبود وضعیت موجود کمک کند.

طلب ۵۱۰۰ میلیاردی مالیاتی صندوق

در بخشی دیگر از این مراسم شهیدزاده، رئیس سابق هیأت عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به چالش‌های صندوق در حفظ منابع گفت: مالیات صندوق در حدود ۲.۵ سال گذشته ماجرای زیادی داشت و در این مدت برای برگشت حدود ۵۱۰۰ میلیارد تومانی مالیات اخذ شده در دادگاه و مجلس پیگیر بودیم که در نهایت مقرر شد به صندوق بازگردد.

وی با اشاره به اینکه گزارش عملکرد صندوق به روز شده است و عملکرد سال ۱۳۹۹ برای حسابرسی آماده شد، تصریح کرد: در گذشته اطلاعات ارزی و ریالی صندوق با هم بود و به این نتیجه رسیدیم که تفکیک شود و صندوق یک خزانه می‌خواهد. همچنین ارتباط با شفاف‌سازی حساب‌ها با خط ارتباطی که با بانک مرکزی در رابطه با تراکنش‌ها ایجاد شد توانستیم این رابطه را بهبود ببخشیم و پرونده‌های مختلفی را به سرانجام برسانیم به جز سه پرونده که با شورای عالی امنیت ملی داریم سعی کردیم همه بحث‌ها و مسائل شفاف شوند.

منبع: روزنامه ایران

آخرین اخبار حوزه اقتصاد کلان را در صفحه اقتصادکلان تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • علی

    خوش به حال کسانی حقوق می گیرند ما مردم کارگر که خیلی زحمت میکشیم اما آنهایی که حقوق میگیرند که کار سخت نمیکنند فقط وسیله ی کارشان قلم است خوش به حالشان که ماه تا ماه راحت و پول تو حسابشون

    • ناشناس

      من کارمند حاضر هستم در امدمان را با هم عوض کنیم

  • ناشناس

    استاد مهندس اقتصاددان.کارمند بدبخت همیشه یکش گرو دوشه و دنبال تورم سرسام آوره کشوره حتی اونایی که به قول شما چند بار افزایش حقوق داشتن اینجوری که شما فرمودین کلا تورم ساخته و پرداخته کارمندان هست.بابا جون شما قیمت مرغو نگاه کن نمیتونی نهاده رو برسونین دست مرغدار هزینه میره بالا گرون میرسه دست مصرف کننده شما اگه میخوای مهار تورم کنی این راهش نیست برادر.کارمند رو بیست درصد افزایش حقوق میدی هشتاد درصد تورمتو میبری بالا چون مدیریتی که حتی بتونه نهادهارو که با قیمت ۴۲۰۰وارد کردیم رو مدیریت کنه واز دست دلال و.‌‌…دربیاره برسونه به اهلش.متاسفانه با این افکار مشکلی از کشورمون حل نخواهد شد

  • حقوق بگیر فلک زده

    آقای عزیز،
    حقوق ها را افزایش ندید، فقط قیمت تمامی کالاها را به اسفند 99 برسانید(6-5 سال قبل نه)
    کارمندان، کارگران و بازنشستگان قول میدند اعتراض نکنند.
    افزایش حقوق نخواستیم، قیمت ها را اصلاح کنید…..

  • ناشناس

    بزک نمیر بهارمیاد………متاسفم برای بودجه و برنامه و …که هر دم دستخوش تحول در دست دیگریست .مشکل نقدینگی و حقوق کم منشا دیگری دارد اگر خلق پول هم نشود کار بجایی نخواهد برد

  • بازنشسته ۸۰ ساله

    متاسفانه دولت جای ما باز نشستگان حد اقل بگیر نیست با چند
    سر غائله دختر و پسر بیکار نه سرمایه داریم نه کار با هشتاد سال
    سن و بیماریهای گوناگون ولیمه اتیه نساز. که بهتره بگیم اتیه
    خراب کن نگرانی دارو ودرمان مدیریتهای آنچنانی مشگل مارا حلنمیخواهد بکند این اضافات سالیانه کندر غاز هم برای ما کار ساز نیست همه میدانند خداوند حقمان را بگیره ما ایرانی هستیم یا نه حق داریم یا نه بچه های ما ایا گناه کارند

  • ناشناس

    با سلام اول اینکه فاصله حقوق باید کم شود خوب است ولی کسانیکه سالها تجربه کسب کردن وباتجربهایشان دارند مشکلات را حل میکنند چه باید بشود .خوب ان کارمند دیگر کار نمیکند.یا یک بازنشسته با سختی کار بازنشسته شده وپیروفرسوده شده چرا بایستی حقوقشان یکسان باشد دولت باید تورم را در جامعه به ثبات برساند مگر در دولت جدید کم تورم داشتیم مگر حقوق کسی اضافه شد.پس اینها همه بهانه ای بیش نیست بفکر راهکار باشید .اینقدر شعور مردم را به بازی نگیرید ممنونم

  • ناشناس

    سلام چرا همیشه مسایل را وارونه جلوه میدید بخاطر مردم حقوق کارکنان شاغل و بازنشسته را افزایش نمیدید برادر محترم خقوقها را اکر صدرصد هم افزایش بدید جبران تورم سال هزار و چهارصد را نمیده قشر بدبخت حقوق بگیر ها هستن دوزار به خقوق کارکنان اضافه میکنید بدلیل عدم توانایی در کنتر بازار چندین برابر حقوق بکیر ضرر میدهدمردم کیا هستن کسانی هستن هر کدام از راهی ازاد خیلی راحت پول بدست میارن مثل قصاب بقال کفاش و………. حقوق بکیر ناتوان و چشمش بدست ادمهایی هست مثل شما که مشخص نیست از کجا تامیین میشوید اخرتی هم هست ناحق نگید

  • ناشناس

    شما خودتون میدونید قیمت به سال قبل بر نمیگرده پس حقوق ها رو افزایش بدین به قول بانک مرکزی خط فقر ۱۱میلیون شده پس حقوق من ۵میلیون ۸۰۰ هست همش الکی میگین هی حرف میزنید تا عید بعد از عید هم ۸۰۰افزایش میزنید

  • علی اوار

    اولا بیش از چهل درصد مردم حقوقبگیرند و قانون امر کردن که افزایش حقوقها برابر تورم سالانه صورت گیرد دوما این چه منطقیست که اجرای افزایشها را پلکانی اجرا میکنند در هیچ جای دنیا اینکار را نمیکنند بلکه با ضوابط وشرایط حقوق بگیر با در نظر گرفتن مدرک تحصیلی و تخصص و سابقه کار و درستی انجام کار و طبق قانون افزایش حقوق انجام میشه نه اینکه یک فرد تحصیل نکرده حقوقی بالاتر از یک مهندس و یا دکتر و ….. دریافت کنه .ارزش و انگیزه تحصیل یواش یواش از بین میرود و تخصص در هر رشتهای کمرنگ میشود . درسته حقوقهای پایین باید اضافه شوند ولی با معیار درست

  • ناشناس

    جناب دکتر کاظمی معاون ریاست محترم ریس جمهوری انصافا حقوق ن م که حاقظ امنیت این کشور هستند نه عید و نه تابستان و نه ایام تعطیل خانه هستند 90درصد انان چه بازنشسته و چه شاغل زیر خط فقر دارند حقوق میگیرند تا الان هم یک بار به خیابان نیامدند برای مشکلات حقوقی اما با کمال تاسف دئر این 44 سال از نقلاب گذشته باید با خواهش و التماس حق خودمان را بگیریم و 90درصد هم از بازنشستگان ایثارگر هستند اما از نظر حقوقی از بیشتر کارمندان دولت دریافتی کمتری دارند بفکر ما باشید برادر خانم من بیسواد هستند با 30سال خدمت در شهرداری دریافتی انان 45درصد از یک سرهنگ دانشگاهی دریافتی بیشتری دارند ایا این عدالت کی درست خواهد شد دولت و مجلس و مردم شریف و عزیز کشور از ن م انتظار دارندند که کشوری امن و ساکت و با نشاط داشته باشند اما دولتمردان بفکر حقوق انان نباشند این کار شدنی نیست با مشکل مواجه خواهد شد