کد مطلب: ۳۴۹۹۶۱

جزئیات طرح ترافیک سال ۹۸ در تهران

جزئیات طرح ترافیک سال 98 در تهران

تکلیف طرح ترافیک شهر تهران با اتخاذ دو تصمیم سریالی مشخص شد و عوارض طرح ترافیک در سال ۹۸ از دو محدوده مصوب شامل محدوده طرح ترافیک و محدوده زوج و فرد دریافت خواهد شد.

به گزارش تجارت‌نیوز، تکلیف طرح ترافیک سال ۹۸ شهر تهران با اتخاذ دو تصمیم سریالی مشخص شد. یکی از این تصمیمات شنبه شب در شورای ترافیک شهر تهران اتخاذ و دیگری با تصویب لایحه تعیین نرخ عوارض سال آینده، روز یکشنبه در صحن شورای شهر اتخاذ شد. به این ترتیب عوارض طرح ترافیک در سال آینده از دو محدوده مصوب شامل حلقه اول (محدوده طرح ترافیک) و حلقه دوم (محدوده زوج و فرد) دریافت خواهد شد.

tarhe terafik1

این جدول 25 فروردین سال 98 منتشر شد که بعدا به خبر مذکور اضافه شده است.

بر اساس نسخه جدید طرح ترافیک که در سال جاری اجرا شد، رقمی که خودروهای متقاضی تردد در محدوده طرح ترافیک پرداخت می‌کنند، بر حسب زمان ورود و نوع معاینه فنی تعیین می‌شود. این فرمول در سال آینده نیز با یک تغییر جزئی در ضریب مربوط به معاینه فنی به‌کار می‌رود؛ به این ترتیب که داشتن معاینه فنی برتر در سال گذشته سبب تخفیف ۲۰ درصدی می‌شد، در حالی که از سال آینده این تخفیف به ۲۵ درصد افزایش یافته است.

در عین حال بهای پایه عوارض تردد در محدوده‌های ترافیکی شهر نیز با افزایش حداکثر ۱۵ درصدی - که میزان آن در پایان سال بر اساس شاخص نرخ تورم توسط شهرداری تهران تعیین خواهد شد - برای سال آینده به تصویب رسید. با اعمال این تغییرات و با فرض برخورداری تمام خودروها از معاینه فنی برتر، میزان عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک برای سه گروه خودرو در سال ۹۸ متفاوت خواهد بود.

خودروهایی که در ساعات اوج صبحگاهی وارد محدوده طرح ترافیک شده و در ساعات اوج ترافیک عصرگاهی از محدوده مذکور خارج می‌شوند باید روزانه ۳۸ هزار و ۸۱۲ تومان عوارض پرداخت کنند. برای سفرهایی که فقط یک سر آن در ساعات پیک انجام شود، بهای عوارض ۲۵ هزار و ۸۷۵ تومان و برای سفرهایی که کاملا در ساعات غیر پیک (بین ساعت ۱۰ تا ۱۶) انجام می‌شود، این رقم ۱۸ هزار و ۱۱۲ تومان خواهد بود.

به این ترتیب رقم عوارض پرداختی در سال ۹۸ فقط ۷/ ۷ درصد نسبت به سال جاری رشد دارد. البته اگر خودروهایی که قصد تردد در این دو حلقه مرکزی شهر را دارند، گواهی معاینه فنی برتر نداشته باشند و معاینه فنی آنها از نوع معمولی باشد، ارقام پرداختی آنها ۲۵ درصد بیشتر خواهد بود.

حلقه دوم طرح ترافیک سال آینده، محدوده کنونی زوج و فرد است. با موافقت تسری طرح ترافیک به محدوده مذکور در سال آینده، برای اولین بار تردد در ۱۰ بزرگراه مهم شهر تهران که عبارتند از نواب صفوی، امام علی (ع)، مدرس، چمران، همت، بعثت، صیادشیرازی، رسالت، کردستان و حکیم مشمول دریافت عوارض معادل نصف بهای طرح ترافیک شد. در حلقه دوم طرح ترافیکی ویژه مرکز پایتخت که پس از طی مراحل اطلاع‌رسانی به شهروندان از ابتدای تابستان ۹۸ اجرا می‌شود، پیش‌تر قرار بود طرح زوج و فرد به کلی حذف و تردد در این محدوده برای تمام خودروها مشمول پرداخت عوارض شود. اما عملا طرح زوج و فرد به شکل خفیف حذف شده است، از این بابت که همچنان امکان تردد رایگان خودروها در محدوده مذکور برای ۲۰روز در هر فصل وجود دارد.

هر چند زمان استفاده از این امتیاز تابعی از رقم آخر پلاک خودروها نیست و هر خودرو می‌تواند بر اساس نیاز خود در هر یک از روزهای هفته در این محدوده تا ۲۰ روز در هر فصل رایگان تردد کرده و بیشتر از آن را نیز در صورت پرداخت عوارض معادل نصف ارقام ذکر شده برای طرح ترافیک بر اساس ساعت ورود و خروج در محدوده و نوع معاینه فنی خودرو امکان تردد دارد؛ اما با این حال همچنان خودروها می‌توانند در بخشی از روزهای سال به شکل رایگان در محدوده مذکور تردد کنند. البته در زمان اجرای طرح زوج و فرد به‌طور میانگین هر خودرو ۳۲ روز امکان تردد رایگان در محدوده مذکور در هر فصل را داشت که اکنون این میزان قدری کاهش یافته است.

براساس این گزارش، نسخه سال آینده طرح ترافیک شهر تهران به رغم اینکه با افزودن حلقه دوم به محدوده مشمول اخذ عوارض مترقی‌تر شده است، اما دو اشکال اساسی دارد. اشکال نخست آن «آوانس ترافیکی» است که به جمعیت شناور تهران که روزانه از شهرهای دیگر با خودروی شخصی وارد تهران می‌شوند، داده شده است. اگرچه برای این خودروها تعداد روزهای مجاز به سفر رایگان در حلقه دوم طرح ترافیک ۱۵ روز در هر فصل اعلام شده است، اما بهای عوارض این خودروها عینا با عوارض پرداختی شهروندان تهرانی یکسان است.

تعداد خودروهای پلاک غیرتهران که روزانه وارد پایتخت می‌شوند حدود ۵۰۰ هزار دستگاه است که معادل یک‌هشتم تعداد خودروهای پلاک تهران است و به این ترتیب سهم قابل توجهی از ترافیک و آلودگی هوای پایتخت از تردد این خودروها نشات گرفته است. به این ترتیب عوارض دریافتی بابت ترافیک غیربومی تهران هیچ تفاوتی با عوارض ترافیک ناشی از تردد شهروندان تهرانی ندارد. این در حالی است که مرور تجربه شهرهای توسعه‌یافته نشان می‌دهد باید چنین تفاوتی تعریف شود.

اشکال دوم نسخه سال ۹۸ طرح ترافیک نیز که امسال هم مانع اجرای طرح ترافیک به بهترین شکل ممکن شد، «نشتی چتر ترافیکی شهر» است. اگرچه تجهیزات هوشمند برای کنترل ترافیک در دو محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد نصب شده است، اما به دلیل مشکل در فرهنگ رعایت ضوابط شهری، شاهد دور زدن مقررات از سوی برخی از رانندگان در طول روز هستیم.

تعداد کسانی که پلاک خودروی خود را با آدامس، برف شادی، موتور سیکلت، کاغذ سفید، دستمال‌کاغذی یا پارچه مخدوش می‌کنند تا عوارض نپردازند، کم نیست. انتظار این است که برای اجرای طرح ترافیک در ابعاد وسیع‌تر از سال آینده، مقاومت سیستم کنترل ترافیک در برابر متخلفان افزایش یافته و چتر ترافیکی موجود وسیع‌تر شود.

07 01

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • عباس امیرحسینی

    فقط میگم […]اعضا شورای شهر تهران دیگه در هیچ انتخاباتی شرکت نمیکنم اون از روحانی این هم از […] شورای شهر تهران

  • ناشناس

    آقا اگر برای آلودگی وطرح ترافیک است چرا شمال تهران یا همه جای تهران اجرا نمیکنید فقط ترافیک والودگی در مرکز شهر میباشد. گناه ما چیه که تو مرکز شهر زندگی میکنیم ترافیک وارونگی بالا شهر که از مرکز شهر بیشتره بعدش این پول گرفتنش چیه کاسبی درست کردینین خدا خیرتان نده که هرروز ما قشر ضعیف را بیچاره وبدبختر میکنید

  • محمد

    اگر این قوانین برای حل مشکل آلودگیه هوا هست باید تردد خودرو و بخصوص ناوگان حمل و نقل عمومی آلاینده محدود بشه اما این قوانینی که وضع شده نه در جهت رفع و یا کاهش آلودگیه بلکه انگار کیسه دوختن به جیب مردم و درآمد همه رو با خودشون مقایسه می کنن که ماهی حداقل بیست،سی میلیون تومان مفت (چون کار مثبتی که انجام نمیشه بحمداله) از بیت المال می گیرن حالا ماهی سیصد چهارصد هزار هم برای طرح ترافیک هزینه کنن به جایی بر نمیخوره.اما اون کارمند و کارگری که با حداقل حقوق داره داخل شهر صبح تا شب طی العرض می کنه و ماهی دو سه میلیون تومان حقوق میگیره خیلی براش زور داره.به قول معروف میگن شما جیب ما رو نزنین آلودگیه هوا رو متوسل میشیم به ائمه تا خودشون یه فرجی بکنن که مرا به خیر تو امید نیست شر مرسان[…]

  • استاد میثم

    الان که بقول خود دولتی ها کشورهای خارجی ما را تحریم های ظالمانه کرده اند و دارند مردم مارا اذیت میکنند ، چرا در این زمان مردم را اذیت میکنند؟ مگه اوضاع تحریمی امروز بخاطر سیاست های غلط خود حاکمیت نبوده؟ پس حالا واقعا وقت اذیت کردن و تحت فشار قرار دادنشون نیست. اگر کشور در اوضاع عادی بود و زندگی مردم رو در جهت عالی و خوب قرار داده بودند حق داشتن مالیات ها و عوارض گوناگون از مردم بگیرند اما امروز این کار جایز نیست.

  • ناشناس

    بنده خودروی سواری پلاک ع مدل ۸۸ دارم و با آن کار می کنم . حالا با این طرح باید عوارض بدهم اجاره خانه بدهم خرج دانشگاه فرزندم را بدهم که با طرح چگونه از پس این مخارج بربیام . شما جای من باشید چه کار می کنید

  • منصور

    مزخرف تر از این میشود. […]ها فقط به فکر پر کردن جیب خودشان هستند.

  • ناشناس

    برای امثال منی که داخل محدوده زوج و فرد زندگی میکنم..کاملا نامفهومه که برای رسیدن به خونه م چرا باید عوارض بدم؟..این طرح فقط از جیب مردم تحت فشار پول بر میداره ..و معلومم نیس که این عوارض اخذ شده کجا هزینه بشه…واقعا کی و چجوری می خواهید به این مردم خدمت کنید

  • زهرا

    طرح بي خودي استتتتت جمع كنيد.

  • ناشناس

    طرح چرتي است

  • ناشناس

    اين طرح و برداريد