کد مطلب: ۵۸۰۳۲۸

فلاح:

آغاز خرید و فروش برنج در بورس / امکان خریداری حداقل یک کیلوگرم برنج فراهم شد

آغاز خرید و فروش برنج در بورس / امکان خریداری حداقل یک کیلوگرم برنج فراهم شد

مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا با اشاره به آغاز معاملات گواهی سپرده کالایی برنج در بورس کالا گفت: همه افراد دارای کد سهامداری می‌توانند از این نماد اقدام به خرید برنج کنند. معاملات به صورت کیلوگرم است و هر فردی می‌تواند حداقل یک کیلوگرم برنج را خریداری کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، جواد فلاح، مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا در رابطه با گشایش نماد معاملاتی گواهی سپرده کالایی برنج در بورس کالا اظهار کرد: از روز یکشنبه ۲۱ شهریور ماه معاملات گواهی سپرده کالایی برنج در بورس کالا آغاز شده است.

او افزود: این گواهی‌ها مبتنی بر قبض انبار برنج است. انبار پذیرش شده برای این معاملات در شهرستان آمل قرار دارد و برنجی که در این نماد مورد معامله قرار می‌گیرد، برنج طارم و مشخصات کیفی این محصول در اطلاعیه گشایش نماد همراه با تمام آیتم‌ها و آنالیز آن مشخص شده است.

مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا گفت: همه افراد دارای کد سهامداری می‌توانند از این نماد اقدام به خرید برنج کنند. معاملات به صورت کیلوگرم است و هر فردی می‌تواند حداقل یک کیلوگرم برنج را خریداری کند. اما اگر کسی بخواهد برنج را از انبار تحویل بگیرد باید حداقل ۱۰۰ کیلوگرم برنج را خریداری کرده باشد تا بتواند درخواست ترخیص کالا را اعلام و برنج خود را دریافت کند.

او ادامه داد: برنجی که در بورس کالا معامله می‌شود برنج بعد از شالی کوبی، در کیسه‌های ۷۰ تا ۸۰ کیلوگرمی، با ۱۴ درصد شکستگی و قبل از سورت است. انبار بورس کالا قبول کرده است که اگر مشتری خواست، برنج را مطابق با استاندارد ملی شماره ۱۲۷ سورت و در بسته بندی ۱۰ کیلوگرمی به او تحویل دهد. اگر مشتری چنین درخواستی را داشته باشد ۱۶ درصد به قیمت روی تابلوی برنج اضافه می‌شود و یا به جای ۱۰۰ کیلوگرم، ۸۶ کیلوگرم برنج را می‌تواند از انبار تحویل بگیرد.

فلاح در رابطه با مزیت‌های این روش معاملاتی (گواهی سپرده) اظهار کرد: تمام کشاورزانی که در آن منطقه تمایل داشته باشند، می‌توانند برنج خود را تحویل انبار دهند و بعد از بررسی‌های کیفی و تامین استاندار‌های مشخص شده توسط بورس، قبض انبار صادر و بر این اساس در روز کاری بعد، قبض انبار تبدیل به گواهی سپرده کالایی می‌شود و کشاورز می‌تواند در بازار سرمایه برنج خود را به فروش برساند.

این مقام مسئول تصریح کرد: این روش معاملاتی این امکان را فراهم کرده است که کشاورزان بدون هیچ واسطه‌ای و به صورت مستقیم برنج خودشان را به کل کشور عرضه کنند. با توجه به اینکه حداقل تحویل ۱۰۰ کیلوگرم یعنی معادل مصرف یک خانواده ۴ نفره بر اساس میانگین مصرف کشور در طول یک سال است، این بستر می‌تواند محلی باشد که خانوار‌ها و مصرف کنندگان، برنج مصرفی خودشان را به طور مستقیم و بدون واسطه از طریق بورس کالا و مستقیم از کشاورز خریداری کنند.

مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا در پایان اظهار کرد: قیمت‌ها در بورس بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین می‌شوند و بورس در مکانیزم کشف نرخ هیچ دخالتی ندارد. خود کشاورز و مصرف کنندگان هستند که تصمیم می‌گیرند که برنج را با چه قیمتی عرضه یا تقاضا کنند و زمانی که قیمت عرضه و تقاضا برابر شد، معامله صورت می‌گیرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

آخرین اخبار حوزه بورس را در صفحه بورس تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    خداریشه تون خشک کنه که عملاداریدنان راازسفره مردم میچاپیدخدانسلتون گم کنه که هیچ کدام ازتصمیماتون به نفع مردم نیست

  • رحمان

    آقای بورس هیچ گربه ای برای محض رضای خدا موش نمیگیره .مصرف کننده عزیز کشاورز عزیز گول این بورسا نخورید

    • ناشناس

      فقط یه دلال میتونه نگران ورود برنج به بورس باشه!

  • ناشناس

    با سلام برای خرید برنج از بورس وارد ایزی تریدر شده و در قسمت جستجو نماد غذایی را انتخاب کرده تا به سپرده کالایی می رسی در انجا نماد زعفران پسته وبرنج درج شده است .

  • ناشناس

    برای مردمی که صبح تا شب فکر امرار معاش و تهیه ی نان شب خود هستند فرصتی برای گرفتن کد بورسی و دردسرهای خاص آن نمی ماند که بخواهند برای خرید یک کیلو برنج سایت بروند و برای تحویل آن به آمل. خیلی پرزحمت و دور از ذهن است. باز هم همین دلالان از بورس می توانند برنج را با تناژ بالا بخرند و به خون گران به مردم بفروشند .لطفا فکری برای ارزان شدن کالا ها کنید نه اینکه دوباره راه را برای دلالان هموار کنید.

  • ناشناس

    برنج حضوری میخری چهار پنج نوع برنج قاطی داره حالا این برنج بره تابورس با چی قیمتی میخواد بفروشه برنج حتما 42000هزار تومان میشه هرکس نداره بره بمیره

  • ناشناس

    خیلی عالیه..

  • ناشناس

    دوستان من خودم برنج فروشم .گرانی برنج ربطی به کشاورز زحمت کش نداره . قیمت سم و کود و کارگر حداقل 2 برابر شده(دستمزد کارگر پارسال روزی 150/000 تومان بود و امسال شده 300/000 تومان ).بدتر از همه اینکه برداشت امسال کشاورزان نسبت به پارسال به دلیل سیل و آفتاب سوزان گیلان 40 درصد کمتر شده.از طرفی سایر اقلام مصرفی خانوارها نسبت به پارسال 2 تا5 برابر شده.کشاورز چاره ای جز گرانتر فروختن برنجش نداره تا بتونه مخارج خانواده رو تامین کنه.برای مثال برنج صدری هاشمی گیلان پارسال حدودا(بسته به کیفیت برنج) 33/000 تومان تا 35/000 تومان فروخته میشد.امسال حدود 50/000 تومان فروخته میشه.نتیجه اینکه برنج برخلاف سایر اقلام حتی 2 برابر هم نشده.برای پایین آمدن قیمت برنج دولت باید مابه التفاوت زیان برنج کاران را به صورت یارانه پرداخت نماید.همچنین قیمت برنج های بی کیفیت خارجی را هم پایین بیاورد.امید وارم روزی برسد که همه مردم شریف ایران توانایی مصرف برنج اعلای داخلی را داشته باشند.

  • محمودرضا نوروزی

    من کشاورز هستم برای دوهکتار شالی تا الان نوزده میلیون فقط سم خریدم ولی کرم نیم هکتار را کلا سفید کرده

  • ناشناس

    الان از کجای باید خرید بورس کجاست

  • حسین

    برای صد کیلو برنج این همه راه رو بکوبی بری آمل ؟؟؟
    برنج رو میخری فرضا کیلو 42 تومن تابری و برنجت رو تحویل بگیری و برگردی برات میفته کیلویی 50 تومن
    همینو از شهر خودت میخری سنگین تری
    مگه اینکه خیلی از شهر ها انبار بزنن تا این مسئله حمل و نقلش حل بشه وگرنه فایده ای نداره