کد مطلب: ۵۷۳۶۷۲

گزارش رسمی وزارت رفاه از خط فقر در ایران

خط فقر هر ایرانی ۱.۲ میلیون تومان / از هر ۳ ایرانی یکی زیر خط فقر است!

خط فقر هر ایرانی ۱.۲ میلیون تومان  / از هر ۳ ایرانی یکی زیر خط فقر است!

اگر درآمد ماهانه شما زیر یک میلیون و ۲۵۴ هزار تومان است، شما هم جزو افرادی هستید که زیر خط فقر قرار دارند. گزارشی که می‌گوید در سال ۹۸ حدود ۲۶ میلیون نفر از مردم ایران زیر خط فقر بوده‌اند. یعنی از هر سه نفر یکی. اما این آمار در سال ۹۹ چه تغییری کرده است؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، وزارت تعاون، کار و رفاه برای اولین بار گزارش رسمی از خط فقر در ایران منتشر کرده است. گزارشی که می‌گوید در سال ۹۹، خط فقر سرانه هر فرد معادل یک‌‌میلیون و ۲۵۴ هزار تومان بوده است.

براساس این بررسی خط فقر سرانه یک خانوار سه نفره، ۲‌ میلیون و ۷۵۸ هزار تومان و برای خانواده‌های چهارنفره این رقم ۳ میلیون و ۳۸۵ هزار تومان برآورد شده است.

این البته آمار خط فقر در سال ۹۹ است. سالی که میانگین نرخ تورم در آن ۳۶.۴ درصد گزارش شده است. اما نکته قابل توجه این است که احتمالا این آمار در سال ۱۴۰۰ رشد قابل توجهی داشته باشد. چراکه نرخ تورم تیرماه از مرز ۴۴ درصد گذشته است.

از هر ۳ ایرانی یکی زیر خط فقر!

بر اساس این گزارش، چند درصد مردم در ایران زیر خط فقر زندگی می‌کنند؟ براساس این گزارش، نرخ فقر در سال ۹۸ حدود ۳۲ درصد بوده. این یعنی در سال ۹۸ از هر سه ایرانی یک نفر زیر خط فقر زندگی می‌کند. بر این اساس از جمعیت ۸۴ میلیونی ایران بیش از ۲۶ میلیون نفر زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

اما این عدد در سال ۹۹ چقدر است؟ این سوالی است که این گزارش به آن جواب نداده است. اما در بخشی از گزارش آمده که خط فقر سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، رشد ۳۸ درصدی داشته است. اگر منظور از این عدد این باشد که ۳۸ درصد به تعداد افرادی که زیر خط فقر رفته‌اند بیشتر شده، می‌توان گفت تعداد افراد زیر خط فقر در ایران به ۳۶ میلیون نفر رسیده است.

اما اگر منظور افزایش ۳۸ درصدی عددی باشد که مبنای محاسبه خط فقر است، باز هم در آن صورت می‌توان نتیجه گرفت افرادی که در این مدت درآمد آنها افزایش نداشته و یا کمتر هم شده، به تعداد افراد زیر خط فقر اضافه شده‌اند که این هم به معنای افزایش تعداد افراد زیر خط فقر در ایران است.

علت افزایش فقر

اما علت افزایش خط فقر در سال ۹۹ چیست؟ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته: «مهم‌ترین عامل افزایش خط فقر در سال ۹۹ تورم بالا در دو بخش خوراکی‌ها و مسکن بوده است.»

براساس این گزارش، تورم و رکود اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و کرونا، باعث سخت‌تر شدن معیشت مردم شده است و دهک‌های کم‌درآمد بیشترین فشار را تحمل می‌کنند.

اما نکته قابل توجه این است که سه عامل تشدیدکننده فقر در سال ۹۹، در سال جاری هم با قوت ادامه دارد. هم کرونا و رکود اقتصادی زندگی مردم را نشانه گرفته و هم نرخ تورم در حال ثبت رکوردهای جدید است. بر این اساس اگر اقدامات خاصی انجام نشود این آمار می‌تواند افزایش قابل توجهی داشته باشد.

چه کسانی فقیرتر شدند؟

براساس این گزارش مهم‌ترین عامل افزایش خط فقر در سال ۹۹ تورم بالا در دو بخش خوراکی‌ها و مسکن بوده است. نرخ تورم نقطه به نقطه در اسفند ۹۹ معادل ۴۸٫۷ درصد بوده اما نرخ تورم خوراکی‌ها ۶۷ درصد بوده است.

این یعنی افراد کم درآمدی که بخش مهم درآمد آنها صرف خوراک و مسکن شده تورم بیشتری را تجربه کرده‌اند.

از طرف دیگر، آمارهای اشتغال نشان می‌دهد در بهار ۹۹ حدود ۱٫۵ میلیون شغل از دست رفته است. از طرفی ۱۰۰ درصد مشاغل از دست رفته مشاغل غیررسمی و ناقصی بوده که دهک‌های پایین درآمدی به آن اشتغال داشته‌اند.

این یعنی تورم ۶۷ درصدی از یک طرف قدرت خرید دهک‌های پایین را نشانه گرفته و کرونا از طرف دیگر، شغل این افراد را از آنها گرفته است. ترکیب بیکاری و تورم حتما سبب می‌شود که هم در سال ۹۹ و هم در سال جاری تعداد افراد زیر خط فقر در ایران افزایش یابد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    مخارج دارو درمان تعمیرات منزل خودرو پوشاک وهزاران خرجهای دیگر جزع خرجهای روزانه نیست

  • ناشناس

    من یه کارمندم با حقوق هشت میلیون تومنی و خانواده دو نفره نه میوه میخرم نه گوشت نه آجیل نه لباس نه مسافرت میتونم برم فقط روزی سه وعده غذای ساده میتونم بخرم

  • ناشناس

    من یک سوال دارم یک زمانی در ایران یک نفر کار می کرد خرج ده نفر به راحتی تامین می کرد من دقیق یادمه ما خانواده ده نفره بودیم دارایی پدرم 100 راس گوسفند بود با در آمدشان خرج ما تا مین می شد و مشکلی نداشتیم خرج و دخل با هم می خواند تولید در آمد داشت الان هر کسی 100 راس کگوسفند داشته باشد آنقدر خوراک دام گران الست و قیمت گوشت پایین که بعد از یک سال بایستی تمام احشامش بجای خرج بفروشد آیا این عدالت است مسئولین محترم به علت گرانی به علت بی عدالتی دین مردم گرفته شده است مسجدها را بنگرید ببینید چنددرصد نماز گزاران کم شده یک روزی به اسم دین انقلاب شد ما یکچیز می خواهیماول ایمانمان پس دهید بعد به مشکلات دیگر برسید ترا به خدا مسئئولین دزدی نکنید- اختلاس نکنید سفرهای پهن است شما می خورید ماحرفی نداریم ما جور شما می کشیم ما مرز داری می کنیم ما به موقع اش جان می دهیم

    • هادی

      اون روز که شما می گین دام رو به چرا می بردن
      زمین ها حصار کشی نداشت
      دام از علف خدا می خورد
      الان هزینه ی دام هم یک هزینه هست
      اگه اون زمان هم برای دامشون غلات پی خریدن نمی صرفید

    • ناشناس

      با پراید ۲۰۰ میلیونی حساب شده یا مسکن متری ۲۰۰ میلیون یا دلار ۲۸ هزاری یا سکه ۱۳ تومنی !
      سال ۹۶ من ۳ تومن میگرفتم دلار ۳۲۰۰ بود ینی تقریبا هزار دلار میگرفتم یارانه ام ۱۵ دلار بود کار ندارم الان ۲ دلارم نیست !
      قابل توجه یارانه سال ۸۹ ۶۰ دلار بود دلار ۷۸۰ تومنی
      الان حقوقم ۹ میلیونه با دلار۲۸ هزاری تقریبا میشه ۳۳۰ دلار آقای رییسی ۶۷۰ دلار بقیه پول من در ماه چیشد ؟؟؟ کی پاسخگوعه که شما سال بعد ده درصد زیاد میکنید ؟ اونم بطور متوسط! در سال میشه ۸۱۰۰ دلار منه کارمند پودر شد توی تورم حالا میگید پول من تورم میاره! هر سال کم تر از تورم بوده حقوق من تورم ۲۰۰ درصد بود حقوق من ۲۰ درصد پراید من با ۶ ماه و نیم حقوقم سال ۹۶ صفرشو میگرفتم الان با ۲۰ ماه حقوقم ! باچی بسنجم دکتری بلاخره حساب و کتاب رو بلدی حداقل ببین چقدر حق من و امثال من و حتی یک کارگر ساده خورده شد فقط و فقط بخاطر سیاست غلط شما سیاستمدارها والا چهارمیلیون کارگر که سال ۹۶ ۳۵۰ دلار بوده امروز ۱۳۵ دلارم نیست ! کی سود میکنه تو این تورم ( بازاریا، دلال خودرو و خوراکی و … و کارخانجات و کسانی که شغلشون آزاده ) پس ما چی چون دستمزدمون دست شماست باید حقمون در ماه کمتر از درامد دلاری سال ۹۶ باشه؟ من که از حقم نمیگذرم بقیه هم همینطور اون دنیا وبال گوشتونه چون وعده متناسب سازی حقوق با تورم دادید و تورم ۵ درصد اما الان حقوق منه کارمند ۵ درصده و تورم ۵۰ درصد

  • ناشناس

    بزرگترین عامل فقر، هجوم روستاییان و ساکنان برخی شهرستانها به تهرانه که بر اثر نبود امکانات شغلی و رفاهی به صورت تهاجمی به تهران مهاجرت میکنند و تراکم جمعیت و گرانی که زمینه ساز یکدیگر هستند را تشکیل میدهند.دولت موظف ست که از روستاها و شهرستانها نصف تهران مالیات بگیرد تا ساکنانشان ماندن در زادگاهشان را بیشتر ترجیح دهند و از طرفی دیگر با وضع یک تنظیم خانواده درست و درمان جلوی زادوولدهای اضافی را بگیرد یعنی هر خانواده در هر روستا و شهرستانی تا سقف سه فرزند بیشتر زادآوری نکند.

  • ناشناس

    خط فقر حدود ۸ برابر چیزیه که اینجا نوشته…

  • ناشناس

    با توجه به ثروتهای طبیعی که در کشور ما هست اگر بخواهیم ایرانیان را با دیگر مردم دنیا مقایسه کنیم بجز پنج درصدی که کل ثروت جامعه دستشون هست و با رانت و چپاول ثروت کشور و مردم را بالا می کشند ۹۵ درصد ایرانیان زیر خط فقر هستند و فقط ۵ درصدی که در رده های بالای حکومت هستند یا با انها ارتباط دارند یا از رانت انان استفاده میکنند با لای خط فقر بلکه بالای خط ثروت هستند

  • مریلا

    چرا این دولت نمیدونه مردم نون ندارن دیگه به حد انفجار رسیدیم

  • مبین

    با سلام خدمت شما والا ما گارگران در جنوب کشور فقط نون صبحانه رو به زور در میاریم شبها نون و چای میخوریم به حد انفجار داریم نزدیک میشیم بخدا

  • ناشناس

    ⁦🤦🏻‍♀️⁩⁦🤦🏻‍♀️⁩

  • ناشناس

    بعدشم این امار مال سال 99 هستش و نوشته نفری 1.2 ملیون با دقت بخونید الان با خط فقر 7 ملیونی 30 درصد زیر خط فقر اند و البته مردم ما از فقیر تا غنی نارضایتی رو نوعی پز روشنفکرانه میدونند و کامنت های سایت هارو خالی از اظهارات کارشناسانه خودشون نمیذارند . این یک واقعیته حالا هر چقدرم میخواید به من بچه دانشجو بگید رانتی و 4 درصدی و …