کد مطلب: ۶۱۲۲۳۵

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

بانک مرکزی کدام سپرده‌ها را تضمین می‌کند؟

بانک مرکزی کدام سپرده‌ها را تضمین می‌کند؟

برخی‌ بانک‌ها سود ۲۵ درصدی به سپرده‌گذاران خود می‌دهند، در صورت بروز مشکل و بحران بانک‌ها چه تضمینی برای پرداخت اصل سپرده وجود دارد؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، تضمین سپرده‌های بانکی به این معناست که اگر بانکی در پرداخت سپرده‌ها دچار مشکل شد، بانک مرکزی اصل پول را پرداخت می‌کند.

براساس مصوبات هیات وزیران، سقف ضمانت سپرده‌گذاری در بانک‌ها و موسسات اعتباری ۱۰۰ میلیون تومان است.

سال ۹۶ برخی از موسسه‌های اعتباری سودی بیش از ۲۰ درصدی به سپرده‌گذاران خود دادند که ورشکستگی آن‌ها را درپی داشت. جبران ضرر این بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری ۳۶ هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور ضرر زد.

بانک مرکزی برای جلوگیری از پرداخت سود بالا از سوی بانک‌ها به مردم هشدار داده که سپرده‌گذاری در بانک‌ها تا ۱۰۰ میلیون تومان تضمین شده است. یعنی اگر فردی قصد داشته باشد ۲۰۰ میلیون تومان در بانک‌ سپرده‌گذاری کند، در صورت ورشکسته شدن بانک، بانک مرکزی فقط ۱۰۰ میلیون تومان آن را برمی‌گرداند.

به گفته بسیاری از کارشناسان امور بانکی، در صورت بروز مشکل بانک مرکزی می‌تواند به هر سپرده بانکی ۱۰۰ میلیون تومان زیان پرداخت کند. برای باقی مانده مبلغ نیز نمی‌توان کاری انجام داد، بخشی از سرمایه فرد از بین می‌رود.

تضمین سپرده‌های بانکی افزایش پایه پولی را برای کشور در پی دارد و در بلندمدت مشکلاتی همچون افزایش تورم و نرخ بهره را برای بانک‌ها پدید می‌آورد.

علاوه بر این که بانک‌ها مصوبات شورای پول و اعتبار را در پرداخت سود اجرا نمی‌کنند، پیگیری‌های تجارت‌نیوز نیز نشان می‌دهد که برخی بانک‌ها به مشتریان ویژه خود تا ۲۵ درصد هم سود می‌دهند. این موضوع می‌تواند بانک‌ها را در بلندمدت با مشکل کمبود نقدینگی مواجه سازد. با این وضعیت احتمال رخ دادن بحران برای بانک‌ها وجود دارد.

در حالی که بانک مرکزی تا ۱۰۰ میلیون تومان را تضمین می‌کند، اما بانک‌ها به مشتریان خود از این سقف سپرده تضمین شده نمی‌گویند. اپراتور بانک آینده در این خصوص به تجارت‌نیوز می‌گوید: حتی اگر شما یک میلیارد تومان هم سپرده‌گذاری کنید مشکلی برای دارایی شما به وجود نمی‌آید، حتی اگر مشکلی ایجاد شود بانک اصل سپرده با سود را به مشتری برمی‌گرداند.

چرا بانک‌ها در قرارداد سپرده‌گذاری خود این موضوع را به گونه‌ای دیگر بیان می‌کنند و تضمین کل مبلغ سپرده‌گذاری را می‌دهند؟

به نظر می‌رسد تجربه بحران موسسات مالی و اعتباری موجب شده که بانک‌ها برای اجرا نکردن مصوبات پشتشان به دولت و بانک مرکزی گرم باشد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    سود سپرده باید بیشتر از تورم باشد سود پول مردم را بانک دولت تولید کننده راند خواران سوداگران می بردند مکر همه مردم راه سوداگری دلالی را بلد هستن چرا تورم را بیار بیست درصد کالا را ارزان کن پول ها را از سوداگری دلالی گرانی های ناحق که در تمام بازارها به مردم وارد شده دولت هم سکوت کرده آیا قیمت مسکن خودرو کالا این است که ظلم بی عدالتی غارت تا که اقتصاد بازارههاه افتاده دست سوداگران دولت ارز خودش چند برابر ارزش خود می فروشد آب خوردن در ایران با ارز کف خیابان می فروشند مسولیتن هم سکوت کردن چون سود می برند بس کنید این وضع افتضاع ظالمانه را از زندگی نود درصد جامعه بردارید

  • ناشناس

    اگر این خبر عملی شود مردم پولها رو از بانک خارج می‌کنند. وبه سمت طلا وملک می‌برند که خود باعث تورم در این بخش‌ها می‌شود. وهمچنین این رو هم باید در نظر داشت که سود بانکی خیلی کم هست. ولی خیلی افراد باز هم راضی هستند. چون کمک مخارج. وحقوق کم کارمندان مخصوصا بازنشستگان میباشد.

  • گیوتین

    چقدر شما پرو هستین، نوشته سال 96، 36 هزار میلیارد به اقتصاد کشور ضرر خورد. چرا نمیگید مردم چه ضرری متحمل شدن. وقتی بانک مرکزی قبول میکنه موسسه یا بانک زیر نظر اونهاست باید پای ضرر و زیانشونم بمونه. همین موسسه ارمان که زیر نظر بانک مرکزی بود سال 96 وقتی ورشکست کرد شما چطور با سپردگذارها برخورد کردید حتی اصل پولشونو یک سال بعد و طی چند نوبت دادید. و هیچ سودی ندادید در صورتی توی این یک سال اقتصاد کشور بهم خورد و این پول کلی از ارزش خود رو از دست داد. ما که دستمون بستست ان شاء الله خدا جوابتونو بده

  • ناشناس

    این هشداره عین موسسه مالی سال96سال دیگه پولهای مردم را بالا میکشن یک میلیارد برمیدارن صد تومان با منت بهت پس میدن .

  • ناشناس

    با سلام بدون اجازه رسمی بانک مرکزی اب هم نمی شود خورد بعد اگر مجوز نداشته باشد یک خواربار فروشی هم نمی شود افتتاح کرد چه برسد به موسسه اعتباری یا بانک حال بقیش را شما حساب کنید بانک یا موسسه ای بقول خودشان ور شکست می شوند چگونه است

    • رضا

      دقیقا، دوست عزیز، ان هم موسساتی با تابلوهای بزرگ بر سردرشان!!!، آقایان خود را تبرئه کردند که این موسسات مجوز نداشته و اجازه فعالیت نداشته اند، کشور اماکن و بازرسی نداشته؟؟؟! پس چرا مردم معمولی یک بقالی نمی توانند بزنند مگر ده ها مجوز بهداشت و اماکن و… داشته باشند. ای الهم کل ولیک الفرج

  • ناشناس

    اگه هم بانکی ورشکسته میشه مقصر اصلی خوده دولتمردان هستن خب جواز فعالیت ندید یعنی چی فقط صد میلیون تضمین میکنه باید فعالیت بانک های رسد کنه اگه بانکی درحال ورشکستگی هستش هشدار بده ضرر زیان بانک ها باید بانک مرکزی منتشر کنه تا مردم بیشتر متوجه بشن همه چیز قائم میکنید که نشد یهویی بیایید بگید بانک ایکس ورشکسته شد

  • ناشناس

    واقعا یعنی چی این پیام ما که منظور طرف نفهمیدیم

  • ناشناس

    این مطلب غیر واقعی است هیچ بانکی بیشتر از ۲۰ در صد سود سالیانه نمیدهد آنهم بانکهای خصوصی اند ، بانک مرکزی پرداختهای سود آنها را رصد میکند . بنده سالهاست در دو بانک خصوصی سپرده دارم و تا حال به مشکلی بر نخورده ام . البته سپرده گذار باید به وضع مالی و میزان کفایت سرمایه بانک توجه داشته باشد . البته هر مطلب و خبری در سایتها نمیتواند قابل استناد باشد ، چه بسا ممکن است به سفارش یک صاحب کالا باشد تا مشتری برای کالایش فراهم شود .

  • علی

    اصل ماجرااینه که بانکهابزودی ورشکست میشوند،واین اطلاعیه رابانک مرکزی داده،که اگرکسی فردای روزگارحرفی یااعتراضی کرد،بگویدماهشدارداده بودیم خودتان رعایت نکردید،دزدی آشکار،عدلی برکت الله

  • ناشناس

    در ادامه اظهار نظر بالا اضافه کنم که سه بانک خصوصی که میزان تسهیلات دهی بالا و بدون ضابطه داشتند مدیریت آنها از سوی بانک مرکزی تعیین شده است .