کد مطلب: ۴۱۴۱۵۰

سکه و دلار در مسیر صعودی / معامله‌گران بازار علت را چه می‌دانند؟

سکه و دلار در مسیر صعودی / معامله‌گران بازار علت را چه می‌دانند؟

بازار سکه نیز در روزهای اخیر از الگوی افزایشی مانند دلار تبعیت کرده است و این فلز گرانبها نیز پس از کاهش ابتدای هفته، در جاده افزایشی قرار گرفت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در دومین روز هفته، قیمت دلار برای دقایقی به زیر سطح ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومانی رفت ولی به سرعت از آن بازگشت. در ابتدای روز یکشنبه اوضاع بازار کاملا به سود کاهشی‌ها رقم می‌خورد؛ فروش‌ها در بازار زیاد شده بود و قیمت تا محدوده ۱۲ هزار و ۴۵۰ تومانی پایین رفت که ۷۰ تومان کمتر از روز شنبه بود. باوجود این افت، به یکباره میزان خریدها در بازار بالا گرفت و شاخص ارزی بار دیگر از سطح مقاومتی عبور کرد. ساعت ۴ بعدازظهر دومین روز هفته هر دلار در بازار با قیمت ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان به فروش می‌رسید که افزایشی ۱۸۰ تومانی نسبت به روز کاری قبل داشت.

اکثر تحلیلگران فنی بازار عنوان می‌کنند، الگوی رشد قیمتی دلار در دو هفته اخیر با گذشته تفاوت دارد. در واقع در ۱۴ روز اخیر رشد قیمت دلار همواره با اصلاح قیمت همراه بوده است؛ به‌عنوان مثال، دو هفته قبل زمانی که قیمت دلار به یکباره با پرش به سکوی ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومانی مواجه شد، به یکباره با افزایش فروش‌ها به انتهای کانال ۱۱ هزار تومانی بازگشت. پس از آن اصلاح، افزایش دوباره قیمت دلار در روزهای اخیر تا سطح ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومانی ادامه یافت و این بار قیمت تا محدوده ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومانی عقبگرد کرد و بار دیگر در مسیر افزایشی قرار گرفت. این در حالی است که برخی معامله‌گران باور دارند الگوی رشد قیمت دلار در سال ۹۷ عمدتا هیجانی و توام با خریدهای گسترده بود که اجازه اصلاح قیمت به معامله‌گران را نمی‌داد.

به گفته برخی فعالان، افزایش قیمتی اخیر حکایت از آن دارد که رشد قیمت کمتر به واسطه هیجانات است و از یک سرعت آرام توام با توقف پیروی می‌کند. طیفی از معامله‌گران در بازار حضور دارند که به‌طور سنتی معتقدند افزایش قیمتی که با اصلاح همراه نباشد، از پشتوانه محکمی برخوردار نیست و حتی اصطلاحا برخی به آن رشد حباب دار می‌گویند؛ به این معنی که این رشد هر لحظه ممکن است بترکد. در مقابل، آنها معتقدند زمانی که رشد قیمت با اصلاح‌های کوچک مواجه می‌شود، به معنای آن است که این رشد با سرعت آرام ادامه خواهد یافت.

با این حال، این یک نگاه است و زاویه‌های دید دیگری نیز در بازار وجود دارد. به‌عنوان مثال، دسته‌ای از معامله‌گران عنوان می‌کنند، نمی‌توان از روند قیمتی در بازاری به کوچکی بازار ارز داخلی در مورد روند آینده قیمت پیش‌بینی خاصی انجام داد. به اعتقاد این عده، بازار را بیشتر باید بر مبنای تقاضا و عرضه روزانه تحلیل کرد و هر روز بازار ارز داستان خاص خودش را دارد. در مورد شرایط میان مدت نیز باید بیشتر به تحلیل نیروهای سمت عرضه و تقاضا پرداخت و وقایع مهم سیاسی را نیز از نظر دور نداشت. دسته‌ای از معامله‌گران در بازار اعتقاد دارند، قطعی اینترنت موجب شد میزان صادرات کشور تحت تاثیر قرار بگیرد و همزمانی آن با افزایش سنتی تقاضا در آذرماه به رشد قیمت منجر شد. در این میان، گروه دیگری از معامله‌گران که بیشتر به اتفاق‌های سیاسی توجه دارند، معتقدند اتفاقات عراق و ناآرامی‌های آن در افزایش تقاضای معامله‌گران بزرگ بازار موثر بوده است.

در این میان، عده‌ای از فعالان اعتقاد دارند، به‌رغم ورود کمی تقاضای احتیاطی به بازار، سیگنال‌هایی از گشایش‌های بین‌المللی منتشر می‌شود و این عوامل می‌توانند در آینده بازار را آرام تر کنند. آنچه مسلم است بازار ارز تا زمانی که زیر سطح ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومانی قرار دارد، با تقاضای شدیدی مواجه نخواهد بود؛ ولی شکست این سطح حداقل برخی از معامله‌گران فنی را می‌تواند بار دیگر وارد بازار کند.

گروهی از فعالان نیز عنوان می‌کنند، افزایش دلار فصلی است و بازار با آغاز زمستان به سرعت راه کاهشی را طی خواهد کرد. بازار سکه نیز در روزهای اخیر از الگوی افزایشی مانند دلار تبعیت کرده است و این فلز گرانبها نیز پس از کاهش ابتدای هفته، در جاده افزایشی قرار گرفت. دیروز هر سکه تمام بهار آزادی ۷۰ هزار تومان رشد را به ثبت رساند و با عبور از کانال ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی به بهای ۴ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان رسید.

سکه هم اکنون پیش روی خود مرز محکم ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را دارد. شاید اگر بهای طلای جهانی نیز در آغاز معاملات روز دوشنبه سیر صعودی بگیرد، اعتماد به نفس بازیگران سکه برای خرید بیشتر شود. با این حال، این روزها برای بازیگران بازار سکه روند دلار از اهمیت بیشتری برخوردار است.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    تاریخ نشون داده پس انداز دلار به صرفه تره و سود بیشتری نسبت سپردهای بانکی داره

  • ناشناس

    دلار خوب است

  • سعید اقا

    فقط مشگل نبودمسئول لایق است وازادبودن دست واسطه هاودلالهاوگرنه مگه میشه شب بخابی صبح بلندشی ماشین4ملیون گرون شه

  • ناشناس

    اگر قرار بر استعلام حسابها توسط دولت بابت یارانه معیشتی حاصل از افزایش قیمت بنزین نبود مردم مجبور به خالی کردن حسابها و تبدیل به طلا و دلار نمی کردند. که این یکی از عوامل ایجاد حباب شد.

  • رمضان

    ارزش پول هرکشور نسبت په دیگر کشورها سطح توان مدیران اجرایی واقتصادی کشورها را نشان میدهد واز طرفی بی ارزشی پول هرکشور یکی از نشانه های فساد وبنگاههای برامده از نگاه مفسدانه مستبدانه مجریان وبه وجود اورندگان این بنگاههاست

  • احسان

    دلال چیه تو آذرماه همیشه قیمت دلار میره بالا!
    بعضی ها باید حتما در مورد همه چی نظر بدن یه حباب و دلال هم یاد گرفتن دیگه خدا رو بنده نیستن(:

  • حمیدرضا قدمی

    روحانی مچکریم.روحانی مچکریم.افرادی که از افزایش قیمت دلار وسکه ناراحت شدند عددی نیستند

  • ناشناس

    دالر پول خارج اما تومان چرا پایین میاید؟؟؟؟؟

  • قاسم

    با تو جه به پایانی بودن سال و تقاضا دلار برای تسویه حساب های مالی اکثر ارگان ها باعث کمبود ارز در بازار شده و افزایشی می باشد

  • سعید خان

    اقایون…..شمایی که همش همه گناه های گرانی ارز به گردن دلال های فردوسی میاندازید اگر پایه های اقتصاد یک کشور سست نباشه چهار تا دلال خورده بپا که از بیکاری به این کار رو اوردن نمیتونن که قیمت ارز و پولی ملی یک کشور به بازی بگیرن من دلال ارز نیستم ولی همش مشکلات اقتصادی به گردن دلال ها نندازید ….همونطور که دیدید دست دلال ها تا حدود زیادی در طی ۷____۸ ماه گذشته کوتاه شد ولی باز قیمت ارز سیر صعودی پیدا کرد…..!!!!!