خبر مهم:

کد مطلب: ۵۹۸۴۹۲

به کدام خودروها مجوز واردات داده می‌شود؟

به کدام خودروها مجوز واردات داده می‌شود؟

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: مجوز واردات خودرو صرفاً مشمول خودروهای نو خواهد شد، اما در تبصره‌ها الزام به داشتن نمایندگی فروش، با هدف از بین بردن انحصار وجود ندارد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، رضا تقی‌پور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ در رابطه با اصلاح طرح ساماندهی بازار خودرو بیان کرد: مشکلی که در ارتباط با بازار خودرو و قیمت آن وجود دارد، روشن است، با توجه به اینکه در سال‌های اخیر عرضه در این بازار کمتر از تقاضا بوده و همیشه یک عدم تعادل در این بازار وجود داشته است.

او ادامه داد: به همین دلیل در دولت دهم این طرح ارائه شد تا اینکه بعد از سیر مراحل، شورای نگهبان ایراداتی را گرفت و پس ارجاع این طرح به کمیسیون صنایع تلاش بر این شد که در کمیسیون صنعت، مشکلات موجود بر طرف شود. در دوره یازدهم هم طرح‌های مشابهی پیشنهاد شد، اما چون سابقه این طرح بیشتر بود، صلاح دیده شد که همین طرح اصلاح شود و با رفع ایرادات شورای نگهبان این طرح تصویب شد.

تقی پور در رابطه با اصلاحات در این زمینه بیان کرد: در رابطه با ماده ۴ این طرح اصلاحاتی برای تنظیم بازار و ایجاد تعادل در بین عرضه و تقاضا پیش بینی شده است که واردات به صورت کنترل شده و کاملاً با تصمیم دولت بتواند انجام بگیرد، به نحوی که مانند سایر کالا‌ها که در مقاطعی تولید و عرضه داخلی پاسخگو نیست. بر این اساس با اصلاح این ماده مقرر شد که هر فرد حقیقی و حقوقی بتواند به ازای صادرات خودرو و یا قطعات خودرو و عرضه خدمات مرتبط با نیروی محرکه، واردات انجام دهد.

به گفته عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس براساس این طرح، واردات منوط به داشتن نمایندگی فروش نیست تا انحصار در این زمینه رخ ندهد و تولیدکنندگان اگر نسبت به انتقال تکنولوژی اقدام کنند دولت موظف است که امکانات بیشتری را در این زمینه در نظر بگیرد.

او افزود: ایرادات شورای نگهبان به دو ماده بود که در دو نوبت این مشکلات برطرف شد. در رابطه با ماده ۴ تعدادی مشکلات و ابهامات در رابطه با ارزی که در زمینه واردات استفاده می‌شود وجود داشت که در نسخه جدید این مشکلات بر طرف شد.

تقی پور همچنین در رابطه با کشور‌هایی که واردات از آن‌ها انجام می‌شود، گفت: هدف از این طرح تشویق برای افزایش کیفیت و مقدار تولید است. شاخص‌ها را در این زمینه دولت تعیین می‌کند و استاندارد‌های لازم را دولت تعیین خواهد کرد؛ خودرو‌ها باید حتما نو باشند و واردات خودرو دست دوم مشکلاتی را در ارائه خدمات به وجود می‌آورد.

خودروساز‌های بزرگ هم می‌توانند این واردات را انجام دهند

فرید زاوه، کارشناس صنعت خودرو بیان کرد: نسخه پیشین این طرح، بسیار نسخه خوبی بود، زیرا واردات خودرو‌های دست دوم هم آزاد بود و محدودیتی برای واردات وجود نداشت. محدودیتی که منوط به صادرات ایجاد شده است، قطعا نه به واردات قابل توجهی منجر خواهد شد و نه قیمت را تغییر می‌دهد. موضوع صادرات منجر به افزایش قیمت و ایجاد انحصار در این زمینه می‌شود و عملا این طرح تاثیری در کنترل بازار نخواهد داشت، زیرا تنها اقلامی که محصول دو شرکت خودروساز بزرگ داخلی است، می‌تواند صادر شود.

او گفت: وصل کردن واردات به صادرات یا انحصار را تشدید و یا زمینه فساد را ایجاد می‌کند و موضوعی همانند واردات موز در ازای صادرات سیب اتفاق خواهد افتاد.

در ادامه تقی پور ضمن اشاره به نسخه پیشین، بیان کرد: با توجه به ایراداتی که گرفته شد و مشکلاتی که در بازار ارز می‌توانست به وجود بیاورد این اصلاحات انجام شد؛ صادرات خودرو امکان پذیر است و در گذشته هم انجام شده است، در حال حاضر یکی از مشکلاتی که تولید کنندگان در زمینه تیراژ دارند این است که این قیمت‌های رسمی به صرفه نیست. به همین دلیل هرچه تیراژ افزایش پیدا کند، سودی عاید تولیدکننده نخواهد شد.

او تصریح کرد: اگر خودروساز بتواند صادرات انجام دهد، قطعا در مقابل واردات هم صورت می‌گیرد. علاوه بر این بازه و دربرگیری نیروی محرکه در این زمینه بسیار گسترده است. علاوه بر این موضوعات صادرات قطعات خودرو مشوقی برای شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه است.

در ادامه زاوه گفت: مجموع صادرات در زمینه خودرو و نیروی محرکه پیش از موضوع تحریم‌ها ۵۰ میلیون دلار بوده است و به ازای این مقدار بیش از یک میلیارد دلار در مدیریت ایران خودرو سرمایه گذاری شده است. اگر قرار باشد با این اعداد واردات صورت بگیرد کمتر از ۲ هزار دستگاه خودرو وارد خواهد شد. به واسطه ایرادی که شورای نگهبان گرفت این مصوبه هیچ اثراتی را در بازار نخواهد گذاشت. این طرح از تولید کنندگان داخل حمایت می‌کند، اما بر اساس آن از مصرف کننده هیچ حمایتی نمی‌شود.

او بیان کرد: باید واردات به صورت عمومی آزاد شود و همین که تعداد آن توسط دولت یا شورای رقابت تعیین می‌شود، یک خطر بزرگ به حساب می‌آید.

تقی پور در پایان ضمن اشاره به اینکه برآورد‌ها در این زمینه کارشناسی شده است، بیان کرد: عدد مربوط به صادرات بین ۵۰۰ میلیون دلار تا یک میلیارد دلار است. در گذشته سابقه ۵۰ هزار تا ۱۰۰ هزار واردات خودرو در سال را داشتیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • پیاده

    اخه خودرو ایرانی وصادرت !!!؟اخه به خودتون نخندیدد

  • ناشناس

    خودرو در داخل کم است اما صادر میکنیم که کمتر و گرانتر شود واردات هم ماشین‌های دست دوم منتطرند که در داخل به قیمت نوفروخته شوند هیچ اتری ندارد بلکه گرانی خودرو در انتظار است تا رانت بطور جدی سرکوب و محاکمه نشود وصع بازار بهتر نمیشود واردکنندگان خوراک دام و،،،،،، کیست اسمش را اعلام و به دادگاه معزفی کنید تا اوضاع بهتر شود و گر نه!!!!

  • ناشناس

    این طرح تنها برای خودرو سازان رانت خوبی ایجاد میکنه وبس و مردم هم طبق معمول سرکارند

  • ناشناس

    این چه قانونی است؟؟
    این که باز همون قصه انحصار خودرو ساز ها است
    غیر از خودروسازها چه کسی میتواند خود را صادر کند
    به ما بگویید ما کدام‌خودرو را صادر کنیم
    آخه کدوم کشور میاد پراید سمند بخره از ما

  • ناشناس

    لطفاً این پیام رو به گوش مسئولین برسانید.به جای مبادلهٔ خودرو با خودرو میشه مبادلات دیگه ای انجام داد یعنی چیزی که زیاد داریم میدیم و به جایش چیزی که نیاز داریم(خودرو)وارد می کنیم.مثلأ از طریق صادرات مواد غیر نفتی .میلیارد ها دلار به دست میاد که میشه ماشین درجه یک و عالی وارد کرد.

  • رامتین

    صادرات کنن که واردات انجام بدن؟؟? مگر کشورهای دیگه اشغال بخر هستن. خدایی خوب خودتونو به اون راه و خودتونو به مسخره بازی زدید. سوریه که واردات از ایران را هم که ممنوع اعلام کرد??

  • ناشناس

    باین قانون دیگه محکم جلو واردت خودرو بسته شد خیلی قانونی و تمیز.

  • ناشناس

    همه قوانین تو کشور ما همینجوره با این زوری که به این مردم بیچاره میگید چجوری انتظار دارید فرزند اوری کنن وقتی طرف میبینه هیچ کدوم ارزوهای معمولی فرزندش رو هم نمیتونه براورده کنه .و پس فردا میخواد شرمنده زن و بچش بشه که حتی نتونه یه پراید بخره.پراید که هیچ من اشخاصی میشناسم که تو این سرما کاپشن هم نمیتونه بخره برا فرزندش.اگه از حکومت علی پیروی میکنید شبها چجوری سرتونو رو بالش میزارید با وجدان ها

  • sajad

    فقط در یه صورت میشه خودرو صادر کرد حتی به خود فرانسه خیلی سادس، فرش ایرانی یا سفال یا هر جنس دیگه ای رو غیراز ماشین صادر کنید هرکی خرید یه پرشیایی، پرایدی چیزی به عنوان اشانتیون بذارید روش، با کله قبول قبول میکنند، میگید نه امتحان کنید…!!!

  • Saeed

    برخی از اتومبیل های کشورهای با تکنولوژی بالا بخاطر قیمت های بسیار مناسب .برای مصرف کنندها به صرفه است که بیشتر خودروی نو داشته باشند .مضاف بر اینکه هزینه تعمیرات بسیار بالا .و نیز برای بعضی از مشاغل هزینه خرید اتومبیل سال .ازمالیاتی که باید به دولت بپردازند کسر خواهد شد .بهمین دلیل خودروهای با دو سال یا سه سال سن و با کیلومتر پایین در کشور ما میتواند به نفع مصرف کننده باشد.که در زمان پهلوی بسیار بسیار باب بود .سن دو سال یا سه سال با کیلومتر حداکثر بیست هزار .هیچ مشکلی برای محیط زیست .و مصرف کننده بوجود نخواهد اورد.به شرط آنکه فقط از سازندگان با تکنولوژی بالا باشد .که دست اندر کاران خیلی بهتر از من میشناسند