به گزارش تجارتنیوز، در پایان معاملات این هفته بازار سرمایه، شاخص کل بورس تهران با کمتر از ۰٫۳ درصد رشد در سطح یک میلیون و ۱۵۱ هزار و ۸۴۶ واحدی آرام گرفت. این در حالی بود که در این مدت شاخص کل هموزن عملکردی منفی داشت و بیش از ۰٫۳ درصد افت داشت.
در این هفته که به دلیل تعطیلیهای نیمه خرداد با سه روز معاملاتی همراه بود، میانگین ارزش معاملات روزانه بیش از ۵٫۳ هزار میلیارد تومان بود که نسبت به هفته گذشته ۱۱ درصد بیشتر شد.
در این هفته موتور خودروییها روشن شد و نمادهای این گروه عملکرد مثبتی از خود به جای گذاشتند. همچنین بانکیها هم از دیگر گروههای سبز بازار بودند به طوری که ارزش صندوق دارا یکم رشد قابل توجهی داشت. این در حالی بود که ارزش پالایشیها در این هفته با افت مواجه شد.
در این هفته همچنین مناظره انتخاباتی کاندیداهای ریاستجمهوری هم برگزار شد ولی خبری از ارائه راهکار برای بهبود بازار سرمایه در آن دیده نشد. با این حال یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است، بازار هفته آینده درگیر انتخابات است و در حالت انتظار به سر میبرد و به احتمال زیاد با احتیاط بیشتری به حرکت خود ادامه دهد. وی در این باره تشریح کرد: اما به نظر میرسد با وجود ابهامات سیاسی در کشور اما هفته آینده روند بازار متعادل باشد.
در این هفته همچنین شرکت بورس عملکرد مالی سالانه خود را منتشر کرد که با استقبال فعالان بازار سرمایه مواجه شد.
در آخرین روز این هفته همچینن عرضه اولیه ولکار انجام شد، که به دلیل مشکلات در سامانه پسامعاملاتی تعداد سهام تخصیص داده شده به هر کد بورسی در روز چهارشنبه مشخص نشد. این عرضه اولیه قرار بود هفته گذشته برگزار شود.
مهمترین اخبار مرتبط با بازار سهام را در صفحه بورس تجارتنیوز بخوانید.
بورس هفته آینده را با توجه به قول سازمان بورس مبنی بر واریز ۱۵۰ میلیون دلار و ورود پول حقیقی و افزایش حجم معاملات، احتمالا با رشد به پایان خواهد رساند.
ولی برای رشد پایدار سهام باید بر روی مسائلی که باعث افزایش رشد اقتصادی کشور می شود، کار کرد.
مواردی از قبیل؛
۱) افزایش فروش نفت و فرآورده های نفتی
۲) افزایش صادرات فرآورده های غیرنفتی.
۳) حمایت از شرکت های سهامی در جهت کاهش هزینه های آنها و همچنین گسترش فعالیت های تجاری و مالی آنها با کشورهای منطقه و سایر کشورها.
۴) کاهش تورم و کنترل قیمت دلار.
و …
بعضی از دوستان فکر می کنند که افزایش قیمت دلار باعث افزایش قیمت سهام می شود اگرچه در کوتاه مدت افزایش قیمت دلار باعث افزایش قیمت سهام می شود ولی چون با افزایش قیمت دلار، قیمت سایر اجناس هم بالا می رود، چنین افزایش قیمتی، سودی برای سهام دار نخواهد داشت و از طرف دیگر با گذشت زمان افزایش قیمت دلار باعث رشد تورم می شود و افزایش تورم، قدرت خرید مردم را پایین می آورد و در نتیجه فروش و تولیدات شرکت ها کاهش می یابد و هزینه های آنها (کارهای عمرانی، حقوق پرسنل و …) بالا می رود و سوددهی آنها کاهش می یابد و ارزندگی سهام رشد محسوسی نمی کند.
پس به نظر می رسد اگر ملاک ارزش گذاری سهام را به جای رشد تورم و افزایش قیمت دلار، رشد اقتصادی قرار دهیم، بورس به رشد پایدار و منطقی تری می رسد و پول های هوشمند با ضریب اطمینان بیشتری ورود می کنند و ارزندگی سهام بیشتر هم می شود.
با سپاس.
متعادل چیه ۸۰ درصد پس انداز زندگیمون رفته تورم این یکسال هم هیچ بدبختمون کردید متعادل که میگید فوشه!!!!!