به گزارش تجارتنیوز، معاملات آتی نفت خام برنت برای تحویل در ماه جولای با 0/45 درصد کاهش به 79/81 دلار در هر بشکه رسید. نگرانیها از افزایش نرخ بهره آمریکا و آمارهای ضعیف اقتصادی چین، قیمت را وارد روند نزولی کرده است. حال باید دید این روند تا چه زمانی ادامه دارد و چشمانداز بازار نفت چگونه است.
از آن جایی که افزایش هزینه خدمات در آمریکا با کاهش نرخ کالاها جبران شد، هزینه مصرفکنندهها طی ماه مارس ثابت بود. با این حال ادامه فشارهای تورمی همچنان وجود دارد و میتواند باعث افزایش مجدد نرخ بهره توسط فدرال رزرو شود.
ض️من آنکه رشد اقتصادی ایالات متحده بیش از حد انتظار در سه ماهه اول کاهش یافت.️ تا جایی که بانک ANZ در یادداشتی اعلام کرد: لحن جنگ طلبانه فدرال رزرو میتواند بر قیمت انرژی و فلزات فشار وارد کند. با توجه به مجموعه این عوامل قیمت نفت کاهشی پیشبینی میشود.
همچنین شاخص مدیران خرید تولیدی چین (PMI) از 51.9 در ماه مارس به 49.2 کاهش یافته است. به این معنا که (PMI) به زیر مرز 50 واحدی که انبساط و انقباض فعالیت را به صورت ماهانه جدا میکند، سقوط کرده است. با این حساب وضعیت اقتصادی چین مساعد تلقی نمیشود.
همچنین آژانس بین المللی انرژی پیشبینی کرد که با روند تولید برنامهریزی شده برای خودروهای الکتریکی تا سال ۲۰۳۰، درخواست برای مصرف نفت حداقل روزانه ۵ میلیون بشکه کاهش پیدا میکند. بنابراین عرصه بینالملل باید منتظر کاهش قیمتها باشد.
چشمانداز بازار نفت صعودی پیشبینی میشود
با وجود آنکه آمارها از چشمانداز کاهشی برای قیمت نفت حکایت میکند اما رویترز در گزارشی اعلام کرد که بازار نفت روند افزایشی به خود میگیرد. تازهترین نظرسنجی در این خبرگزاری نشان میدهد قیمت نفت تحت تاثیر کاهش تولید اوپک پلاس و رشد تقاضای چین، تا 90 دلار در هر بشکه طی سال جاری افزایش پیدا میکند.
در این نظرسنجی 40 اقتصاددان و تحلیلگر بیان کردند که میانگین قیمت نفت برنت در سال 2023 به 87.12 دلار در هر بشکه میرسد. این میزان از قیمت 86.49 دلاری در نظرسنجی ماه مارس و سطح فعلی حدود 78 دلار بیشتر است.
این نظرسنجی نشان داد که میانگین قیمت نفت برنت در سه ماهه پایانی سال جاری به 90.72 دلار خواهد رسید که در مقایسه با 85.78 دلار و 88.86 دلار در دو فصل گذشته افزایش یافته است.
البته لازم به ذکر است که بازگشت نفت به قیمت 100 دلار ممکن نیست. تحلیلگران در رویترز ترس فزاینده از رکود اقتصادی در ایالات متحده و اروپا را مانعی بر سر بازگشت قیمت نفت به این رقم در هر بشکه میدانند.
متیو شروود، تحلیلگر ارشد کامودیتی در چین گفت: عوامل اصلی محرک قیمتها در سال جاری کاهش تولید اوپک، پاسخ نسبتاً محدود به عرضه از سوی تولیدکنندگان آمریکایی و تحولات تقاضا در چین خواهد بوده است.
در آغاز ماه آوریل، سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش از جمله روسیه، بازار را با اعلام کاهش بیشتر تولید نفت حدود 1.16 میلیون بشکه در روز غافلگیر کردند.
همچنین با تحریمهای غرب علیه نفت روسیه عرضه طلای محدودتر شد و رشد تقاضای جهانی نفت را که در سال 2023 بین یک تا 2/2 میلیون بشکه در روز پیشبینی میشود. با این حال باید منتظر ماند و دید بازار تحت تاثیر چه مولفههایی قرار است در مسیر خود تغییر ایجاد کند.
برای مطالعه بیشتر درباره حوزه انرژی خبر زمان بازگشت بازار به قله را بخوانید.