کد مطلب: ۵۰۴۴۹۲

قیمت‌گذاری خودرو سلیقه‌ای شد

قیمت‌گذاری خودرو سلیقه‌ای شد

در حالی که هنوز قیمتی برای خودروها بر اساس فرمول جدید شورای رقابت اعلام نشده، قیمت کارخانه‌ای برخی از محصولات ‌ام وی‌ام بالاتر از بازار آزاد اعلام شده و در سایت این شرکت قیمت‌هایی برای فروش نقدی و تحویل ۴۵ روزه درج شده که بالاتر از نرخ‌های بازار است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، با شوک قیمتی رخ‌داده در کالای مصرفی مانند خودرو در ایران حالا خودرو به یکی از کالاهای لوکس تبدیل شده و جایگاه ویژه‌ای هم در سبد خانوار پیدا کرده است، قیمت این کالای لوکس برای مردم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده و وضعیت به گونه‌ای شده که برخی افراد هر روز قیمت‌های خودرو را رصد می‌کنند، حتی زمانی که قصد خرید آن را ندارند.

اما در چند روز گذشته بازار خودرو شاهد اتفاقات عجیبی بوده است. پس از تصمیم شورای رقابت برای افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروها که تحت عنوان «فرمول جدید قیمت‌گذاری» مطرح شد سازمان بازرسی با این فرمول مخالفت کرد و همین مخالفت باعث عدم اعلام نرخ‌های جدید از سوی خودروسازان شد؛ چرا که هفته گذشته بعد از صحبت‌های رییس شورای رقابت مبنی بر آزادسازی قیمت خودرو، قیمت‌ها در بازار روند افزایشی به خود گرفت؛ به‌طوری که قیمت برخی از مدل‌ها از ۵ میلیون تومان تا ۳۰ میلیون تومان افزایش یافت. حالا از بازار خودرو خبر می‌رسد که بعد از صحبت‌های رییس سازمان بازرسی کل کشور و مخالفت با فرمول جدید شورای رقابت دوباره بازار خودرو روند کاهشی در قیمت‌ها به خود گرفته است.

قیمت کارخانه‌ای بالاتر از قیمت بازار!

اما در حالی که هنوز قیمتی برای خودروها بر اساس فرمول جدید شورای رقابت اعلام نشده، قیمت کارخانه‌ای برخی از محصولات ‌ام وی‌ام بالاتر از بازار آزاد اعلام شده و در سایت این شرکت قیمت‌هایی برای فروش نقدی و تحویل ۴۵ روزه درج شده که بالاتر از نرخ‌های بازار است! به‌طور مثال قیمت خودروی ‌ام‌وی‌‌ام ایکس ۵۵ در کارخانه ۸۵۵ میلیون تومان است اما در بازار ۸۱۵ میلیون تومان به فروش می‌رود و قیمت ایکس ۳۳ در کارخانه ۵۹۷ میلیون تومان است و نرخ آن در بازار ۵۷۰ میلیون تومان است و خودروی ایکس۲۲ در کارخانه ۴۱۰ میلیون تومان و در بازار ۳۸۵ میلیون تومان نرخ‌گذاری شده است. اتفاقی که شاید فقط در ایران و با شرایط پیچیده و عجیب قیمت‌گذاری خودرو رخ دهد.

محمدرضا نجفی‌منش، عضو هیات‌مدیره انجمن قطعه‌سازان در این باره گفت: این نمونه یک استثناست و محصولات‌ ام‌وی‌ام وارداتی است و در صورتی که قیمت کارخانه بالاتر از نرخ بازار باشد معمولا مردم از کارخانه خرید نمی‌کنند و کارخانه هم ناچار است تا قیمت‌ها را پایین بیاورد.

این عضو هیات‌مدیره انجمن قطعه‌سازان با بیان اینکه این قبیل اتفاقات بسیار نادر است، گفت: موضوعی که همیشه در کشور با آن روبرو بودیم قیمت‌های پایین کارخانجات و تفاوت زیاد آن با بازار آزاد بوده که موجب شکل‌گیری رانت ۱۰۰۰ میلیارد تومانی شده اینکه خودرویی را از کارخانه ۱۰۰ میلیون می‌خریدند و ۳۰۰ میلیون تومان می‌فروختند و برای هزار خودرو ۵ میلیون نفر ثبت‌نام می‌کردند از جمله موضوعاتی است که باید به آن رسیدگی شود.

الزام بر عدم دخالت دولت بر قیمت‌گذاری خودرو

این فعال حوزه خودرو با انتقاد از وضعیت پیش آمده در خصوص فرمول جدید شورای رقابت و مخالفت‌ها با اعلام نرخ‌های جدید، افزود: واقعا دولت اگر قصد دارد کمکی به این مجموعه کند از قیمت‌گذاری در بازار خودرو کنار بایستد تا بازار خودرو تنظیم شود زیرا با این‌گونه تصمیم‌گیری‌ها به نتیجه مطلوبی نخواهیم رسید.

نجفی‌منش با بیان اینکه با ضرر و زیان نمی‌توان به تولیدات ادامه داد، تصریح کرد: من در کل با قضیه نرخ‌گذاری‌ها از سوی دولت یا شورای رقابت و … مخالفم اما شورای رقابت پس از مدت‌ها بالاخره یک قدم رو به جلو برای افزایش تولیدات برداشته است که با آن مخالفت شده. معتقدم اگر آقایان به دنبال راه‌حلی برای وضعیت بازار خودرو هستند یا قیمت‌گذاری را به کارخانه بسپارند، یا اینکه قیمت‌ها در حاشیه بازار تعیین شود.

این فعال حوزه خودرو با بیان اینکه در هیچ نقطه دنیا نرخ‌گذاری خودرو شبیه ایران نیست، افزود: کدام کشور را سراغ دارید که ایران را برای قیمت‌گذاری خودرو الگو قرار دهد؟ در حال حاضر تولیدات به مشکل خورده و خودروساز هم گرفتار شده است.

در عین حال سعید موتمنی رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو در خصوص آخرین وضعیت قیمت خودرو در بازار می‌گوید: ‌در حال حاضر قیمت‌های موجود در بازار صرفا روی کاغذ اعلام می‌شود و سلیقه‌ای است، البته مشتریان توان خرید خودرو با قیمت‌های موجود را ندارند و افراد منتظر هستند نرخ خودرو به قیمت واقعی برسد و می‌توان گفت تا ۲ ماه آینده هیچ افزایش قیمتی در بازار خودرو نخواهیم داشت؛ چرا که نرخ ارز به ثبات کلی رسیده است. به دلیل اینکه در بازار سرمایه نوسانات ارزی نداریم و از آنجایی که ارز تاثیرات مستقیمی در بازار خودرو دارد، بنابراین پیش‌بینی می‌شود تا آخر سال تغییراتی در نرخ خودرو رخ ندهد.

به نظر می‌رسد برخلاف عرف رایج، فروش خودرو در جهان که بین قیمت محل تولید خودرو (کارخانه) و محل توزیع آن یعنی بازار اختلاف قیمت اندکی وجود دارد، وضعیت در ایران به گونه‌ای دیگر است، به‌طوری‌که برخی خودرو‌ها در ابتدای عرضه به دلیل توزیع قطره‌چکانی با قیمت‌های غیرواقعی، روانه بازار می‌شوند که فضا را برای بازار سیاه و سوءاستفاده فراهم می‌کنند.

خودروسازان هم در این شرایط سکوت کرده‌اند و فقط با اعلام طرح‌های پیش‌فروش خودرو آن هم برای سال ۱۴۰۰ مشغول هستند و در سایر فروش‌ها هم مصرف‌کننده به ‌سختی امکان ثبت‌نام دارد و در نهایت مشخص نیست ظرفیت‌های بسیار کم خودروها در پیش‌فروش‌های فوری از آنِ چه ‌کسانی شده است. در طول سال‌های اخیر بازار خودرو در مقاطع متعددی دستخوش افزایش قیمت شده و وزارت صمت به عنوان متولی تولید و عرضه خودرو تا به حال نتوانسته راهکاری مناسب و کارآمد برای ایجاد تعادل در بازار خودرو بیابد.

در هفته‌های اخیر با توجه به اخبار منتشرشده در خصوص فرمول جدید قیمت‌گذاری از سوی شورای رقابت نیز بار دیگر قیمت خودروها در بازار رو به افزایش گذاشت و در مقابل مسوولان وزارت صمت و شورای رقابت بر فرمول جدید قیمت‌گذاری خودرو تاکید دارند و می‌گویند در این فرمول بر افزایش تولید خودرو تاکید شده و در غیر این صورت افزایش قیمتی در کار نیست از طرفی تولیدکنندگان خودرو معتقدند؛ قیمت کارخانه خودروها متناسب با افزایش هزینه‌های خودروسازان بالا نرفته و به نوعی کمتر از میزان واقعی است.

منبع: روزنامه اعتماد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    خیلی جالبه. میگن در کجای دنیا دولت در قیمت گذاری دخالت میکنه. راست میگن دیگه. ای بابا، دو تا شرکت هستن با ۸۰ میلیون جمعیت، یه سفره ای پهنه، دور هم میخوریم دیگه…

  • فرزاد

    می خواین بخرین/ میخواین نخرین
    اجبارتون که نکردن خودرو سازها
    بعدشم چی ارزونه که ماشین ارزون باشه؟ ها؟
    یعنی ماشین اندازه تخم مرغ هم ارزش نداره؟
    با این وضع اقتصاد فلج بیشتر از این نمیشه توقع داشت،
    بعدشم خودروسازها به نفعشونه که خودرو خوب تحویل مردم بدن، اما یه سری عوامل دست به دست هم دادن تا این اتفاق نیفته،
    ایرانخودرو پژو ۳۰۱ آورد، پژو۲۰۰۸ آورد،پژو ۴۰۷آورد، پژو۵۰۸ آورد، رنو کپچر آورد، اما یه عده عوامل داخلی که نمیخوان و نمیشه گفت نذاشتن و نمیزارن محصولات با کیفیت عرضه بشه وگرنه هیچ فرقی واسه خودروساز نداره، خودروساز به وظیفه خودش به عنوان تولید کننده خودرو عمل میکنه اما اون عواملی که دست و پاش رو بستن و و نمیزارن مقصرن نه خودروساز.

  • سام

    خجالت بکشین بابا دست رو هرچی گذاشتین خرابترش کردین قیمت گوجه رو نمیتونین کنترل کنین چه برسه به بقیه چیزا??

  • ناشناس

    گرانی ماشین خیلیخوب نیست

    • ناشناس

      از کجا فهمیدی شیطون

  • علی برکت الله

    من کاری با شما ندارم
    خودم با چه امیدی دارم زندگی میکنم
    نمی دانم?☹☹
    توی کشوری زندگی میکنیم که هر روز بدبختر از دیروز???
    مسوالین زحمتکش به کجا چینین شتابان مقصد نهایی خاک است.

    • ناشناس

      احسنت

  • محمدی

    مملکت با کارشناسانی بی تجربه شده هزچ مرچ .باید سنگ ببارد.

  • ناشناس

    من از اینکه قیمت ها را به کارخانه واگذار کنند موافقم فقط لطفا واردات را هم ازاد کنند

  • ناشناس

    فقط نخریدن چاره کار این گردابیه که مسئولین وکارخونه دارها ودلالها بی وجدان برای این مردم درست کردن….

  • ناشناس

    ایران خودرو فقط یکسری خودروهای ورشکسته بازار جهانی که هیچ موفقیتی در فروش نداشتند حتی در کشور سازنده انهم از کمپانی مانند پژو که اصلا جزو شرکتهای برتر جهانی نیست وارد ومونتاژ کرد و ما حتی هنر اینکه کره ای ها را سرمشق صنعت خودرو خودمان قرار دهیم هم نداشتیم حالا در شرایطی که خودروسازی جهان به سمت خودرو های الکتریکی جرکت می کند ایران خودرو با افتخار از مزایای موتورهای احتراق داخلی خود داد سخن می راند

  • علی

    این جنگ زرگری. وطولانی شدن تصمیم گیری ومشخص نشدن قیمت صرفا بنفع دلالان و خودروسازان هست که دلبخواهی قیمت تعیین می کنند. بهترین را آزاد سازی واردات. وتعیین قیمت نوع خودرو واعلام به نمایشگاهها که مجاز نباشند مثلا پراید را بیش از ۹۰قیمت گذاری یا بفروش برسانند.