موضوعات داغ: # قیمت سکه # مکانیسم ماشه # قیمت طلا # قیمت خودرو # بانک مرکزی # سایپا # پایان بورس # قیمت دلار
سیدفرزاد طلاکش، دبیرکل فدارسیون طیور ایران، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز»:

مشکل تخصیص ارز نهاده‌های دامی همچنان ادامه دارد / قیمت مرغ گوشتی در بازار بین ۱۳۰ هزار تا ۱۴۰ هزار تومان است

قیمت تمام‌شده مرغ گوشتی ۷۵ هراز تومان است
مشکل تخصیص ارز نهاده‌های دامی همچنان ادامه دارد / قیمت مرغ گوشتی در بازار بین ۱۳۰ هزار تا ۱۴۰ هزار تومان است
با وجود عرضه کافی مرغ گوشتی در بازار، صنعت طیور زیر بار سوء‌مدیریت در تأمین نهاده‌ها، ناترازی انرژی و افزایش هزینه‌های جانبی قرار دارد. شرایطی که در صورت تداوم می‌تواند بازار مصرف را وارد دوره تازه‌ای از بحران کند.

به گزارش تجارت نیوز، صنعت طیور ایران، به‌عنوان یکی از ارکان اصلی تأمین پروتئین کشور، با چالش‌های متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کند. افزایش هزینه‌های تولید، اختلاف شدید میان قیمت مصوب و نرخ بازار آزاد نهاده‌های دامی، ناترازی انرژی در واحدهای پرورشی و دشواری تأمین نیروی کار تنها بخشی از مشکلاتی است که تولیدکنندگان با آن مواجه هستند.

هرچند در حال حاضر کمبودی در عرضه مرغ مشاهده نمی‌شود، اما با این وجود، این پرسش مطرح می‌شود که امکان کاهش عرضه در فصل پاییز و زمستان وجود دارد؟

۱۵۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در دو ماه گذشته انجام شده است

سید فرزاد طلاکش، دبیرکل فدارسیون طیور ایران، درباره وضعیت تولید مرغ گوشتی در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: مرغ موجود در بازار حاصل جوجه‌ریزی دو ماه گذشته است و رقم ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی که پیش‌تر روی کاغذ ثبت شده بود، تحقق یافته است.

مشکل تخصیص ارز نهاده‌های دامی ادامه دارد / هر کیلو نهاده‌ دامی بین ۹ هزار تا ۱۰ هزار تومان گران‌تر از قیمت مصوب عرضه می‌شود

طلاکش درباره مشکل تأمین نهاده‌های دامی در بازار تصریح کرد: به‌ دلیل نبود برنامه‌ریزی مناسب در تخصیص ارز برای تأمین نهاده‌های دامی، مرغداران ناچارند نهاده‌ها را با قیمت بالاتر از بازار آزاد تهیه کنند.

او افزود: به‌عنوان نمونه، قیمت ذرت در بازار آزاد ۲۰ هزار تومان و قیمت سویا ۳۰ هزار تومان است، در حالی‌ که قیمت مصوب ذرت ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان و کنجاله سویا ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است. به این ترتیب، مرغداران نهاده‌ها را بین ۹ هزار تا ۱۰ هزار تومان بالاتر از نرخ مصوب خریداری می‌کنند.

او گفت: علاوه بر این مورد، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، ناترازی برق در کشتارگاه‌ها، کارخانه‌های تأمین خوراک دام و مرغداری‌ها، این موارد تا حدی بر کیفیت مرغ تأثیر گذاشته و سختی فعالیت در این حوزه را افزایش داده است.

قیمت تمام‌شده مرغ از مرز ۷۵ هزار تومان عبور کرد / قیمت مرغ گوشتی در بازار بین ۱۳۰ هزار تا ۱۴۰ هزار تومان است

دبیرکل فدارسیون طیور ایران درباره قیمت تمام‌شده مرغ عنوان کرد: در حال حاضر، قیمت تمام‌شده مرغ در محدوده ۷۵ هزار تومان قرار دارد. زیرا به دلیل مشکلات موجود در بازار، فشار به مصرف‌کننده نهایی وارد می‌شود.

او اضافه کرد: قیمت مرغ گوشتی در شهرهای مختلف کشور متفاوت است، اما در تهران، مرغ گوشتی با قیمت ۱۳۰ هزار تا ۱۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

اخراج اتباع به مرور زمان چالش ایجاد می‌کند / کارگران ایرانی به سختی برای فعالیت در مرغداری‌ها جذب می‌شوند

طلاکش با اشاره به اخراج اتباع و تأثیر آن بر تولید مرغ گوشتی تشریح کرد: اخراج اتباع بر افزایش حقوق و دستمزد تأثیر گذار بوده است. زیرا اخراج این افراد به مرور زمان به یک چالش تبدیل می‌شود. بنابراین، وزارت کشور هم باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای رفع این مشکلات اقدام کند.

او گفت: کارگران ایرانی به سختی برای فعالیت در مرغداری‌ها جذب می‌شوند. چراکه ترجیح می‌دهند شغل‌های پر درآمد‌تری را انتخاب کنند.

علت تبدیل نشدن بخشی از جوجه‌ریزی به مرغ گوشتی چیست؟

این فعال صنفی درباره علت تبدیل نشدن بخشی از جوجه‌ریزی به مرغ گوشتی تشریح کرد: کمبودی در بازار مرغ گوشتی وجود ندارد. از طرفی، بخشی از این ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی مربوط به نژاد آرین است که در مرغداری‌ها وجود ندارد.

او اضافه کرد: همچنین، بخشی از این ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی به گوشت مرغ تبدیل نمی‌شود که ازجمله دلایل تبدیل نشدن آنها به مرغ گوشتی می‌توان به گرمای هوا و بیماری‌های متداول در مرغداری‌ها اشاره کرد. بنابراین، از مقدار ۱۵۰ میلیون جوجه‌ریزی انجام‌شده، باید ۹ تا ۱۰ درصد کسر شود.

مرغدار مجبور است برای کاهش تلفات به دلیل‌ گرمای هوا، مرغ‌ها را زودتر به کشتارگاه تحویل دهند

دبیرکل فدارسیون طیور ایران درباره تأثیر گرمای هوا بر تولید مرغ گوشتی تصریح کرد: مرغدار مجبور است برای کاهش تلفات به دلیل‌ گرمای هوا، مرغ‌ها را زودتر به کشتارگاه تحویل دهند. به دلیل همین امر، وزن مرغ‌ها به وزن استاندارد نمی‌رسد.

او تأکید کرد که در حال حاضر مشکلی در تامین نیاز بازار وجود ندارد، اما اگر این شرایط ادامه پیدا کند، ممکن است در پاییز آثار آن دیده شود.

براساس این گزارش، با وجود تحقق جوجه‌ریزی و عرضه کافی در مقطع کنونی، واقعیت این است که مشکلات ساختاری همچون ضعف در برنامه‌ریزی تخصیص ارز، فاصله چشمگیر میان قیمت مصوب و بازار آزاد نهاده‌ها، هزینه‌های جانبی تولید و کمبود نیروی کار، زنجیره تولید مرغ گوشتی را به شدت تحت فشار قرار داده است.

تداوم این روند نه‌تنها امنیت غذایی کشور را تهدید می‌کند، بلکه زمینه‌ساز افزایش قیمت برای مصرف‌کننده نهایی هم می‌شود. به نظر می‌رسد تا زمانی که سیاست‌گذاری‌ها به جای مسکن‌های مقطعی، بر اصلاحات بنیادین در تأمین و توزیع نهاده‌ها متمرکز نشوند، صنعت طیور همچنان گرفتار این چرخه بحران و ناپایدار باقی می‌ماند. .

برای مطالعه بیشتر به گزارش تولید تخم‌مرغ همچنان در سطح بالایی قرار دارد در تجارت‌نیوز مراجعه کنید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی