کد مطلب: ۵۲۷۱۱۲

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

ریزش بورس در سال ۹۹ چه تفاوتی با سال ۹۲ دارد؟

ریزش بورس در سال ۹۹ چه تفاوتی با سال ۹۲ دارد؟

بازار سهام در سال ۹۲ همچون سال ۹۹ افت شدیدی را تجربه کرد. اما آیا دلایل افت بورس در این دو بازه زمانی متفاوت است؟ تفاوت ریزش بورس در این دو دوره چیست؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، در سال ۹۲ شاهد ریزش بزرگ در بازار سهام بودیم، به طوری که می‌توان به کاهش دو هزار و ۳۸۸ واحدی (۲٫۷۲ درصد) در دی ۹۲ اشاره کرد که بعد از یک مدت کوتاه روند متعادل، در فروردین ۹۳، شاخص بار دیگر ریزش دو درصدی داشت. همچنین در شهریور سال ۹۲ نیز یک مرحله دیگر از کاهش شاخص بازار را مشاهده کردیم.

سقوط ۱٫۸۵ درصدی در اردیبهشت ماه تحت تاثیر خبر اخذ عوارض ۲۶ درصدی از صادرات پالایشگاه‌ها و همچنین نگرانی از مساله نرخ خوراک پتروشیمی‌ها نیز به افت ۱٫۸۳ درصدی نماگر بازار سهام در سال ۹۲ منجر شد. روند حرکتی بورس در سال ۹۴ نسبتا متعادل بود و در این سال تنها یک ریزش را شاهد بودیم. بر این اساس نگرانی از آینده مذاکرات هسته‌ای پس از یک دوره رشد در فروردین سال ۹۴ موجب ریزش شدید یک هزار و ۲۳۹ واحدی شاخص کل بورس شد.

روند شاخص در سال ۹۹، در دوره‌ای که دوره طلایی بورس نامیده می‌شد، پس از یک دوره رشد تقریبا شش ماهه، از کانال دو میلیون عبور کرد. از نیمه مرداد ۹۹ روند نزولی بورس آغاز شد و بعد از مدت‌ها نزول در زمستان ۹۹، یک حرکات نوسانی را پشت‌سر گذاشت و بعد از یک دوره نزولی، از کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار عبور کرد.

شاخص بورس در نیمه دوم سال ۹۹، با افت حدود ۶۷ درصدی همراه بود. با توجه به این نکته که دوران نزولی بورس در سال ۹۹ حدود شش ماه، اما روند نزولی شاخص در سال ۹۲ به صورت نوسانی به مدت دو سال به طول انجامید، می‌توان امیدوار بود با در نظر گرفتن شرایط ثبات در بازار ارز و نبود ریسک سیاسی و بین‌المللی غیر منتظره، اصلاح بازار به آخر خط رسیده و شاخص کل می‌تواند مجددا به روند متعادل و صعودی بازگردد.

به عقیده کارشناسان، بازار سهام در سال ۹۹ بنا به دلایل مختلفی روند نزولی را تجربه کرد. از جمله عوامل نزول بورس در شش ماه دوم ۹۹ را می‌توان به خروج حجم زیادی از نقدینگی در مرداد ماه، اظهار نظر افرادی که تخصص کافی نداشتند، قیمت‌گذاری‌های دستوری، اعمال سیاست‌های مختلف پولی بانک مرکزی، رفتارهای هیجانی سهامدارن و رفته رفته کم شدن اعتماد سهامداران به بازار نام برد. عواملی که به وجود آمدن برخی از آن‌ها شاید به دلیل طولانی شدن دوران نزولی بازار باشد.

از طرفی با توجه به نشست طرفین برجام در هفته جاری، انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و روی کار آمدن دولت جدید با سیاست‌های جدید در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ باید دید شرایط برای بازار سهام چگونه پیش می‌رود؟

برخی از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند عامل اصلی تحرک بازار ورود و خروج سرمایه به بازار و چرخش نقدینگی است، با مشخص شدن تکلیف فاکتورهای تاثیرگذار در روند بازار در ۱۴۰۰، می‌توان امیدوار بود که اعتماد به بازار برگردد و نقدینگی در بازار افزایش پیدا کند.

برای مطالعه بیش‌تر می‌توانید گزارش آیا مذاکرات بازار را نجات می‌دهد؟ را بخوانید.

آخرین اخبار بازار سهام را در صفحه بورس تجارت‌نیوز دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    بی اعتمادی به سرمایه گذارهای با دید بلندمدت هم سرایت کرده چون با این وضع که هر روز وضع بورس قرمزه این نوع سرمایه گذارها رو هم به آینده بورس بدبین کرده

  • زینب احمدی

    روحانی مثل اون دیونه ای که سنگی به چاه انداخته و هزارتا عاقل نمیتونن درش بیارن …متاسفم برای روحانی

  • متفکر

    بهترین و واقع بینانه تحلیل مرسی.چون کسی که کار کرده باشه میدونه هر بازاری احتمال رکودش بعد یه رشد شدید زیاده اونم چند ساله . ولی با توجه به ریزش شدید احتمال برگشت زود هست.

  • ناشناس

    یک فرق بسیار بزرگ 99 با 92 این بود که در سال 99 دولت مکررا مردم رو به بورس دعوت کرد….

  • ناشناس

    فقط حذف دامنه منفی

  • محسن

    نزدیک ۴۵ درصد افت شاخص!!!!!!!!!
    یعنی تو هییییچ جا این افتضاح سابقه نداشته.
    بد بخت مون کردید

    • ناشناس

      ۴۵ درصد افت شاخصی که دستکاری شده,در اصل ۶۰ درصد افت شاخص داشتیم

    • ناشناس

      اگر شاخص دستکاری نمیشد بالای ۶۵ درصد ریزش و سقوط داشتیم

  • ناشناس

    کارشناس که پالایش ۱۳ تومان قیمت گذاری کرده باید محاکمه شود

  • ناشناس

    بازار سرمایه به کوچکترین اظهارنظرها برخلاف سایر بازارها مثل ملک واکنش سریع میده و سهامدارن خرد ممکنه در این شرایط متحمل زیان شوند. نکته مهمی که باید به اون توجه داشته باشیم اینه که همه بازارها به نوعی هوشمند هستند و با یک بازه زمانی همدیگر رو پیدا می کنند.
    اگر یه نگاهی به بازار شدیدا متورم مسکن انداخته شود مطمعنا پاسخ مناسبی دریافت خواهد شد!
    یا باید بازارهای دیگه روند نزولی پیش خور شده توسط بورس را طی کنند و خودشان را با این بازار هماهنگ کنند و یا بورس باید طی یک بازه زمانی یک ساله خودش رو به بازارهای دیگه برسونه!

    • هادی

      منفی دادم
      حرف تا یه جایی درسته
      نگاه دولت گزاشت بورس رشد تصاعدی و برخلاف ارزش داشته باشه
      مسکن هم مثل بورس رشد بیش از ارزش داره
      ولی مسکن برخلاف بورس بازارش دست دولت نیست در نتیجه این بخش غیر دولتی و سرمایه دار جامعهدمی گردونتش و اونا به قیمت ها واکنش نشون نمی دن چرا
      به دلایل خیلی زیادی
      ولی بورس دست دولته و با برداشت از بورس کل بورس می ریزه
      بورس مثل مسابقات خروس جنگی می مونه وقتی یکی یه پول گنده ای رو از بازی خارج می کنه دیگه کل ارزش خروس ها می یاد پایین

  • ناشناس

    سال ۹۲ که بورس ریخت تا دو سال یعنی تا سال ۹۴ بازار داغون بود و جون نمیگرفت،
    اتفاقا عامل ریزش اون سال هم همین روحانی ودولتش بودن
    همون سالی بود که دور اولش انتخاب شد و برای بودجه دست انداخت به بازار بورس درست مثل همین الان

  • ناشناس

    قابل توجه اینایی که میگن دامنه نوسان باز بشه ،
    فکر کردی دامنه نوسان باز قرار چه اتفاقی بیفته؟
    روند مثبت و رو به بالا میشه، نخیر اونموقع اگر اومد هر سهم روزی ۴۰ ۵۰ درصد حالا کمتر یا بیشتر منفی خورد چی؟
    که حتما میخوره و شکی درش نیست